Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Yankees" un "Red Sox" sarīko trilleri pirmajā MLB spēlē Eiropā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Yankees" un "Red Sox" sarīko trilleri pirmajā MLB spēlē Eiropā
Foto: Reuters/Scanpix

Ar Ņujorkas "Yankees" uzvaru pār Bostonas "Red Sox" noslēdzās pirmā Augstāko beisbola līgu (MLB) spēle, kas tika aizvadīta Eiropā. Pats mačs izvērtās ārkārtīgi rezultatīvs, jo abas komandas kopā guva 30 punktus.

Augstākās beisbola līgas jau vairākus gadus veic akcijas, aizvadot regulārās sezonas mačus ārpus ASV un Kanādas. Tiesa, ja spēles Āzijā, precīzāk, Japānā ir gana biežs pasākums, jo tur ir aizvadīti jau desmit mači, bet Meksikā MLB komandas ir cīnījušās pat 11 reizes (vēl divas spēles ir notikušas Austrālijā), tad Eiropa līdz šai sezona nav bijusi iekļauta MLB izbraukumos.

2019. gada sezonā šī vēsturiskā netaisnība gan tika izlabota, jo uz Eiropu, Lielbritānijas galvaspilsētu Londonu, tika atsūtītas divas, iespējams, nesamierināmākās komandas profesionālajā beisbolā – Ņujorkas 'Yankees" un Bostonas "Red Sox". Divu maču sērija, kas sākās vakar vakarā, norisinās "London Stadium", jeb Londonas olimpiskajā stadionā, kurā ikdienā saimnieko "West Ham United" komanda.

Jāsaka, ka Eiropas beisbola fani šīs maču sērijas rīkotājiem nelika vilties, jo to apmeklēja vairāk kā 59.6 tūkstoši skatītāju un pasākuma organizatori paziņoja, ka visas biļetes uz pirmo spēli arī ir veiksmīgi izpārdotas.

No otras puses, komandas, kas devās laukumā arī parūpējās par to, lai pirmais iespaids, kas atstāts uz eiropiešiem ir ne tikai vēsturisks un neaizmirstams, bet arī ārkārtīgi rezultatīvs.

Jau no spēles pirmā ininga, ko ar atsišanu sāka ņujorkieši, kļuva skaidrs, ka komandas mēģinās izmantot jaunizveidotā beisbola laukuma priekšrocības, jo šajā konfigurācijā tas bija viens no mazākajiem MLB stadioniem. "Yankees" reizi pēc reizes pārsteidza bostoniešu metēju Riku Porselo, kurš acīmredzami netika galā ar saviem pienākumiem un pēc tam kā ņujorkieši bija guvuši sešus punktus, ieskaitot Ārona Hiksa "Home run", "Red Sox" nolēma mainīt metēju.

Nonākot zaudētājos ar 0:6 jau pirmajā iningā, protams, daudzām komandām var nolaisties rokas un varbūt tā notiktu arī ar "Red Sox", taču mačā pret "Yankees" tā nevarēja turpināt un bostonieši deva prettriecienu. No sākuma viņi pacietīgi atspēlēja trīs punktus, bet tad Maikls Čaviss ar trīs punktus vērtu "Home run" sitienu rezultātu arī izlīdzināja. Jāpiebilst, ka tas viss notika vēl līdz pirmā ininga beigām, kas noslēdzās vien pēc stundas.

Otrajā iningā atvilkuši elpu, "Yankees" turpināja savu ofensīvu trešajā un divos nākamajos iningos, kopumā šajā laikā gūstot 11 punktus, panākot 17:6. Šajā nogrieznī bumbiņu ārpus laukuma raidīja gan Brets Gārdners, gan Ārons Džadžs.

Protams, ka pēc šāda izrāviena atkal varēja likties, ka Bostona "izšķīdīs", taču tas nenotika arī šoreiz – komanda varonīgi cīnījās un līdz astotā ininga sākumam panāca 13:17. Tiesa, lielākiem varoņdarbiem nedz spēka, nedz arī laika vairāk nepietika.

Abas komandas kopā guva 30 punktus, kas beisbolā ir ļoti iespaidīgs rādītājs, tiesa, līdz MLB rekordam šim rezultātam vēl ir tālu, jo visu laiku rezultatīvākais MLB mačs tika aizvadīts 1922. gadā, kad Čikāgas "Cubs" un Filadelfijas "Phillies" tikšanās reizē abas vienības kopā guva 46 punktus, mačam noslēdzoties ar rezultātu 26:23 čikāgiešu labā.

MLB regulārā sezona, 29.06.

ViesiMājniekiRezultāts
YankeesRed Sox17:13
IndiansOrioles0:13
RoyalsBlue Jays5:7
BravesMets5:4
RangersRays2:5
NationalsTigers5:7
CubsReds6:0
PhilliesMarlins6:9
TwinsWhite Sox10:3
DodgersRockies3:5
MarinersAstros5:6
DiamondbacksGiants4:3
AthleticsAngels4:0
CardinalsPadres2:12

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/