Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Sentluisas "Cardinals" izcīna uzvaru "World Series"

Sentluisas "Cardinals" izcīna uzvaru "World Series"
Sentluisas "Cardinals"
Foto: AP/Scanpix

Ar Sentluisas "Cardinals" fantastisku uzvaru (4:3) noslēdzās Augstāko beisbola līgu (MLB) 2011. gada sezona. Sērijas septītajā spēlē "Cardinals" uzveica Teksasas "Rangers" ar 6:2.

Sentluisas "Cardinals" šī sezona bija patiesi notikumiem bagāta, jo vēl mēnesi pirms izslēgšanas spēļu sākuma viņiem iespējas iekļūt tajās bija vairs tikai teorētiskas, taču pēc ļoti veiksmīga finiša spurta, ko pavadīja arī konkurentu neveiksmes, "Cardinals" iekļuva izslēgšanas mačos. Tajos Sentluisas beisbolisti varēja spēlēt jau bez īpaša psiholoģiskā spiediena, kas, kā vēlāk izrādījās arī ļāva viņiem nokļūt līdz "World Series" spēlēm.

Finālsērija izvērtās ļoti interesanti, jo pirmajās četrās spēlēs uzvaras pārmaiņus svinēja abas komandas, tāpēc čempionu noteikšanai bija nepieciešamas papildspēles, kuras savukārt veiksmīgāk iesāka Teksasas "Rangers", panākot 3:2 savā labā. Interesanti, ka sērijas sestā spēle, kas varēja kļūt arī par izšķirošo, tika pārcelta dienu vēlāk lietus dēļ, kas, iespējams, nospēlēja būtisku lomu "Cardinals" kārtējā atspēlēšanās rallijā – divas uzvaras pēc kārtas un čempionu tituls rokā.

Par izslēgšanas spēļu galveno varoni kļuva Deivids Frīze, kurš "play-off" mačos kļuva par zvaigžņotās komandas rezultatīvāko spēlētāju, turklāt arī bija viens no tiem beisbolistiem, kurš ar savu piemēru iedvesmoja citus. Par šādu sniegumu viņš saņēma arī Pasaules sērijas vērtīgākā spēlētāja balvu.

Atgriežoties pie izšķirošās spēles, "Rangers" beisbolisti maču sāka ļoti iedvesmojoši, jo jau pirmajā iningā guva divus punktus, taču, kā vēlāk izrādījās, tālāk savu rezultativitāti viņi nevarēja attīstīt. Toties "Cardinals" gan, savu līdzjutēju atbalstīti, spēja jau tajā pašā pirmajā iningā sadeldēt oponentu pārsvaru, bet vēlāk arī gūt vēl četrus punktus un svinēt uzvaru.

"Ir grūti aprakstīt to, kas notika – neiedomājami, fantastiski, nepārspējami," pēc spēles sacīja komandas menedžeris Tonijs Larusa, "izslēgšanas cīņās šogad piedalījās daudz lielisku komandu, mēs tās visas cienam, taču šoreiz veiksme uzsmaidīja mums." Savukārt zaudētāju rindās vairāki beisbolisti bija vienisprātis, ka uzvara bija ļoti tuvu. "Mēs centāmies atspēlēties, taču viņi bija ļoti iedvesmoti ar savu līdzjutēju atbalstu. Tās noteikti nav tās patīkamākās sajūtas, kad zini, ka sērijas laikā tev ir bijušas divas lieliskas iespējas uzvarēt to, taču nekas nav izdevies. Labāk būtu, ja tiktu piedzīvoti četri zaudējumi, tad viss būtu skaidrs, taču pašlaik ir ļoti nepatīkamas sajūtas," pēc mača sacīja "Rangers" spēlētājs Adrians Beltre.

Jāpiebilst, ka Teksasas "Rangers" komandai šis ir jau otrais zaudējums pēc kārtas Pasaules sērijās. Pagājušsezon viņi piekāpās Sanfrancisko "Giants" ar 1:4.

MLB "World Series" 2011.

