Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

"The Athletic": Brieža pretinieks Dortikoss ir viens no draudīgākajiem bokseriem pasaulē

Rolands Eliņš

"The Athletic": Brieža pretinieks Dortikoss ir viens no draudīgākajiem bokseriem pasaulē
Juniels Dortikoss ar treneri Pedro Roki. Foto: worldboxingsuperseries.com

Ziemeļamerikas sporta medija „The Athletic” izveidotajā sarakstā ar desmit spēcīgākā sitiena autoriem boksā iekļauts arī Maira Brieža nākamais pretinieks Juniels Dortikoss, kurš ieņem ceturto vietu. Pirmajā vietā ir amerikānis Deontejs Vailders.

„The Athletic” izveidotajā sarakstā, kas publicēts brīdī, kad atceltas visas lielākās boksa cīņas aprīlī un maijā, kā galvenais kritērijs izmantots boksera sitiena spēks un spēja pielikt punktu cīņai ar nokautu. Tika vērtētas tikai šīs prasmes, uzsvaru liekot uz to, cik draudīgs ir pretinieka sitiens un cik lielas viņa iespējas ar vienu sitienu pavērst cīņas gaitu savā virzienā. Vērā ņemti visu svara kategoriju pārstāvji.

Pirmajā vietā ierindots amerikāņu smagsvars Deontejs Vailders, kurš savā iepriekšējā cīņā pārliecinoši piekāpās Taisonam Fjūrijam zaudējot WBC čempiona titulu. Taču materiālā norādīts, ka šis zaudējums nemaina Vaildera sitiena ar labo roku reputāciju, jo pret Fjūriju viņš pie šī sitiena izmantošanas gluži vienkārši netika. Tāpat arī norādīts, ka Vailders bieži vien nemaz necenšas tikt pie punktiem un uzvaras atsevišķos raundos, jo ir pārliecināts par savu spēju cīņu pabeigt ar nokautu.

Šajā sarakstā iekļauts tikai viens Maira Brieža pārstāvētās svara kategorijas bokseris, un tas ir tieši viņa nākamais pretinieks Juniels Dortikoss. Dortikoss ir ceturtajā vietā, tikai aiz Vaildera, japāņu boksera Naojas Inoues un Krievijas sportista Artura Beterbijeva

„Dortikoss ir pazīstams kā KO Doktors, un ar labu iemeslu,” par Brieža pretinieku rakstīts „The Athletic” materiālā. „Viņa vienīgais zaudējums profesionālajā ringā bija pret krievu Muratu Gasijevu, vēl vienu mežonīga sitiena īpašnieku šajā svara kategorijā. Taču Gasijevs tagad pacēlies uz smagsvariem, un Dortikoss neapšaubāmi ir draudīgākā sitiena īpašnieks pirmā smagā svara kategorijā.”

Dortikosa spēku atzinīgi raksturoja arī „Top Rank” pārstāvjis Breds Gudmens: „Viņš nav viens no tiem čaļiem, kuri iziet ringā un uzreiz tevi nosit. Viņš izkārto sev iespēju un tad trāpa sitienu, kuru pretinieks nemaz neredz. Tieši sitiens, kuru tu neredzi, ir ļoti svarīgs. Tieši tāpat bija ar Endrjū Tabiti Supersērijas pufinālā – Tabiti nemaz neredzēja sitienu. Dortikoss viņam aizvēra acis ar džebu un pēc tam smagi izslēdza.”

Brieža cīņa ar Dortikosu, kurš šajā sarakstā ir tieši priekš Entonijam Džošua, bija paredzēta marta vidū, taču tagad pārcelta uz 16. maiju. Supersērija gan turpina sekot koronavīrusa pandēmijai un tās ietekmei uz fināla norises vietu Rīgu un Latviju, kur pagaidām ir neskaidrība, cik ilgi būs nepieciešami pastiprinātie drošības pasākumi.

The Athletic spēcīgāko sitienu īpašnieku boksā saraksts

VBokseris
1.Deontejs Vailders
2.Naoja Inoue
3.Arturs Beterbijevs
4.Juniels Dortikoss
5.Entonijs Džošua
6.Kanelo Alvaress
7.Džervonta Deiviss
8.Teofimo Lopess
9.Genādijs Golovkins
10.Džermels Šarlo

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/1625417/202...