Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Briedis: "Nedomājiet, ka atbrīvosieties no manis, vēlos sasniegt vēl vairāk"

Briedis: "Nedomājiet, ka atbrīvosieties no manis, vēlos sasniegt vēl vairāk"
Mairis Briedis. Foto: worldboxingsuperseries.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē Bavārijas metropolē Minhenē noslēdzās Pasaules boksa supersērijas fināls, kur Latvijas bokseris Mairis Briedis pārliecinoši apspēlēja ASV pārstāvošo kubieti Junielu Dortikosu. Sarunā ar žurnālu "The Ring" mūsu bokseris atklāj, ka pirms karjeras virziena izvēlēšanās konsultēsies ar treneri promouteri un ģimeni.

Diemžēl koronvīrusa pandēmijas dēļ Briedis patlaban nevar pilnvērtīgi izbaudīt uzvaru, jo pēc atgriešanās dzimtenē atrodas pašizolācijā. "Īsi neesmu svinējis, jo mums 10 dienas jāpavada pašizolācijā. Nav publisku pasākumu un tikšanos ar citiem cilvēkiem, izņemot manu komandu un ģimeni. Kad būšu pabeidzis pašizolāciju, ar ģimeni došos atvaļinājumā uz Turciju. Pēc atgriešanās man atkal būs pašizolācija uz 10 dienām," informē supersērijas uzvarētājs.

Kā jau ierasts, pēc lielas cīņas bokseris uzreiz nedodas atpūtā. "Savu ķermeni sagatavoju atpūtai, tāpēc uzreiz nepārtraucu, turpinu viegli trenēties divas nedēļas. Tagad trenējos Rīgā, bet, kad došos atvaļinājumā uz Turciju, varēšu izbaudīt atpūtu."

Kad pēc atvaļinājuma atgriezīsies mājās, būs daudz iespēju nākamajam karjeras posmam. Kaut gan gatavs turpināt braucienu tagadējā svara kategorijā (līdz 90.7kg), ir kārdinājums pāriet uz smagsvariem. "Tas pilnībā ir mana menedžera un promoutera rokās," atklāj Mairis Briedis. "Redzēsim, kādas ir iespējas. Konsultēšos ar savu treneri un ģimeni, tad es redzēšu, kas man būtu labāk. Nedomājiet, ka jūs atbrīvosieties no manis [smejas], vēlos sasniegt vēl vairāk."

Pastāv viedoklis, ka 36 gadu vecumā un auguma parametru dēļ latvietim būtu grūti konkurēt ar vadošajiem smagsvariem, savukārt promouters Kalle Zauerlands izteicies, ka Briedis uzreiz iekļūs labāko sešiniekā. "Vēlos turpināt boksēt. Man jāizlemj, vai tas būs tagadējais svars vai smagais. Man bijušas daudzas cīņas smagajā svarā. Esmu piedalījies "Bigger’s Better" smagā svara turnīrā, un Krievijā cīnījos ar [smagsvaru] Manuelu Čaru. Vienkārši jāsagatavojas savādāk," saka mūsu boksa flagmanis.

Briedim ir vēl viens mērķis, ko viņš atklāja intervijas beigās. "Kad žurnāls "The Ring" mani ierindos visu svara kategoriju apvienotajā rangā?" smejas latvietis. "Tāds tagad ir mans mērķis - iekļūt šādā rangā."

Izmantotie resursi:
ringtv.com


, 2020-10-01 22:05, pirms 4 gadiem
Lai Briedim veicas, bet, ja es būtu viņa ģimene, tad atļautu viņam boksēties līdz pirmajam piedzīvotajam nokautam.
, 2020-10-02 05:53, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Lai Briedim veicas, bet, ja es būtu viņa ģimene, tad atļautu viņam boksēties līdz pirmajam piedzīvotajam nokautam.
Tā gan nav laba doma.
Tas nokauts var būt arī ļoti smags un ar sekām.
, 2020-10-02 09:26, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Lai Briedim veicas, bet, ja es būtu viņa ģimene, tad atļautu viņam boksēties līdz pirmajam piedzīvotajam nokautam.
no tāda viedokļa tad viņam labāk palikt krūzeros, jo tur tik stiprus sitienus nesagaidīs.
, 2020-10-02 10:13, pirms 4 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Tā gan nav laba doma.
Tas nokauts var būt arī ļoti smags un ar sekām.
Es jau viņam to nekādā gadījumā nenovēlu. Manuprāt, pietiktu, ja viņš aizvadītu vēl divus revanša mačus - pret Glovacki un Usiku, un viss. Bet Briedis vēl grib boksēties un sasniegt ko vairāk. Tāda vēlme ir apsveicama, bet kā viņam ies smagsvaros?
, 2020-10-02 17:05, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Es jau viņam to nekādā gadījumā nenovēlu. Manuprāt, pietiktu, ja viņš aizvadītu vēl divus revanša mačus - pret Glovacki un Usiku, un viss. Bet Briedis vēl grib boksēties un sasniegt ko vairāk. Tāda vēlme ir apsveicama, bet kā viņam ies smagsvaros?
gan jau ka pats Briedis zina, ko labāk darīt.. viņš nav pirmo dienu boksā un zina arī elites jeb smagsvaru divīzijas "noslēpumus".
Galu galā viņš ir bokējiess aēr smagsvariem gan ringā, gan Kļičko nometnēs. tā ka - slikti es domāju nebūs... neba nu visu boksā izšķir roku plētums un auguma izmērs. ja pēc tādiem kritērijiem vērtē, tad Briedim pret Kambalu nebūtu variantu – garš taču, bet zinām, ka tā nebūt nav
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.