Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Krievu bokserim Povetkinam arī ''B'' provē dopinga pēdas

Krievu bokserim Povetkinam arī ''B'' provē dopinga pēdas
Aleksandrs Povetkins
Foto: Valery Sharifulin/TASS

Krievu boksa smagsvaram Aleksandram Povetkinam arī veiktajā dopinga analīžu ''B'' provē konstatētas aizliegto vielu pēdas, precīzāk, ostarīns, apstiprinājis Povetkina interešu pārstāvis Aleksejs Karpenko. Pārbaudes veiktas vienā no Losandželosas laboratorijām.

Povetkinam (30-1, 22KO) decembrī bija jācīnās ar kanādieti Bermeinu Stīvernu (25-2-1, 21KO) tomēr pirms mača krieva dopinga tests izrādījās pozitīvs. Toreiz krieva bijušais treneris Aleksandrs Zimins sacīja: "Godīgi sakot, šaubos par to, cik tas viss ir patiesi. Saša nav tik neprātīgs, lai lietotu aizliegtas vielas, zinot, kādā līmenī ir dopinga kontrole un attieksme pret krievu sportistiem. Domāju, ka viņš nevarēja tā rīkoties. Tie ir uzbrukumi mūsu valstij. Manuprāt, kādi ietekmīgi ļaudis vēlas kaitēt mūsu vadošajiem sportistiem."

Pēc ''B'' proves rezultātu uzzināšanas savu viedokli izteicis arī krievu promouters Vladimirs Hrjunovs: ''Uzskatu, ka notiek kaut kādu tumšo spēku cīņa pret Povetkinu. Tas sakritību daudz līdz šim to tikai pierāda. Vienkārši kādam šobrīd nav izdevīga tik spēcīga boksera klātbūtne supersmagajā svarā. Aleksandram ir spēcīgs promouters, spēcīga advokātu komanda, viņi cīnīsies. Neviens tāpat vien šo jautājumu neatstās. Domāju, ka apstākļu noskaidrošana vēl notiks ļoti ilgi.''

Kā jau ziņots, vēl iepriekš, 2016. gada 21. maijā Maskavā bija ieplānots smagsvaru boksa mačs starp amerikāni Deonteju Vailderu (36-0, 35KO) un krievu Aleksandru Povetkinu (30-1, 22KO). Īsi pirms cīņas parādījās informācija, ka Povetkina dopinga provē konstatēts meldonijs. Krievu sportista pomouters Anderjs Rjabinskis norādīja, ka minētā preparāta daudzums ir pieļaujamā līmenī, tomēr cīņa tika pārcelta uz nenoteiktu laiku. Publiskajā telpā parādījās bravūrīgi teksti par dopinga lietotāju. Savukārt šodien krieva promouters paziņoja, ka jaunākie oficiālie dopinga testi rāda, ka Povetkins ir "tīrs".

"Nāksies atvainoties! Visiem pēc kārtas. Amerikā šajā ziņā ir stingri. Un būs jāmaksā. Daudz. Šodien sākam gatavot prasības pieteikumus par goda un cieņas aizskārumu," informē Povetkina pārstāvis Andrejs Rjabinskis. "Tagad būs globāli tiesas procesi ar visiem pēc kārtas. Tiem, kuri par mums runāja nepatīkamas lietas, būs publiski jāatvainojas. Vēlos tikties ar viņiem tiesā, lai samaksā par saviem vārdiem. Runa ir ne tikai par Vaildera komandu, bet arī par daudziem žurnālistiem un slaveniem izdevumiem, kuri bez pierādījumiem rakstīja par mums nepatīkamas lietas. Notikušo var nosaukt par sportista goda un reputācijas graušanu. Saša tika attēlots kā "krāpnieks", kurš lieto dopingu pa labi un pa kreisi. Par to visu mēs palūgsim atbildēt."

Izmantotie resursi:
Допинг-проба "Б" Поветкина дала положительный...


, 2017-02-02 11:11, pirms 7 gadiem
Nesaprotu, tad viņš ir "netīrs" vai viņš ir tīrs, visi ir meļi un visus sodīs par nomelnošanu? Pēc raksta neko vispār nevar saprast.
, 2017-02-02 11:12, pirms 7 gadiem
Pēc ''B'' proves rezultātu uzzināšanas savu viedokli izteicis arī krievu promouters Vladimirs Hrjunovs: ''Uzskatu, ka notiek kaut kādu tumšo spēku cīņa pret Povetkinu.

