Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Boksere Boķe izcīna Eiropas junioru čempionāta sudrabu

Ints Megnis
Ints Megnis

Boksere Boķe izcīna Eiropas junioru čempionāta sudrabu
Latvijas delegācija Eiropas junioru čempionātā pēc Nikolinas Boķes apbalvošanas ceremonijas. Foto no Iļja Žilinska Facebook profila

Latvijas jaunā boksere Nikolina Boķe sestdien zaudēja Eiropas junioru (U17) čempionāta finālā, sacensības noslēdzot ar izcīnītu sudraba medaļu.

Turnīra finālā Boķe līdzīgā cīņā piekāpās Lianai Tarasjanai no Krievijas.

Pirms tam meiteņu sacensībās svara kategorijā līdz 54 kilogramiem Boķe ceturtdaļfinālā pēc punktiem ar 5-0 pieveica Zviedrijas pārstāvi Zēru Milli, bet pusfināla duelī ar 5-0 ļoti pārliecinoši uzveica Polijas bokseri Nikolu Primačenko. Trīs no tiesnešiem Boķei pat deva uzvaru ar rezultātu 30:25, kamēr divi pārējie nedaudz mazāk pārliecinoši.

Iepriekš puišu turnīrā ceturtdaļfinālā svara kategorijā līdz 54 kilogramiem strīdīgā cīņā zaudējumu piedzīvoja Latvijas sportists Matvejs Prokudins, kurš pēc punktiem ar 2-3 piekāpās Adrianam Florinam Predam. Kā no Rumānijas ziņoja Latvijas komandas treneris Iļja Žilinskis, Prokudins bija pelnījis uzvaru, bet tiesneši panākumu izlēma atdot vietējam sportistam. Pirms tam Prokudins bija uzvarējis divās cīņās.

Savukārt Latvijas pārstāvis Edgars Kundičs svara kategorijā līdz 52 kilogramiem jau pirmās kārtas duelī sestdien ar 0-5 piekāpās baltkrievam Uladzislavam Valasjukam.