Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kanelo atsakās no WBA čempiona jostas un neplāno atgriezties vidējā svara kategorijā

Rolands Eliņš

Kanelo atsakās no WBA čempiona jostas un neplāno atgriezties vidējā svara kategorijā
Sauls Kanelo Alvaress. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Meksikas boksa superzvaigzne Sauls "Kanelo" Alvaress oficiāli atteicies no WBA pasaules čempiona jostas vidējā svara kategorijā, jo neplāno to aizstāvēt un gatavojas startēt tikai otrajā vidējā svara kategorijā.

30 gadus vecais Kanelo Alvaress WBA pasaules čempiona jostu ieguva 2018. gadā, kad to atņēma Genādijam Golovkinam viņu otrajā savstarpējā cīņā. Pēc tam Kanelo to aizstāvējis tikai vienreiz, 2019. gada maijā cīnoties ar Danielu Džeikobsu, bet visas pārējās savas cīņas aizvadot citās svara kategorijās. Neskatoties uz to, ka Kanelo pamatīgi kavēja titula aizstāvēšanas termiņus, WBA viņam čempiona jostu neatņēma un viņš to saglabāja vairāk nekā pusotru gadu.

Tagad šim laikam pienākušas beigas, jo viņš šīs organizācijas versijā kļuvis arī par citas svara kategorijas čempionu, un, tā kā abas jostas paturēt savā īpašumā nevar, Kanelo oficiāli atteicies no WBA pasaules čempiona jostas vidējā svara kategorijā. Viņa treneris un menedžeris Edijs Reinoso apstiprināja portālam "BoxingScene", ka Alvaress vairs negatavojas aizvadīt cīņas vidējā svara kategorijā (līdz 72.6 kg) un tā vietā koncentrēsies cīņām otrā vidējā svara kategorijā (līdz 76.2kg), kur aizvadīja arī savu iepriekšējo cīņu, pārliecinoši pārspējot Supersērijas uzvarētāju Kallumu Smitu, iegūstot WBA un WBC titulus šajā svara kategorijā.

"Otrā vidējā svara kategorija ir tā, kurā Kanelo šobrīd jūtas vislabāk," sacīja Reinoso. "Jebkurš, kurš vēlas cīnīties pret viņu, būs spiests nākt uz šo svara kategoriju. Kanelo netaisās vairs nevienam piemēroties un izniekot savas karjeras labākos gadus."

Attiecīgi tas nozīmē, ka Kanelo un Golovkina trešā savstarpējā cīņa, kas piesaistītu plašu uzmanību un par kuru tiek daudz runāts, norisinātos vienu svara kategoriju augstāk nekā Golovkina ierastā. Par triloģijas noslēguma cīņu pagaidām gan baumu un spekulāciju ir krietni vairāk nekā abu bokseru rīcības šajā virzienā.

Alvaress jau paspējis aizvadīt 57 profesionālā boksa cīņas, kurās guvis 54 uzvaras. Viņš uz boksa zvaigžņu fona izceļas ar to, ka cīņas aizvada bieži, un arī tagad jau tiek plānota nākamā cīņa. Paredzams, ka jau šī gada pirmajā ceturksnī viņš aizvadīs cīņu otrā vidējā svara kategorijā pret obligāto titula pretendentu Avni Jildirimu no Turcijas, bet pēc tam tēmēs uz titula apvienošanas cīņu. Tā varētu būt pret WBO čempionu Billiju Sondersu vai IBF čempionu Keilebu Plāntu. Par Alvaresa un Sondersa iespējamo tikšanos tika runāts jau iepriekšējā gadā, taču toreiz sarunas neizdevās.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/canelo-...