Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti visi MLB "play-off" dalībnieki

Juris Miņins
Juris Miņins

Noskaidroti visi MLB "play-off" dalībnieki
Svinības "Dodgers" ģērbtuvē
Foto: USA Today/Scanpix

Losandželosas "Dodgers" aizvadītās nakts Augstāko beisbola līgu (MLB) čempionātā ar 10:6 pārspēja Sanfrancisko "Giants", kas viņiem ļāva iekļūt "play-off" dalībnieču skaitā un ar to arī noslēdzot cīņu par pēcsezonas mačiem.

Augstāko beisbola līgu sezona nu ir jau teju noslēgusies, jo komandām ir atlicis aizvadīt pa vienam mačam, taču, kā jau katru gadu, cīņa par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs turpinājās līdz pašai regulārās sezonas izskaņai.

Pēdējās divas komandas, kuras pretendēja uz iekļūšanu rudens klasikā, bet tieši tā Ziemeļamerikā dēvē beisbola izslēgšanas mačus, bija Losandželosas "Dodgers" un Sentluisas "Cardinals". Vēl pirms nepilna mēneša "Cardinals" atradās salīdzinoši komfortablā "Wild Card" pozīcijā, taču regulārā čempionāta izskaņu viņi aizvadīja diezgan vāji, tāpēc vispirms sev priekšā palaida Milvokī "Brewers", bet tad arī Losandželosas "Dodgers".

Pirms šīs nakts spēles abas komandas šķīra divu uzvaru tiesa, t.i., ja losandželosieši abus mačus zaudētu, bet Sentluisas beisbolisti – vinnētu, tad "Cardinals" varētu tikt pie pēdējās ceļazīmes uz izslēgšanas mačiem.

Jāsaka, ka Sentluisas vienība savu uzdevuma daļu izpildīja, jo ar 2:1 pārspēja Centrālās divīzijas uzvarētājus, Čikāgas "Cubs", taču arī Losandželosas vienība nevēlējās visu atlikt uz pēdējo momentu, tāpēc rezultatīvā un principiālā cīņā ar 10:6 pārspēja Sanfrancisko "Giants", tādējādi jau šodien tiekot pie vietas "play-off" turnīrā.

Līdz ar "Dodgers" panākumu, nu ir zināmas visas komandas, kas šajā rudenī cīnīsies par Pasaules sērijas čempionu titulu. Tiesa, izslēgšanas maču kalendārs gan vēl nav zināms, jo pēdējos sezonas mačos vēl ir jānoskaidrojas divu divīziju, Nacionālās līgas Centrālās un Rietumu divīzijas, uzvarētājiem. Centrālajā divīzijā par pirmo vietu cīnās Čikāgas "Cubs" un Milvokī "Brewers", bet Rietumu divīzijas pirmās vietas liktenis noskaidrosies Kolorado "Rockies" un Losandželosas "Dodgers" neklātienes cīņā.

MLB 2018. gada sezonas izslēgšanas spēļu dalībnieki

ALNL
Bostonas "Red Sox"Atlantas "Braves"
Hjūstonas "Astros"Čikāgas "Cubs"
Klīvlendas "Indians"Kolorado "Rockies"
Ņujorkas "Yankees"Milvokī "Brewers"
Oklendas "Athletics"Losandželosas "Dodgers"

MLB izslēgšanas maču formāts gan ir atšķirīgs no citās līgās ierastā, proti, visu divīziju pirmās vietas ieguvējas izlaiž pirmo izslēgšanas maču kārtu, jo tajā sacenšas katras līgas divas labākās komandas, kas nav uzvarējušas divīzijā, tā sauktās "Wild Card" komandas. Vienā mačā tiek noskaidrota tā komanda, kura tad turpina dalību pēcsezonā, bet zaudētāji var sākt gatavoties nākošā gada sezonai.

Otrā izslēgšanas spēļu kārta, ko sauc par divīziju raundu, norisinās līdz trim vienas komandas uzvarām, bet trešajā kārtā, kas saukts par līgas raundu, komandas cīnās jau klasiskā septiņu maču sērijā, t.i., līdz vienas komandas četrām uzvarām. Tāpat līdz četrām uzvarām cīņa notiek Pasaules sērijā.

MLB regulārā sezona, 29.09.

ViesiMājniekiRezultāts
YankeesRed Sox8:5
CardinalsCubs2:1
PiratesReds0:3
DodgersGiants10:6
AstrosOrioles4:3
Blue JaysRas3:4
BravesPhillies0:3
AstrosOrioles5:2
TigersBrewers5:6
White SoxTwins3:8
MarlinsMets0:1
IndiansRoyals4:9
NationalsRockies12:2
DiamondbacksPadres5:4
AthleticsAngels5:2
RangersMariners1:4

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/