Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Brieža konkurentu loku papildina Ukrainas boksa zvaigzne Usiks

Rolands Eliņš

Oficiāli: Brieža konkurentu loku papildina Ukrainas boksa zvaigzne Usiks
Oleksandrs Usiks
Foto: AP/Scanpix

Pasaules boksa Supersērijas (WBSS) dalībnieku loku pirmā smaga svara kategorijā papildinājis Ukrainas sportists Oleksandrs Usiks, olimpiskais čempions un WBO čempiona jostas īpašnieks. Līdz ar to oficiāli aizpildītas sešas no astoņām vietām un Usiks kļuvis par vienu no potenciālajiem Maira Brieža pretiniekiem cīņā par Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

“WBSS ir ļoti priecīga paziņot, ka Muhameda Ali vārdā nosauktā turnīra pirmajā izcīņā piedalīsies VISU četru lielo boksa organizāciju pirmā smagā svara čempioni,” vēstīts WBSS paziņojumā. “Oleksandrs Usiks, WBO čempions (12-0, 10KO), ir oficiāli pievienojies Supersērijai, kura revolucionārā izslēgšanas spēļu formātā sacentīsies ar vēl ne reizi nezaudējušajiem citu organizāciju čempioniem – Junieru Dortikosu (WBA čempions), Mairi Briedi (WBC čempions) un Muratu Gasijevu (IBF).”

“Man ļoti patīk šī turnīra ideja un formāts,” citēts Usiks pēc viņa pievienošanās turnīram. “Jau iepriekš biju sapņojis par iespēju visu organizāciju čempionus salikt kopā, lai visi varētu redzēt, kurš ir spēcīgākais un kurš kļūs par svara kategorijas neapšaubīto čempionu. Gaidu brīdi, kad iegūšu vēl trīs čempiona jostas un pašā dižākā boksera Muhameda Ali vārdā nosaukto balvu.”

30 gadus vecais Usiks Londonā kļuva par olimpisko čempionu, viņš arī Eiropas un pasaules čempions boksā. Pēc olimpiādes viņš pievērsās profesionālajam boksam, noslēdzot līgumu ar brāļu Kļičko promouteru kompāniju. Usiks profesionālajā boksā nav cietis vēl nevienu zaudējumu un tikai divas cīņas nav pabeidzis ar nokautu. Par WBO čempionu viņš kļuva pirms gada septembrī, pēc punktiem pārspējot Glovacki.

Kopā ar četriem jau pieminētajiem čempioniem Supersērijā dalību apstiprinājuši arī bijušie čempioni Marko Huks un Kšištofs Vlodarčiks, kuri joprojām kotējas boksa elitē. Iepriekš ESPN ziņoja, ka sērijas organizatori principiālu vienošanos panākuši arī ar Kšištofu Glovacki, tiesa, viņa pievienošanās oficiāli vēl nav izziņota. Ja Glovackis pievienosies, tad brīva paliks vairs tikai viena vieta.

Sacensību formāts tika izziņots jau iepriekš – pēc visu astoņu dalībnieku paziņošanas tiks izsēti četri bokseri, kuri savā starpā ceturdaļfinālā nevarēs tikties, un astotajā jūlijā Monako tiks veikta pāru izloze. Septembrī notiks ceturtdaļfināli, pusfināli paredzēti nākamā gada janvārī, bet fināls – maijā. Tāda pati sistēma arī smagsvariem.

”Šis ir vēsturisks brīdis,” pēc Usika pievienošanās paziņojis Robert Dalmiljo, organizējošās komitejas priekšsēdētājs. “Nekad vēl nevienā boksa turnīrā nav sapulcēts tiks spēcīgs dalībnieku sastāvs kā Supersērijā. Lai kurš uzvarētu cīņā, kurā piedalās četri pašreizējie čempioni, divi bijušie un divi, kurus drīzumā paziņosim, nebūs šaubu, ka viņš ir šīs svara kategorijas karalis.”

ESPN neoficiālais pirmā smaga svara kategorijas rangs, 28. jūnijs

V.SportistsValstsRekordsDalība Supersērijā
1.Oleksandrs UsiksUkraina12-0
2.Murats GasijevsKrievija24-0
3.Deniss ĻebedevsKrievija29-3-
4.Kšištofs GlovackisPolija27-1?
5.Mairis BriedisLatvija22-0
6.Tonijs BeljūLielbritānija29-2-1-
7.Marko HuksVācija40-4-1
8.Kšištofs VlodarčiksPolija53-3-1
9.Firats ArslansVācija39-8-2-
10.Juniers DortikossKuba21-0

Izmantotie resursi:
https://worldboxingsuperseries.com/...

