Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Als Siesta asi kritizē Brieža attieksmi, naudaskāri un skopumu

Als Siesta asi kritizē Brieža attieksmi, naudaskāri un skopumu
Mairis Briedis
Foto: Mārtiņš Zilgalvis/F64

Alberts Hačuturovs jeb Als Siesta, kurš iepriekš kā menedžeris pārstāvēja Latvijas boksa zvaigzni Mairi Briedi, publiskā uzrunā tiešraidē sociālajā tīklā "Facebook" pārmeta Briedim nekorektu sadarbības uzturēšanu un pārtraukšanu, kā arī nevairījās no personīgiem apvainojumiem un pārmetumiem. Siesta uzskata, ka Briedis izvairījās noslēgt līgumu ar viņu, bet tagad, kad sasniedzis savus mērķus un piedalījies Supersērijā, vairs neuzskatot Siestu sev par vajadzīgu un izmetis no komandas. Brieža pārstāvis Raimonds Zeps portālam Sportacentrs.com, atbildot uz Siestas teikto, norādīja, ka nevēlas iesaistīties publiskos apvainojumos un savstarpējo lietu skaidrošanā.

"Mairis Briedis ir talantīgs bokseris – par to vispār nav jautājumu. Taču viņš ir mantkārīgs cilvēks. Runā par zvaigžņu slimību, bet nekā tāda," intervijā norādīja Als Siesta. "Karjeras sākumā viņam palīdzēja visi, ieguldīja laiku un naudu. Kad nonāca augšā, tad sāka domāt, kā atbrīvoties no cilvēkiem, kuri palīdzēja, lai nopelnītu pēc iespējas vairāk. Tāds ir tas jūsu leģendārais Briedis. Sāka strīdēties ar mani, sāka strīdēties ar Sandi Kleinu. Nezinu nevienu cilvēku, kuram tik daudz palīdzētu – apkārt bija sponsori, cilvēki, nauda, visa Latvijas valsts. Neviens neko neatteica. Šajā laikā viņā ieguldīju trīs reizes vairāk naudas nekā savā ģimenē, man ir sieva un divi bērni. Izdarīju daudz, lai viņu paceltu un padarītu par čempionu. Briedis ir kā meitene, kas dzīvo kopā ar oligarhu, bet tāpat skatās apkārt un meklē sev vēl kādu."

"Un tad man pateica: Al, paldies par ieguldīto darbu, savu darbu esi izdarījis un par to saņēmis pietiekami lielu naudu. Bet dabā tā nenotiek," teica Siesta, kurš sarunas laikā izteica draudus fiziski izrēķināties ar Brieža pašreizējo menedžeri Raimondu Zepu, paužot nožēlu, ka pats tagad neatrodas Rīgā un Zeps nav pa rokai. "Kā jums, idiotiem, var ienākt prātā, ka mums nav līguma. Esam likuši parakstus uz kopīgiem dokumentiem. Visa pasaule taču zina, kurš ir tavs menedžeris. Visa pasaule!"

"Vairākas reizes sēdējām pie galda un gribējām parakstīt līgumu. Teicu, ka varbūt pirms šīs cīņas? Nē, labāk pēc tam, viņš teica. Pienāk nākamā. Varbūt pēc šīs, ir viņa atruna. Beidzot pateica: nu davai, uztaisi līgumu, atnes, es paskatīšos. Pēc tam Mairis iedeva saviem advokātiem kaut kādiem. Atnesa uzlaboto versiju atpakaļ. Tur skaidri redzams, ka advokātam nav ne jausmas par boksa leksiku. Paskatījos un pateicu, ka tur ir viena liela putra. Mūsu sadarbības laikā Als Siesta ir izpildījis katru vienošanās punktu! Briedis dzīvoja kā kaķis pienā, kā oligarhs – PR, pasaules līmeņa treneri, labi sparinga partneri, nometnes, sponsori. Bet pēc tā visa viņš man aiz muguras aizbrauca uz Poliju, lai parakstītu līgumu ar citu menedžeri. Beigās gan tur nekas nesanāca. Pēc tam taisnojās, ka tikai ar poļu draugiem satikties aizbraucis. Un viņš ir policists!"

"Kleins ir ģeniāls treneris – viņš veltīja visu savu laiku, lai izveidotu bokseri, kurš bija ringā pret Usiku. Kleins zina Briedi kā atvērtu grāmatu – katru plusu un mīnusu, katru mazāko traumu. Viņš sastādīja programmas, bet Mairim atlika tikai trenēties. Taču Mairis nesaprata, ka tas ir komandas darbs. Ka esam mašīna, taču mašīnai ir nepieciešams benzīns. Viņš domāja, ka uz priekšu varam braukt ar ūdeni. Strādājām bez maksas. Tagad redzējām citu Briedi. Pretī taksists no Francijas, un te redzējām īsto Briedi, kurš neko nevar izdarīt. Kāds viņš bija pret Usiku un kāds tagad – tā ir milzu starpība," norādīja Siesta.

