Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Goldšmitam trīs "Home run" otrajā spēlē "Cardinals" kreklā

Juris Miņins
Juris Miņins

Goldšmitam trīs "Home run" otrajā spēlē "Cardinals" kreklā
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) čempionātā savu otro spēli Sentluisas "Cardinals" kreklā aizvadīja Pols Goldšmits, kurš trīs reizes raidīja bumbiņu ārpus laukuma, izsita piecus punktus un palīdzēja savai vienībai ar 9:5 pieveikt Milvokī "Brewers".

Pols Goldšmits iepriekšējos gados pārstāvēja Arizonas "Diamonbacks" vienību, taču šajā ziemā tika aizmainīts uz Sentluisu, kura arī produktīvajam atsitējam piedāvāja jaunu līgumu. Jāsaka, ka Pols jau no pirmajām spēlēm pierāda, ka šis darījums ir bijis veiksmīgs.

Sezonas otrajā mačā, pret Milvokī "Brewers", Goldšmits guva "Home run" pirmajā, sestajā un septītajā iningā, kopumā tiekot pie četriem atsitieniem piecos mēģinājumos, pats guva trīs punktus, bet vēl divi punkti tika gūti ar komandas biedru palīdzību. Interesanti, ka jau devītajā iningā Milvokī komanda bija spiesta pieņemt taktisku lēmumu neļaut Goldšmitam sist, t.i., "Brewers" viņam ļāva uzreiz iet uz pirmo bāzi. Jāpiebilst, ka šis lēmums liedza Goldšmitam pamēģināt gūt ceturto "Home run" tādā veidā ierakstot savu vārdu beisbola vēsturē, jo kas tāds ir izdevies vien 18 beisbolistiem. Savukārt pašam Polam šī ir otrā spēle karjerā, kurā viņš trīs reizes ir raidījis bumbiņu tribīnēs.

Runājot par pašu spēli, tad tajā bez lieliskas Goldšmita spēles netrūka arī kļūdu, kas ietekmēja mača rezultātu, taču intriga saglabājās līdz pat pēdējam spēles cēlienam.

Zaudētāju rindās trīs punktus izsita Maiks Brauns, raidot bumbiņu ārpus laukuma, bet iepriekšējās sezonas Nacionālās līgas vērtīgākais spēlētājs Kristians Jeličs arī ar "Home run" sitienu guva tikai vienu punktu, taču divās no trijām reizēm, kurās viņš devās uzbrukumā, MVP tika pie atsitiena.

Citā spēlē pie šīssezonas pirmajiem punktiem tika apmaksātākais planētas sportists Maiks Trauts, kurš devītajā iningā ar veiksmīgu dubultsitienu tika pie diviem punktiem, palīdzot Losandželosas "Angels" ar 6:2 pārspēt Oklendas "Athletics". Jāpiebilst, ka jau trešo maču pēc kārtas pie "Home run" tika iepriekšējās sezonas "Atsišanas karalis" Kriss Deiviss.

Visbeidzot, čempionvienība Bostonas "Red Sox" ar otro mēģinājumu pārspēja Sietlas "Mariners" pārtraucot Vašingtonas štata komandas triju uzvaru sēriju – 7:6. Tiesa, bostoniešiem nācās atspēlēties no rezultāta 1:6 un uzvaras punktus viņi guva vien devītajā iningā, kad triju punktu "Home run" padevās Mičam Morlendam, kurš šajā mačā laukumā devās uz maiņu.

MLB regulārā sezona, 29.03.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsBrewers9:5
TigersBlue Jays0:6
AstrosRays2:4
RockiesMarlins6:1
AngelsAthletics6:2
DiamondbacksDodgers5:4
GiantsPadres1:4
Red SoxMariners7:6

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/