Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Dortikosa uzvarētais Tabiti WBSS finālā uzvaru paredz Briedim

Agris Suveizda

Dortikosa uzvarētais Tabiti WBSS finālā uzvaru paredz Briedim
Endrjū Tabiti: Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA. ASV bokseris Endrū Tabiti, kurš pagājušajā vasarā piedzīvoja zaudējumu Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā pret kubieti Junjelu Dortikosu, drīzumā gaidāmajā finālcīņā uzvaru paredz Mairim Briedim.

Tabiti pagājušajā vasarā "Arēna Rīga" svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem desmitajā raundā pēc Dortikosa sitiena ar labo roku, tika nokautēts un piedzīvoja zaudējumu. Lai arī Dortikoss pusfinālā ļāva Tabiti izjust savas dūres spēku, ASV bokseris bija pārliecināts, ka uzvaru izcīnīs tieši Briedis.

"Domāju, ka finālā pēc garas cīņas Briedis gūs uzvaru pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma," pauda Tabiti. "Vienīgais, kas Dortikosam ir, caururbjošs sitiens. Viņš mēģinās būt agresīvs, bet Briedim atliek pieturēties pie savas taktikas un izdarīt spiedienu. Abiem bokseriem novēlu veiksmi."

Bokseris pēc zaudējuma Dortikosam nav nokāris galvu un pauda, ka drīzumā plāno atgriezties ringā. "Nezvērs drīzumā būs redzams ringā. Es aizvien esmu labā formā, lai tā nebūtu jāatgūst," teica amerikānis. "Ikviens, kurš turpmāk stāsies man pretim, redzēs jaunu bokseri. Zaudējums bija rūgta pieredze, bet tā padarījusi mani pārliecinātāku un vēl bīstamāku. Es būšu pasaules čempions, par to nav šaubu. Vēlos visas iespējamās jostas."

Fināla cīņa starp Briedi un Dortikosu "Arēnā Rīga" paredzēta 21.martā. WBSS otrajā sezonā cīņa Rīgā būs fināls pēdējā no sezonas trim svara kategorijām. 35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Divus gadus jaunākais Kubas bokseris Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas. Sagaidāms, ka bokseri finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo IBF pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - Muhameda Ali trofeju.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2020-03-02 20:20, pirms 4 gadiem
Tabiti ceru būs sācis boksēt cienījami, tā skraidīšana kādu viņš veica pret to pašu Dortikosi bija kaut kas sen neredzēts!

     [+] [-]

, 2020-03-04 20:01, pirms 4 gadiem
Pārdodu biļetes, tuvu boksa ringam B, D sektors ceturtā un piektā rinda.
Cena par biļeti 250 eiro. Sīkāku info pa telefonu +37127889092
Продаю билеты не далеко от ринга сектор B,D ряд 4,5. Цена 250 евро.
Больше информации по телефону +37127889092