"Es tevi aizvedu uz boksa supersēriju. Es. Bet tu man aiz muguras dari sliktas lietas. Visa Latvijas boksa sabiedrība mani par to brīdināja. Uztaisīju tevi par čempionu, un pēc Usika cīņas teicu, ka josta atkal būs mūsu. Bet tu domā tikai par naudu. Kad cilvēki domā tikai par naudu, viņiem tās nekad nav. Visi zina, ka tev nav taisnība. Es esmu tīrs, man viss ir kārtībā. Es un Sandis tavā labā izdarījām tik daudz. Sandis beigās vairs nevarēja izturēt," teica Siesta, piebilstot, ka pēdējo Brieža pretinieku Brendonu Delorjē pēc nelieliem treniņiem uzvarēt varētu pat viņš pats.

"Man jau sen teica, ka Briedis piečakarēs. Lai gan kopā ar mani viņš nopelnīja šajā svara kategorijā neredzētu naudu. Kad viņš sapratīs, ka ar mani bija labāk, būs par vēlu. Tagad publiski varu teikt – ja Briedis atnāks un atvainoties, tad paņemšu viņu atpakaļ. Jo viņš ir talantīgs bokseris, un cilvēki ir pelnījuši vēl vienu iespēju. Bet tikai tad."

Siesta bija Brieža komandā jau tad, kad Mairis izcīnīja IBF starptautisko čempiona jostu 2016. gada sākumā. Siesta pārstāvēja Briedi pirms cīņām par WBC obligātā pretendenta pozīciju un WBC pasaules čempiona jostu, kā arī laikā, kad Briedis tika iekļauts Supersērijas astoņu dalībnieku sarakstā. Neilgi pirms jūlija cīņas Maskavā Brieža pārstāvis Raimonds Zeps publiski atklāja, ka Siesta vairs neesot Brieža menedžeris.

Brieža pārstāvis pauž nožēlu par Siestas ķeršanos pie personīgiem apvainojumiem

„Katram cilvēkam ir tiesības izteikt savu viedokli,” portālam Sportacentrs.com norādīja Raimonds Zeps, Maira Brieža pārstāvis, apstiprinot, ka iepazinies ar Siestas publiski izteikto. „Protams, mēs katrs izvēlamies formu, kā to pasniegt. Strādājot ar Siestu, tika sekmēta Brieža karjeras izaugsme, tas ir nenoliedzami, bet viņa piedāvātie sadarbības nosacījumi nākotnei mums vienkārši nebija pieņemami. Žēl, ka cilvēks to ir uztvēris tik ļoti personīgi.”

Zeps atteicās iedziļināties Siestas pārmetumos un apsūdzībās, norādot, ka nevēlas ne par ko publiski taisnoties un ka labprāt vēlētos savstarpēju jautājumu apspriešanā izvairīties no paziņojuma sniegšanas medijiem. Zeps uzsvēra, ka Siestas izteiktais ir tikai viņa paša viedoklis, savukārt uz jautājumiem par to, kāda tieši bijusi sadarbība ar Siestu, vai tā bijusi ar juridisku vienošanos un kādos apstākļos tā tikusi pārtraukta, Zeps nevēlējās atbildēt publiski.

