Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Tiesas diena Hamburgā: Kļičko pret Heju

Tiesas diena Hamburgā: Kļičko pret Heju
Foto: AFP/Scanpix

Sestdienas vakarā plkst. 23:45 Vācijas pilsētā Hamburgā norisināsies pēdējo gadu laikā gaidītājā cīņa smagsvaru boksā – IBO, IBF un WBO čempions, ukrainis Vladimirs Kļičko (55-3, 49KO) cīnīsies pret WBA čempionu, britu Deividu Heju (25-1, 23KO).

Leģendārā Kļičko un Heja epopeja sākās jau 2008.gada pavasarī, kad Hejs pēc uzvaras pār Enco Makarinelli pārgāja no pirmā smagā svara uz smagsvariem un sastapis Vladimiru Londonā izaicināja viņu uz cīņu. Sākumā Kļičko aicināja Heju vispirms sevi pierādīt smagsvaros, bet vēlāk abas puses vienojās par cīņu 2009.gada jūnijā, taču nepilnu mēnesi līdz tai Hejs guva muguras savainojumu, vairākkārt lūdzot pārcelt cīņu. Cīņa tika atcelta vispār un turpmākie mēģinājumi par to vienoties cieta neveiksmi...

Tikmēr abi bokseri izcīnīja savas kārtējās uzvaras – Vladimirs tika galā ar Ruslanu Čagajevu, Ediju Čembersu un Semjuelu Pīteru, savukārt Deivids uzvarēja Nikolaju Valujevu (tādejādi kļūstot par WBA pasaules čempionu), Džonu Ruizu un Odliju Harisonu. Šopavasar beidzot pusēm izdevās vienoties par cīņu Vācijas pilsētā Hamburgā.

Šo gadu laikā Hejs Kļičko virzienā sarunājis tik daudz lietu, ka viņam atliek tikai viena iespēja – uzvarēt. Lai arī Heju daudzi uzskata par smagsvaru kategorijas potenciālo pestītāju, nevajadzētu būt naiviem, jo viens bokseris smagsvarus neizglābs. Turklāt tāds, kurš nerimstoši apgalvo, ka šī gada oktobrī aizies no profesionālā boksa. Hejs nereti apsmējis savu oponentu par to, ka Vladimirs cīnās ar rešņiem, lempjiem un pensionāriem, tomēr arī paša pretinieki nav nekādi jaunekļi – Baretam bija 37 gadi, Valujevam 36, Ruizam 38, bet Harisonam, cīņa pret kuru vairāk izskatījās pēc inscenēta cirka, 39.

Heja trumpis ir ātrums (saviem auguma parametriem labs ātrums ir arī Vladimiram) un eksplozivitāte, kamēr Kļičko var pretī likt auguma pārsvaru, pieredzi (tostarp arī gana rūgtu – zaudējumu pret Rosu Pjuriti, Koriju Sandersu un Leimonu Brjusteru) un taktiskās gudrības. Neslikts taktiķis ir arī Hejs, kurš to pierādīja cīņā pret Valujevu – jā, viņš skraidīja pa ringu, izvairījās, taču īstajā brīdī krievu milzim trāpīja un savu panāca. Pret Kļičko šāda taktika diez vai būs veiksmīga, jo ukrainis tomēr ir augstāka līmeņa bokseris [par Valujevu]. Vācijā pēc punktiem Hejam uzvarēt būs grūti, kas savukārt nozīmē, ka nāksies uzbrukt, meklēt nokauta iespējas, taču ar risku pašam uz to uzrauties.

Kļičko pusē ir vēl viens trumpis – psiholoģija. Turklāt piekrītot cīnīties ar Kļičko Hejs, kā uzskata boksa analītiķis Skūps Maļinovskis, pieļāva nopietnu kļūdu, sākot bārstīt apvainojumus Kļičko virzienā. Savulaik leģendārais Evanders Holifīlds atzinās, ka centies neiesaistīties asās vārdu pārmaiņās ar oponentiem, jo negribēja tiem dot papildu stimulu. Hejs Vladimiram tādu iedeva jau pirms diviem gadiem, kad uz preses konferenci ieradās ar krekliņu, uz kura bija attēlots brits turot rokās nogrieztas brāļu Kļičko galvas. Par Kļičko papildu stimulu vairākkārt izteicies arī viņa treneris Emanuels Stjuards, kurš solījis, ka cīņā pret Heju viņa padotais būs pavisam cits bokseris – krietni agresīvāks un niknāks. Hejs savukārt pirms cīņas jau izskatās psiholoģiski pārdedzis, kas viņa izredzes padara vēl mazākas.

Kā bukmeikeri, tā boksa speciālisti pārsvarā priekšroku šajā cīņā dod Vladimiram Kļičko, pārsvarā prognozējot viņa uzvaru cīņas otrajā pusē ar nokautu vai tehnisko nokautu.

Kurš un kā uzvarēs Kļičko - Heja cīņā?