  +1 [+] [-]

, 2017-07-01 16:03, pirms 7 gadiem
Ja abi tiksies tas bus labs boks

  +8 [+] [-]

, 2017-07-01 16:04, pirms 7 gadiem
Nu jau tiešām visi labākie būs savākušies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-07-01 16:15, pirms 7 gadiem
fox234 rakstīja: Gribētu redzēt kaut ko tādu smagsvaros jo tie pediņi Heji, Vailderi un un Džošua taču nemaz neboksejas savā starpā.
Nu tur pavisam citu balvu fondu vajadzēs,lai viņi piekristu kam tādam!

     [+] [-]

, 2017-07-01 16:55, pirms 7 gadiem
Pielabojiet rakstā un tabulā, jo Kšištofs Glovackis taču ir piekritis pievienoties WBSS

  +1 [+] [-]

, 2017-07-01 17:01, pirms 7 gadiem
Bomba! Jāsaka gan, ka Usiks savā iepriekšējā cīņā pret Hanteru izskatījās visai pabāli, ja salīdzina ar viņa sniegumu pēdējās 4-5 aizvadītās cīņas. Izskatījās, ka vai nu īsti negribēja vai netika klāt Hanteram, dēļ viņa garajām rokām, pēdējos raundus, kad Hanters pagura, tad gan viņu mīcīja kā mīklu pirms pīrāgu cepšanas.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-01 17:23, pirms 7 gadiem
Šaja superserijā uzvaretajs iegus ari visas jostas?vai tikai galveno balvu.Ali trofeju?

  +4 [+] [-]

, 2017-07-01 17:32, pirms 7 gadiem
Halavščiks Beljū cerams arī piekritīs.
Es drīzāk tieši gribētu redzēt Briedi pret Beljū. Mairim noteikti būtu šance pret viņu.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-01 18:21, pirms 7 gadiem
Roluxzz rakstīja: Šaja superserijā uzvaretajs iegus ari visas jostas?vai tikai galveno balvu.Ali trofeju?
Ļoti šaubos, vai dabūs visas jostas. Tas gluži vienkārši būtu sarežģīti izdarāms..Beigās var gadīties, ka savā starpā joslu sadala bokseri, kuriem neviena no jostām nav bijusi. Un kā var dabūt jostu, ja pastāv iespēja, ka čempions nemaz nav boksējies ar pašreizējiem jostu īpašniekiem? Ja nu vienīgi, jostas ceļo pakapēniski - jostas sāk ceļot ar katru cīņu, ja gadījumā jostu turētājs zaudē.
Bet Usika komentārs liek domāt, ka sadalīs uzreiz visas jostas.. Diezgan riskants pasākums tad. Briedim šis tādā gadījumā kļūst par ''all in'' turnīru..Ja zaudē, tad principā sāpīgi.. Jo bez jostas viņam cīņu vērtīgu dabūt būs grūti. Ja uzvar.. tad gan..

  +2 [+] [-]

, 2017-07-01 18:21, pirms 7 gadiem
Jo tālāk jo interesantāk faniem mmmm... Slaktiņš var sākties...

  -1 [+] [-]

, 2017-07-01 18:27, pirms 7 gadiem
Liecies miera Briedis vs Belju nekad nenotiks ( jaa, ta butu dekades cruiserweight cina) kura nenotiks, Belju pec
Heja haljavas var dabut 7x ienesigaku kabatai cinu... Ja ne vairak.kads Briedis....

  +1 [+] [-]

, 2017-07-01 19:32, pirms 7 gadiem
WreckLV rakstīja: Ļoti šaubos, vai dabūs visas jostas. Tas gluži vienkārši būtu sarežģīti izdarāms..Beigās var gadīties, ka savā starpā joslu sadala bokseri, kuriem neviena no jostām nav bijusi. Un kā var dabūt jostu, ja pastāv iespēja, ka čempions nemaz nav boksējies ar pašreizējiem jostu īpašniekiem? Ja nu vienīgi, jostas ceļo pakapēniski - jostas sāk ceļot ar katru cīņu, ja gadījumā jostu turētājs zaudē.
Bet Usika komentārs liek domāt, ka sadalīs uzreiz visas jostas.. Diezgan riskants pasākums tad. Briedim šis tādā gadījumā kļūst par ''all in'' turnīru..Ja zaudē, tad principā sāpīgi.. Jo bez jostas viņam cīņu vērtīgu dabūt būs grūti. Ja uzvar.. tad gan..
No tāda skatapunkta tur nekā sarežģīta nav. Cik saprotu, jau tagad ir pateikts, ka būs play off sistēma. 1/4finālos pašreizējie jostu īpašnieki savā starpā netiekas, uzvarētājs ņem jostu tālāk uz pusfinālu kur jau notiek cīņa par 2 jostām utt.. Vissarežģītākais manuparāt ir process, lai šīs visas organizācijas savā starpā vienojas par zaļo papīru kaudzes sadalīšanu.
Nu protams, ja tas viss būs tādā formātā tad tas ir all in.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-01 19:37, pirms 7 gadiem
WreckLV rakstīja: Diezgan riskants pasākums tad. Briedim šis tādā gadījumā kļūst par ''all in'' turnīru..Ja zaudē, tad principā sāpīgi.. Jo bez jostas viņam cīņu vērtīgu dabūt būs grūti. Ja uzvar.. tad gan..
Nu tad jau jābeidz karjera! Josta jau būs jāaizstāv tāpat agrāk vai vēlāk, neatkarīgi vai notiks tā supersērija vai nenotiks.