Ala Siestas uzruna „Facebook” intervijā ar Manvelu Isadžanjanu



, 2018-08-02 17:35, pirms 6 gadiem
Sākās vešiņas skalošana...
, 2018-08-02 17:37, pirms 6 gadiem
Nav dūmu bez uguns. Iekšējo boksa virtuvi mēs nepārzinam, atliek vien paklausīties, kas katrai pusei sakāms, bet vienam gan es piekrītu, ka Briedis cīņā pret Usyku izskatījās 10x labāk nekā pret Delorjē.
, 2018-08-02 17:38, pirms 6 gadiem
Tas jau bija zināms cerēju, ka nebūs tik publiski. ((((
, 2018-08-02 17:40, pirms 6 gadiem
BOMBA! Sūdu, protams!
, 2018-08-02 17:43, pirms 6 gadiem
Vot tas ir interesanti ,cerams noskaidrosim kā ir patiesībā
, 2018-08-02 17:45, pirms 6 gadiem
Als Siesta pret Zepu - iesildošā cīņā pirms nākamā Brieža mača.
Slēpts komentārs: Narkomāns Jānis
, 2018-08-02 17:50, pirms 6 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Nav dūmu bez uguns. Iekšējo boksa virtuvi mēs nepārzinam, atliek vien paklausīties, kas katrai pusei sakāms, bet vienam gan es piekrītu, ka Briedis cīņā pret Usyku izskatījās 10x labāk nekā pret Delorjē.
Viennozimigi Kleina aiziesanas rezultats.
, 2018-08-02 17:51, pirms 6 gadiem
Profesionalaa sportaa ikviens domaa par naudu - tas ir tikai normaali.
, 2018-08-02 17:54, pirms 6 gadiem
Cik interesanti sanācis.
, 2018-08-02 17:54, pirms 6 gadiem
Nezinu par Siestu, bet Kleina aiziešana ir ļoti liels zaudējums. Lai arī pēc Usika cīņas skats bija tāds, ka Kleins ir izsmēlis savas iespējas (vairāk gan taktiskajā trenēšanā, jo fiziski Mairis bija sagatavots uhh), tad Kleina aizstājējs ir nevis 2 bet 20 soļi atpakaļ... Bet arī starptautisks menedžeris viennozīmīgi boksa aprindās dod lielāku ieguldījumu kā latviešu bāleliņš..
, 2018-08-02 17:56, pirms 6 gadiem
Kleins taču pie W teica, ka ies atpakaļ, vēl pirms šīs cīņas esot patrenējis tā pat. Tas glumeklis gan jau gribēja labi baroties, būtu tā pat kā ar tiem ASV promoteriem, kas nesarunāja nevienu ciņu, bet naudu gan noslauca. Pareizi darīja, ka Briedis šo liekēdi izmeta no komandas, tomēr sitienus uzņem viņš , nevis gudri runājošs blēdis.!
, 2018-08-02 17:57, pirms 6 gadiem
henrijz rakstīja: Profesionalaa sportaa ikviens domaa par naudu - tas ir tikai normaali.
Nav normāli naudu likt priekšā sasniegumiem vai personīgiem untumiem!
, 2018-08-02 17:57, pirms 6 gadiem
Nu šis Siestas izgājiens vien pierāda tikai to, ka Brieža komanda pareizi rīkojās atsakoties no viņa pakalpojumiem. Šādi publiski veļu mazgāt ir neforši.
, 2018-08-02 18:03, pirms 6 gadiem
kur ir otras puses redzejums .....
, 2018-08-02 18:10, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Kleins taču pie W teica, ka ies atpakaļ, vēl pirms šīs cīņas esot patrenējis tā pat. Tas glumeklis gan jau gribēja labi baroties, būtu tā pat kā ar tiem ASV promoteriem, kas nesarunāja nevienu ciņu, bet naudu gan noslauca. Pareizi darīja, ka Briedis šo liekēdi izmeta no komandas, tomēr sitienus uzņem viņš , nevis gudri runājošs blēdis.!
Tas glumeklis patiesībā bija viens no atslēgas cilvēkiem uz to, kas Mairis ir tagad.
Entajās intervijās tika uzsvērts cik liela loma ir Siestam.
Sāk izskatīties, ka viņu vienkārši uzmeta.
, 2018-08-02 18:14, pirms 6 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Tas glumeklis patiesībā bija viens no atslēgas cilvēkiem uz to, kas Mairis ir tagad.
Entajās intervijās tika uzsvērts cik liela loma ir Siestam.
Sāk izskatīties, ka viņu vienkārši uzmeta.
Atklāti sakot izskatās,ka tā arī ir.
, 2018-08-02 18:15, pirms 6 gadiem
Tas nozīmē tikai vienu, Mairim būs iespēja vēl labi nopelnīt, un to jūt gan Zeps, gan pārējā Brieža komanda. No vienas puses saprotams solis, tipiskā latviešu ekonoma domāšana, bet es ceru, ka Siesta neliks šķēršļus MB karjerai. Bet tas, ka Siesta gribēja vairāk nopelnīt, tas ir skaidrs, bet lai nečīkst, gan jau dabūja savu kāpostu, vienkārši viņš jūt, ka tagad nākamās cīņas būs naudīgākas.
, 2018-08-02 18:15, pirms 6 gadiem
Ivijis rakstīja: Nu šis Siestas izgājiens vien pierāda tikai to, ka Brieža komanda pareizi rīkojās atsakoties no viņa pakalpojumiem. Šādi publiski veļu mazgāt ir neforši.
Tātad tikai tāpēc, ka cilvēks mazgā netīro veļu pēc tam, kad viņaprāt ir bijis uzmests, vien bija labs iemesls viņu atlaist? Visiem iesaku vispirms kārtīgi apdomāt, cik idiotiski un neloģiski tas izklausās, pirms sametam vēl plusus pa virsu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-02 18:16, pirms 6 gadiem
Ja, interesanti... Pat trukst vardu. No vienas puses, nav labi publiski mazgat netiro velu. No otras, gan jau ka cilveks patiesam Mairi ieguldija loti daudz. Neparzinu boksa virtuvi, bet pielauju, ka abi kaut ko nesadalija... Bet profesionalaja sporta ta medz notikt.
, 2018-08-02 18:16, pirms 6 gadiem
Mairis pelna vairāk naudu-aģents grib daudz lielāku naudu.Tagad jāmeklē cita naudas govs kuru varēs slaukti
, 2018-08-02 18:18, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Mairis pelna vairāk naudu-aģents grib daudz lielāku naudu.Tagad jāmeklē cita naudas govs kuru varēs slaukti
Viņš visu ir atradis. Wbss finālā bija jau citā komandā.
, 2018-08-02 18:18, pirms 6 gadiem
ha, es pat sākumā prognozēju, ka iespējams šāds variants .. wannabe menedžeris, gribēja ātri monerizēties no Brieža
, 2018-08-02 18:22, pirms 6 gadiem
Mixes rakstīja: Nav normāli naudu likt priekšā sasniegumiem vai personīgiem untumiem!
Cilveeka dziivee viss ir saistiits - nauda, personiskie untumi un sasniegumi - Briedim vel prieksaa ir maksimums 4-5 ciinjas un vajadzeetu nopelniit paspeet. Gan sev gan savu taalaako meerkju sasniegsanai( boksa skola). Latvijaa visi ljoti ciitiigi skataas citu makos, par Porzingi tas pats tika runaats kaadu laiku atpakal.
, 2018-08-02 18:26, pirms 6 gadiem
Neko par šo situāciju nezinu, bet parasti tādas atbildes no sērijas "nevēlos publiski taisnoties, negribu mazgāt veļu, katram tiesības uz savu vieokli" utt, ne par ko labu neliecina. Parasti tad īsta atspēkojuma, ko atbildēt, nemaz nav.
, 2018-08-02 18:28, pirms 6 gadiem
Palīdzēt ar domu nopelnīt, nav palīdzēt, bet ieguldīt. Ieguldīt laiku, naudu neviens viņam nepiespieda. Pats izdarīja investīciju un aplauzās. Tas notiek bieži. Ja katra investīcija būtu profitabla, tad visu būtu bagāti un laimīgi. Tagad kā bērns raud ka nesanāca nogrābt lielo piķi no veiksmīga sportista.
, 2018-08-02 18:30, pirms 6 gadiem
nedomāju ka Zeps kāds enģelis, bet viens no retajiem kas bijis kopā ar Briedi visā garajā grūtajā karjerā. jo liela nauda jau tikai atnāca pēc Usika cīņas un tas pat vairāk WS org Zauerlenda nopelns. bet visādi "palīgi" nākuši un gājuši.

