Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Lietuva pieveic Krieviju un iekļūst Eiropas beisbola elitē

Juris Miņins
Juris Miņins

Lietuva pieveic Krieviju un iekļūst Eiropas beisbola elitē
Lietuvas beisbola izlase
Foto: 15min.lt

Lietuvas beisbola izlase vakardien uzvarēja Eiropas čempionāta B grupā, kas nozīmē, ka nākamgad viņi spēlēs Eiropas beisbola elitē.

Eiropas čempionāts beisobolā norisinās trijos līmeņos, prot, C, B un Elites grupās. Turnīri tiek aizvadīti reizi divos gados – vienā gadā notiek Elites un C grupas turnīrs, bet nākošajā labākos noskaidro B grupa.

Šogad norisinājās EČ B grupā, kurā ir 12 komandas. Vienības ir sadalītas divās apakšgrupās un katras grupas uzvarētājiem bija garantēta vieta Eiropas augstākajā beisbola sabiedrībā.

Pirmajā grupā, kura spēlēja Serbijas galvaspilsētā Belgradā, cīnījās Serbija, Šveice, Izraēla, Bulgārija, Grieķija un Austrija. Jau iepriekš bija zināms, ka par uzvaru šajā grupā cīnīsies Austrija un Izraēla, kura, tiesa, pilnīgi citā sastāvā, lika par sevi runāt arī Pasaules beisbola klasikā.

Šoreiz viņiem gan neizdevās izdarīt to, ko plānoja, jo Austrijas beisbolisti aizlika viņiem priekšā kāju – 4:3 grupu turnīrā un 12:1 finālmačā.

Otrā grupā, kas spēlēja Polijā, Mieska Gorka pilsētā, cīnījāas Lietuva, Polija, Krievija, Slovākija, Baltkrievija un Ukraina.

Šajā grupā līdzvērtīgu komandu gan bija daudz vairāk, bet graujošu rezultātu – daudz mazāk. Pēc grupu turnīra kļuva skaidrs, ka finālā spēlēs Lietuva un Krievija. Krieviem vienīgo zaudējumu grupu turnīrā sagādāja lietuvieši (10:11), bet Lietuvai perfektu bilanci liedza sasniegt neveiksme pret Ukrainu – 2:3.

Beigu beigās, nonākot līdz finālmačam, Lietuvas beisbola izlase ar 8:3 pārspēja Krieviju un pirmo reizi tās paastāvēšanas vēsturē izcīnīja tiesības nākamgad startēt prestižākajā Eiropas beisbola līmenī.

Jāpiebilst, ka Krievijas beisbolisti gan Eiropas elitē gan ir spēlējuši un 2001. gadā izcīnīja sudraba medaļas.

Atgādināsim, ka pēc neilga pārtraukuma (kopš 2004. gada), beisbols, tāpat kā softbols, ir atgriezts olimpisko spēļu programmā un to varēs vērot jau 2020. gada olimpiādē.

Eiropas čempionāts beisbolā, B divīzija

1. grupa

#Komanda
1.Austrija
2.Izraēla
3.Šveice
4.Serbija
5.Bulgārija
6.Grieķija

2. grupa

#Komanda
1.Lietuva
2.Krievija
3.Slovākija
4.Baltkrievija
5.Polija
6.Ukraina

Izmantotie resursi;
Home | CEB

     [+] [-]

, 2017-07-31 15:35, pirms 7 gadiem
A kurā līgā spēlē Latvija? D-līgā?

     [+] [-]

, 2017-07-31 15:42, pirms 7 gadiem
ballbreaker rakstīja: A kurā līgā spēlē Latvija? D-līgā?
Pēdējos gados Latvijas beisbolā ir panīkums un no kādreiz eksistējušām divām (!!!) līgām, nespēlēja neviena. Līdz ar to izlase pagājušgad arī nespēlēja C grupas EČ.

     [+] [-]

, 2017-07-31 21:21, pirms 7 gadiem
Apsveicu braļukas!