  • 115

  • 28

  • 295

  • 92



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kols00
, 2011-07-02 14:19, pirms 13 gadiem
Par Vladimiru !
, 2011-07-02 14:20, pirms 13 gadiem
Hejs samaksās par visiem saviem nievājošajiem izteikumiem!
, 2011-07-02 14:20, pirms 13 gadiem
Go Kļičko, Go!
Slēpts komentārs: Dandris
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: chubaki
, 2011-07-02 14:24, pirms 13 gadiem
pa kuru kanaalu raadiis? kaut kaads links buus pieejams?
Slēpts komentārs: Peleeciits
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-02 14:28, pirms 13 gadiem
Ja Vladimirs neņems, tad Vitālijs atriebs !
Bet šādus variantus pat neizskatam - par Kļičko, lai ta britu ma*ka saņem, ko pelnījusi !
, 2011-07-02 14:31, pirms 13 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: FelQ
Slēpts komentārs: Dandris
, 2011-07-02 14:43, pirms 13 gadiem
Nu tika jau jaa pasakums uhhh bet nu nekas tads uhh nebus visticamak. Ka raksta minets tad melnis jau pardedzis spregajot ar vardiem!!! Taka visticamak ukrainis panems savu bez diezgan lielam grutibam! Es jau par skaistu cinu bet kurs uzvar taa diezgan vienalga!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-02 14:44, pirms 13 gadiem
Par skaistu cīņu! Un tā balamutes Geya seju uz grīdas!
, 2011-07-02 14:44, pirms 13 gadiem
Uzpūsts pokemons šobrīd ir pats Hejs, lai parāda kaut ko ringā, nevis bruģē ar muti Uzvaras Bulvāri!
Kļičko en ar vienu nopietno nav cīnījies? Un ar ko nopietnu ir cīnijies Hejs? (Par visiem zināmiem cirkiem nerunāsim)?
Un Kļičko ir ukrainis, kas dzīvo Vācijā, varbūt visus latviešus, kas vergo Īrijā, arī sauksiem par īriem?
P.S. Lēto popularitāti meklējiet citos saitos...

Peleeciits rakstīja: Pokemonu elks, kas uztirazheets peedeeja 5gadee ir Kljichko! Ne ar vienu normaalu keksu nevar ciiniities, tad vinjam taadas probleemas, tad taadas! Taaa kaa ceru, ka vaacietis (ne ukrainas sportists) beidzot atrausies pa riikli!
P.S. Un sporacentrs.com aizvaacat sho zinju kaa vienu no galvenajaam, ir nopietnaakas Latvijas sportaa lietas ko atspoguljot!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-02 14:50, pirms 13 gadiem
bet kapec Viasat Sport Baltic neraada sho ciinju ja jau pat Viasat Sport maajas lapaa ( http://www.viasatsport.lv/sports/vsb/bokss/) raxtiits ka:

Pasaules boksa zvaigžņu cīņas par boksa organizāciju tituliem, tajā skaitā supersmagsvaru cīņas par jostām WBO, IBF, IBO, WBC un WBA versijās. Nikolaja Valujeva, Deivida Heisa, brāļu Kļičko un citu pasaules vadošo bokseru cīņas „Viasat Sport Baltic” tiešraidēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-02 14:52, pirms 13 gadiem
masalskis123 rakstīja: Kā var patikt Kļičko man jau personiski ir pieriebies, ka viņam neviens nav pa puti sadevis, tā vien gribās lai Kļičko tā pamatīgi atrauj.
Es kaut vai pa Kļičko būtu tāpēc ka viņs nav tāds balamute, kā Hejs,kurš manuprāt pārkāpis morālās normas(es saprotu ka ir kaut kā jāpiesaista auditorīja jo tas ir liels bizness un tāpēc boksā ir tik liela vaļība ,bet daži viņa iztekumi izdarības, man vai tev būtu krimināli sodāmi, ja mēs kādu tā aizskartu un viņš iesūdzētu tiesā)Kas būtu ja viņš uzvarētu tad vispār viņs nebūtu kontrolējams savos izteikumos un darbībās, un bokss no tā ciestu vēl vairāk(nav jau viņš slikts bokseris, bet....Nu ,protams tas ir mans subjektīvs viedoklis!!!
, 2011-07-02 14:52, pirms 13 gadiem
Alexij rakstīja: kas jums bezsmadzeņniekiem ļāvis te kaut ko komentēt... bērnudārzs gatavais
tas ka mees balsojam par Heju nenoziimee ka esam bezsmadzenjnieki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-02 14:55, pirms 13 gadiem
žēl, ka nav īstais no brāļiem... bet savādāk hejs laikam vairs nepamostos
, 2011-07-02 14:58, pirms 13 gadiem
Peleeciits rakstīja: Pokemonu elks, kas uztirazheets peedeeja 5gadee ir Kljichko! Ne ar vienu normaalu keksu nevar ciiniities, tad vinjam taadas probleemas, tad taadas! Taaa kaa ceru, ka vaacietis (ne ukrainas sportists) beidzot atrausies pa riikli!
P.S. Un sporacentrs.com aizvaacat sho zinju kaa vienu no galvenajaam, ir nopietnaakas Latvijas sportaa lietas ko atspoguljot!
Puis tev jāiet ārstēties
, 2011-07-02 15:02, pirms 13 gadiem
Dandri aizej taču pie ārsta!!!
, 2011-07-02 15:07, pirms 13 gadiem
rego rakstīja: Dandri aizej taču pie ārsta!!!
mutīti
, 2011-07-02 15:11, pirms 13 gadiem
Hejs pēc zaudētās cīņas: "Tiesnesis pārāk ātri skaitija līdz 10!!!"
, 2011-07-02 15:14, pirms 13 gadiem
Sakiet, ko gribat, bet Hejs ar savu mutes brūķēšanu šij cīņai ir sacēlis tādu intrigu, ka pat tiem, kuri uz boksu ir uz Jūs pa nakti celsies un vēlēsies uzzināt kā beigsies pēdējo gadu gaidītākā cīņa. TAs saucas mārketings.
Raiens Garsija
1

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.