Nesapratu, ir pierādījums par lietošanu, tad kādas vēl tiesāšanās un tumšie spēki?
, 2017-02-02 11:21, pirms 7 gadiem
kā krievi izbrauc no valsts un jātaisa analīzes, tā iekrīt
, 2017-02-02 11:23, pirms 7 gadiem
vienkārši cirks ar tiek krievu ekspertiem- ja ir pierādījumi, kā var izdomāt tiesāties par goda aizkaršanu un vēl tik bravūrīgi un pārliecināti? ceru, ka tiesa liks atmaksāt visu vēl notiesātie pamatīgu kompensāciju no krieviem pieprasīs par šito bezsakaru
, 2017-02-02 11:59, pirms 7 gadiem
Par dopinga problēmām Krievijā vairs negribās runāt un nekas vairs pat nepārsteidz,.Tiko Sport-express publicēts raksts,kāpēc krievu vieglatlēti masveidā iekrituši ar dopingu.Un viņi pārdzīvo ne jau par to,ka lieto dopingu ,bet gan par to,kāpēc iekrituši.Tāda mentalitāte,ko darīsi.Galvenais,ka viņi arī domā,ka taisnība viņu pusē
180 дней вместо 60. Почему российские атлеты...
Slēpts komentārs: Sanich
, 2017-02-02 12:56, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Par dopinga problēmām Krievijā vairs negribās runāt un nekas vairs pat nepārsteidz,.Tiko Sport-express publicēts raksts,kāpēc krievu vieglatlēti masveidā iekrituši ar dopingu.Un viņi pārdzīvo ne jau par to,ka lieto dopingu ,bet gan par to,kāpēc iekrituši.Tāda mentalitāte,ko darīsi.Galvenais,ka viņi arī domā,ka taisnība viņu pusē
http://www.sport-express.ru/doping/reviews/180-dney-vmesto-60-pochemu-rossiyskie-atlety-massovo-popalis-na-turinabole-1212599/?utm_source=materials&utm_medium=link&utm_campaign=plista
Tas nu ir jau sen galvenais princips sportistiem ne tikai Krievijā - slikti ir nevis dopinga lietošana, bet iekrist lietojot. Savulaik tak ASV iekrita visa sporta elite, kad notiesāja dīleri, kas nodarbojās ar augstas klases sportistu apgādāšanu ar tolaik nenoķeramiem preperātiem kā augšanas hormons utml., provēs visi bij tīri.
Karls Luis savulaik izkrita vietēja kontrolē, bet tas tika noklusēts (viņam nosūtīja ieteikuma vēstuli, kādi preperāti ir bijuši pozitīvi un līdz starptautiskajiem mačiem jābūt tīram) un viņš aizbrauca uz Seulu un tika pie Olimpiskajām medaļām.
, 2017-02-02 13:28, pirms 7 gadiem
Saprotu, ka notiks tiesāšanās ar sātanu, varbūt kādu raganu un tā... Tikai, kur tā tiesa notiks, ellē vai?
, 2017-02-02 14:14, pirms 7 gadiem
zaqwe3 rakstīja: Pēc ''B'' proves rezultātu uzzināšanas savu viedokli izteicis arī krievu promouters Vladimirs Hrjunovs: ''Uzskatu, ka notiek kaut kādu tumšo spēku cīņa pret Povetkinu.

Nesapratu, ir pierādījums par lietošanu, tad kādas vēl tiesāšanās un tumšie spēki?
Te kaads lasiit maak? Runa ir par maijaa nenotikusho ciinu ar Vailderu, par to iet runa
, 2017-02-02 15:32, pirms 7 gadiem
loid rakstīja: Te kaads lasiit maak? Runa ir par maijaa nenotikusho ciinu ar Vailderu, par to iet runa
Runa nekur neiet.

Virsrakstā rakstīts: Krievu bokserim Povetkinam arī ''B'' provē dopinga pēdas.

Rakstā jau rakstīts: savukārt šodien krieva promouters paziņoja, ka jaunākie oficiālie dopinga testi rāda, ka Povetkins ir "tīrs".

Tad kā tur īsti ir?
, 2017-02-02 15:36, pirms 7 gadiem
Tikai svešas čuras var glābt krieveļu "atlētus" .
, 2017-02-02 17:14, pirms 7 gadiem
thehockeyfan rakstīja: Runa nekur neiet.

Virsrakstā rakstīts: Krievu bokserim Povetkinam arī ''B'' provē dopinga pēdas.

Rakstā jau rakstīts: savukārt šodien krieva promouters paziņoja, ka jaunākie oficiālie dopinga testi rāda, ka Povetkins ir "tīrs".

Tad kā tur īsti ir?
Lasi uzmaniigi, tiesaasies par maijaa nenotikusho ciinu ar Vaildru, jo peec tam izraadiijaas ka meldonija liimenis ir normaa
, 2017-02-02 17:21, pirms 7 gadiem
thehockeyfan rakstīja: Runa nekur neiet.

Virsrakstā rakstīts: Krievu bokserim Povetkinam arī ''B'' provē dopinga pēdas.

Rakstā jau rakstīts: savukārt šodien krieva promouters paziņoja, ka jaunākie oficiālie dopinga testi rāda, ka Povetkins ir "tīrs".

Tad kā tur īsti ir?
Izlasi visu rakstu ne tikai virsrakstu, riebjas taadi komentaari
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.