Brieža gatavība? protams, jo pats treniņprocess bija daudz mazāks, pats neslēpa. pirms nopietnas cīņas būs nopietns treniņprocess
, 2018-08-02 18:31, pirms 6 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Nav dūmu bez uguns. Iekšējo boksa virtuvi mēs nepārzinam, atliek vien paklausīties, kas katrai pusei sakāms, bet vienam gan es piekrītu, ka Briedis cīņā pret Usyku izskatījās 10x labāk nekā pret Delorjē.
Ja tu būtu Maira traumu pirms cīņas redzējis, vienīgais jautājums būtu- kā var ar to noboksēt 10 raundus. Visi to zina, arī Siesta, bet te viņš sāk dzīt, ka Mairis redz neko nevarot izdarīt francūzim. Stulbi.
, 2018-08-02 18:37, pirms 6 gadiem
Klausīties gan grūti ko viņš runā,jo viņš visu laiku ir pasīvi agresīvs
Izklausās,kā mazs bērns kuram atņemta konfekte
Slēpts komentārs: Swordsman
Slēpts komentārs: elfs
, 2018-08-02 18:58, pirms 6 gadiem
Laikam jau tā arī ir, ka pēc sāpīgā zaudējuma Usikam Mairis ar visu bija neapmierināts un visi bija slikti, bet kā bija redzams no iepriekšējās cīņas, tas tomēr bija augstākais līmenis, ko varēja sasniegt. Tagad salasīja citus, bet neizskatās nekas spīdošs. Šeit vairāk esmu Ala pusē. Vienkārši uz emocijām uzmest gandrīz visu komandu ir diezgan nepārdomāti.
, 2018-08-02 18:58, pirms 6 gadiem
Izklausās sarežģīti.
, 2018-08-02 18:58, pirms 6 gadiem
Kur nauda, tur vārnas un žagatas, un baltāsķēves septītās pakāpes radinieki.Pa seju dabū MB, viņam arī teikšana,cik kura žurka drīkstēs ievilkt nāsīs.
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?