Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Sākušās sarunas starp Fjūrija un Džošua pārstāvjiem par cīņas aizvadīšanu

Rolands Eliņš

Sākušās sarunas starp Fjūrija un Džošua pārstāvjiem par cīņas aizvadīšanu
Entonijs Džošua un Edijs Hērns. Foto: PA/Scanpix

Britu mediji vēsta, ka sākušās pārrunas par boksa smagsvaru čempionu Taisona Fjūrija un Entonija Džošua cīņas norisi. Sarunas gan pagaidām ir sākotnējā stadijā un pastāv vairāki acīmredzami šķēršļi cīņas sarīkošanai.

Entonija Džošua promouters Edijs Hērns atklāja, ka ar Fjūrija pārstāvjiem notiekot sarunas par to, kā vispār cīņa varētu norisināties. Tiek apspriestas iespējāmās cīņas norises vietas, kā arī abu bokseru nākamo pretinieku situācijas. Pagaidām pārrunās nemaz netiekot piesaukta ienākumu sadale un citas prasības.

Taisonam Fjūrijam nākamā cīņa ir jāaizvada pret Deonteju Vailderu, kura līgumā ir iekļauts punkts par revanša iespēju, un Vailders ir skaidri norādījis, ka šo līguma punktu izmantos. Savukārt Džošua ir jāaizstāv sava IBF čempiona josta (un reizē arī pārējie tituli) pret obligāto pretendentu Kubratu Pulevu.

Pret Pulevu Džošua jau bija ieplānota cīņa 20. jūnijā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ tā tika atlikta. Jāatgādina arī, ka pēc Puleva vieta rindā jau noteikta ukrainim Oleksandram Usikam, kurš ir WBA titula obligātais pretendents.
Fjūrija un Džošua pārstāvji apspriež iespējas mainīt plānus un vismaz uz laiku atteikties no cīņām pret Vailderu un Pulevu. Tiek veiktas prognozes, cik lielu peļņu varētu gūt no Džošua-Fjūrija cīņas, lai varētu saprast, kādu atkāpšanās naudu piedāvāt Vailderam un Pulevam. Runa ir par vismaz vairākiem miljoniem eiro.

„Konkrētas pārrunas nav sākušās,” sarunā ar BBC uzsvēra Hērns. „Es varu pateikt, ka ir sarunas. Mēs esam uz viena viļņa. Līdzjutēji saņems šo cīņu, tas ir skaidrs, jautājums tikai par vietu un laiku. Liels šķēršlis ir tas, ka abiem bokseriem ir līgums par nākamo cīņu. Taču visu var atrisināt ar naudu.”

Džošua un Fjūrija savstarpējā cīņa būtu pirmā reize, kad smagsvaros galdā tiek liktas visas četras pasaules čempiona jostas. Taču tiek norādīts, ka pastāv vairāki šķēršļi arī tad, ja Vailders un Pulevs tiek pierunāti atteikties no savām cīņām, proti, Fjūrija un Džošua promouteriem būtu jānoliek malā savi konflikti, abām pusēm būtu jāvienojas par ienākumu sadali un jāpanāk, ka strādāt kopā ir arī konkurējošie TV kanāli, ar kuriem Džošua un Fjūrijam ir līgumi.

Plānus ietekmē arī koronavīrusa pandēmija, un cīņa netiek plānota agrāk par gada beigām vai 2021. gada sākumu. Kā iespējamā norises vieta tiek piesaukta Saūda Arābija, kur Hērns sarīkoja Džošua iepriekšējo cīņu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/boxing/52...