Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Red Sox" piekto spēli uzvar ar 5:1 un triumfē Pasaules sērijā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Red Sox" piekto spēli uzvar ar 5:1 un triumfē Pasaules sērijā
Foto: USA Today/Scanpix

Bostonas "Red Sox" šonakt ar 5:1 pārspēja Losandželosas "Dodgers" tādējādi izcīnot ceturto uzvaru Augstāko besibola līgu (MLB) finālsērijā, kas viņiem deva ceturto Pasaules sērijas čempionu titulu 15 gadu laikā.

2018. gada Pasaules sērijas piekto maču komandas un to atbalstītāji sagaidīja pie rezultāta 3-1 par labu Bostonas "Red Sox" un tas šīs sērijas vērotājus sadalīja divās grupās, proti, vieni bija pārliecināti, ka Losandželosas "Dodgers" sezona ir beigusies, otri – cerēja uz līdzīgu brīnumu kāds bija pirms diviem gadiem, kad Čikāgas "Cubs" prata atspēlēties no 1-3 un svinēt uzvaru.

Uz šo atbildīgo maču komandas izlika savus vadošos metējus, tiesa, ja "Dodgers" rindās nebija divu domu, ka tam ir jābūt Kleitonam Keršovam, tad "Red Sox" nolēma izspēlēt viltīgāku gājienu un pretēji sērijas pirmās spēles duelim, pretī lika nevis Krisu Seilu, bet Deividu Praisu.

Lai vai kā abas komandas vēlējās spēlēt piesardzīgu beisbolu, ar uzsvaru uz punktu nezaudēšanu, pirmajā iningā kā Keršovs, tā Praiss varēja vien noskatīties kā viņu mestās bumbiņas pēc atsitieniem lido tribīnēs. Tiesa, Stīvs Pīrss prata gūt divus punktus, kamēr Deivida Frīza raidījums bija viena punkta vērtībā.

Pēc uguņošanas pirmajā mača cēlienā komandas nomierinājās un nākošos četrus iningus rezultāts nemainījās, lai arī abām komandām bija iespējas gūt punktus. Šī klusēšana gan tika pārtraukta sestajā iningā, kad Mūkijs Betss nogādāja bumbiņu tribīņu kreisajā pusē un pēc tam turpat piezemējās arī Džeidī Martineza un Stīva Pīrsa raidījumi, panākot 5:1.

Saprotot, ka uz spēles ir likta visa sezona, Losandželosas "Dodgers" astotajā un devītajā iningā mēģināja spēlēt agresīvi, taču tas dividendes neatnesa, jo vispirms Džo Kellijs, bet pēc tam arī Kriss Seils guva pa trim straikautiem katrs, noslēdzot spēli, sēriju un visu sezonu – 5:1.

Jāsaka, ka Bostonas "Red Sox" aizvadīja patiesi lielisku sezonu, jo, lai arī viņi sezonu sāka ar zaudējumu, pēc 19 mačiem bostoniešu bilance bija 17-2 un regulāro sezonu komanda noslēdza ar 108 uzvarām, kas ne tikai bija labākais rādītājs visā MLB šosezon, bet arī septītais labākais MLB vēsturē.

Izslēgšanas mačus "Red Sox" arī aizvadīja pārliecinoši – 14 mačos izcīnīja 11 uzvaras, pa ceļam pieveicot gan savus principiālākos sāncenšus Ņujorkas "Yankees" (3-0), kuri šosezon tika pie 100 uzvarām, gan vēl vienu "100+ uzvaru" klubiņa dalībnieci iepriekšējās sezonas čempionus Hjūstonas "Astros" (4-2), kura regulāro sezonu noslēdza ar 103 panākumiem.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju atzina Stīvu Pīrsu, kurš pēdējās divās sērijas spēlēs kopā guva trīs "Home run" un izsita septiņus punktus, spēlējot nozīmīgu lomu abos gūtajos panākumos.

Savukārt Alekss Kora, Bostonas "Red Sox" menedžeris (galvenais treneris – aut.), kurš kā spēlētājs ar "Red Sox" vienību izcīnīja titulu 2007. gadā, ir kļuvis par pirmo Puertoriko dzimušo menedžeri, kurš ir aizvedis savu komandu līdz MLB Pasaules sērijas čempionu titulam, kā arī tikai piektais treneris-debitants, kam tas ir izdevies.

"Red Sox" komandai šis ir jau devītais Pasaules sērijas čempionu tituls (14. finālsērija), pēdējie četri no tiem ir izcīnīti laika periodā no 2004. gada. Iepriekšējais triumfs tika fiksēts 2013. gadā.

Jāpiebilst, ka Losandželosas "Dodgers" komandai šis ir jau otrais zaudējums Pasaules sērijā pēc kārtas, jo pirms gada viņi sērijas septītajā mačā ar tādu pašu rezultātu (1:5) atzina Hjūstonas "Astros" pārākumu. Viņi ir arī vienīgā komanda kopš 1937. gada, kas divus gadus pēc kārtas zaudē izšķirošo Pasaules sērijas maču savā laukumā. Losandželosiešiem uzvarēt Pasaules sērijā nav izdevies kopš 1988. gada.

2018. gada MLB Pasaules sērija

ViesiMājniekiRezultāts
DodgersRed Sox4:8
DodgersRed Sox2:4
Red SoxDodgers2:3
Red SoxDodgers9:6
Red SoxDodgers5:1

MLB Pasaules sērijas uzvarētāji 21. gadsimtā

GadsKomanda
2018.Bostonas "Red Sox"
2017.Hjūstonas "Astros"
2016.Čikāgas "Cubs"
2015.Kanzassitijas "Royals"
2014.Sanfrancisko "Giants"
2013.Bostonas "Red Sox"
2012.Sanfrancisko "Giants"
2011.Sentluisas "Cardinals"
2010.Sanfrancisko "Giants"
2009.Ņujorkas "Yankees"
2008.Filadelfijas "Phillies"
2007.Bostonas "Red Sox"
2006.Sentluisas "Cardinals"
2005.Čikāgas "White Sox"
2004.Bostonas "Red Sox"
2003.Floridas "Marlins"
2002.Anaheimas "Angels"
2001.Arizonas "Diamondbacks"
2000.Ņujorkas "Yankees"
......

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/