     [+] [-]

, 2017-07-01 19:42, pirms 7 gadiem
Šis frukts ir labs, ļooooti skatāms bokseris.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-01 19:46, pirms 7 gadiem
Kuri butu parocigakie,ertakie, Brieža pretinieki lidz finalam? Huks var atkal but preti?

  -4 [+] [-]

, 2017-07-01 20:00, pirms 7 gadiem
Usiks dikti traks. Ja kāds nolauzīs Briedi, tas būs viņš.

     [+] [-]

, 2017-07-01 20:10, pirms 7 gadiem
Nu labi, ja arī viens uzvarētājs būs to visu jostu īpašnieks, kas tad tālāk notiks? Katra nākamā šī viena uzvarētāja cīņa būs par četrām jostām un tā joprojām, kamēr nekur citur neviena titulcīņa nenotiks? Nu nez kā tas izskatītos...

     [+] [-]

, 2017-07-01 20:44, pirms 7 gadiem
Tad tuvākajās dienās jāgaida pēdējo dalībnieku. Ļebeģevs tas gan jau nebūs.
Beljū gan jau, ka šāds pasākums neinteresē, jo te būs jāsitas ar stiprākajiem krūzeriem. nevarēs pats izvēlēties kādu no ranga otrā desmita. Smagsvaros gan jau, ka vieglak un ātrāk var nopelnīt.

     [+] [-]

, 2017-07-01 21:23, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Tad tuvākajās dienās jāgaida pēdējo dalībnieku. Ļebeģevs tas gan jau nebūs.
Beljū gan jau, ka šāds pasākums neinteresē, jo te būs jāsitas ar stiprākajiem krūzeriem. nevarēs pats izvēlēties kādu no ranga otrā desmita. Smagsvaros gan jau, ka vieglak un ātrāk var nopelnīt.
Pēc marketinga kvantitātes rādītājiem , nepieciešams Anglijas tirgus, pašlaik pārstāvja nav...pastāv iespēja, ka notiek sarunas ar Belju, bet gumija tiek vikta par grabošo!

     [+] [-]

, 2017-07-01 21:37, pirms 7 gadiem
Justs rakstīja: Pēc marketinga kvantitātes rādītājiem , nepieciešams Anglijas tirgus, pašlaik pārstāvja nav...pastāv iespēja, ka notiek sarunas ar Belju, bet gumija tiek vikta par grabošo!
Un vēl sanāk, ka WBA čempions nemaz nepiedalīsies. Dortikosam ir interim josta. Līdz 8. jūlijam jāpaziņo pēdējais dalībnieks, bet Ļebeģevs ar Flanaganu sitas 9 jūlijā par par WBA galveno jostu. Pienāks tas 8. tad cerams kkas būs vairāk skaidrs par to pasākumu kopumā.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-01 21:41, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Un vēl sanāk, ka WBA čempions nemaz nepiedalīsies. Dortikosam ir interim josta. Līdz 8. jūlijam jāpaziņo pēdējais dalībnieks, bet Ļebeģevs ar Flanaganu sitas 9 jūlijā par par WBA galveno jostu. Pienāks tas 8. tad cerams kkas būs vairāk skaidrs par to pasākumu kopumā.
Jap
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-01 23:11, pirms 7 gadiem
Justs rakstīja: Pēc marketinga kvantitātes rādītājiem , nepieciešams Anglijas tirgus, pašlaik pārstāvja nav...pastāv iespēja, ka notiek sarunas ar Belju, bet gumija tiek vikta par grabošo!
te nav mārketings bet gan labakā boksera noteikšanas turnīrs

     [+] [-]

, 2017-07-02 02:23, pirms 7 gadiem
mrjanka rakstīja: te nav mārketings bet gan labakā boksera noteikšanas turnīrs
Ja es varētu būt tik naivs un nevainīgs, tad būtu labi....

     [+] [-]

, 2017-07-03 15:17, pirms 7 gadiem
Kur varēs skatīties 8. jūlija drafta ceremoniju, kas notiks Monako?

     [+] [-]

, 2017-07-03 17:50, pirms 7 gadiem
Nāks tuvāk, tad būs ssilkas 100%

     [+] [-]

, 2017-07-10 18:19, pirms 7 gadiem
MAD DOG rakstīja: Ja abi tiksies tas bus labs boks
Labs jā bet es domāju briedim tur būs beigas