#ViesiMājniekiRezultāts
1."Rangers""Cardinals"2:3
2."Rangers""Cardinals"2:1
3."Cardinals""Rangers"16:7
4."Cardinals""Rangers"0:4
5."Cardinals""Rangers"2:4
6."Rangers""Cardinals"9:10
7."Rangers""Cardinals"2:6

Izmantotie resursi:
The Official Site of Major League Baseball |...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2011-10-29 11:25, pirms 12 gadiem
iesaku visiem noskatīties momentus no 6. spēles, tas bija kkas nereāls...
, 2011-10-29 11:46, pirms 12 gadiem
Kā lai neatceras situāciju kad Larusa atzinās ka viņš iespējams pieļāva liktenīgu kļūdu ar pičeriem.Bet tomēr uzvarēja.
Frīzs bija labāks par Ekstainu,iepriekšējo MVP ko trenējis Larusa.
Bez Veinraita izdevās uzvarēt,prieks par Holideju kuram uzvarēt nesen liedza Red soxx kad pārstāvēja Rockies.
Nākamais jautājums,ko darīs Puhols.Būs interesanti.
Un vēlreiz apsveicu Cardinals līdzjutējus ja tādi ir te LV.
, 2011-10-29 12:15, pirms 12 gadiem
Vynilz rakstīja: Kā lai neatceras situāciju kad Larusa atzinās ka viņš iespējams pieļāva liktenīgu kļūdu ar pičeriem.Bet tomēr uzvarēja.
Frīzs bija labāks par Ekstainu,iepriekšējo MVP ko trenējis Larusa.
Bez Veinraita izdevās uzvarēt,prieks par Holideju kuram uzvarēt nesen liedza Red soxx kad pārstāvēja Rockies.
Nākamais jautājums,ko darīs Puhols.Būs interesanti.
Un vēlreiz apsveicu Cardinals līdzjutējus ja tādi ir te LV.
Ir gan, ir gan!
Puhols... nu gribētos, protams, lai viņš paliek un kkā ne visai gribas ticēt, ka šams aizies no Sentluisas (līdz šim viņš bija kā STL "pamatīguma mērs"). Tas, ka gribēs (grib!) vairāk naudas - protams, taču drīzāk, ka atteiksies no kāda cita, bet Albertu paturēs. No tādiem spēlētājiem neatsakās (tas būtu tāpat kā IND bez Meninga, LAL bez Braienta vai CGY bez Iginlas).
, 2011-10-29 12:50, pirms 12 gadiem
6.spēle - tas tiešām bija graujoši - divas reizes straiks "atdalīja" Teksasiešu no uzvaras sērijā.
, 2011-10-29 13:28, pirms 12 gadiem
Jā nu Texas neapskaust par zaudējumu otro gadu pēc kārtas finālsēŗijā kamēr Cards talkā nāca izpalīdzīgie Braves sezonas izskaņā.
, 2011-10-29 13:48, pirms 12 gadiem
Bljin, es sestajā spēlē pēc 7 ininga izslēdzu ārā domādams, ka "Rangers" ir uzvarējuši un miers, jo Sentluisa darīja visu, lai zaudētu, bet pēc tam vēl spēja atspēlēties un arī uzvarēt 7. spēlē, fantastiski. Pičings tiešām bija zem katras kritikas abām komandām, bet Larusa spēja nokontrolēt. Domājams, ja nebūtu sestā spēle "rain out", tad Kārpenters nemaz septīto nebūtu spēlējis, savukārt "Rangers" nedaudz kļūdījās, ka ļāva Holandam sestajā nospēlēt pusiningu.

Par Puholsu runājot, domāju, ka paliks "Cardinals", jā grib lielāku naudu, bet komanda tomēr uzvarēja WS. Kā teica Juris, tad arī kardināļi noteikti atbrīvos kādu citu spēlētāju, lai paturētu Albertu, kurš visticamāk būs labākais 1B spēlētājs ever.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-29 16:30, pirms 12 gadiem
Mjā, turklāt sestajā spēlē Puhols neko neparādīja
, 2011-10-29 16:30, pirms 12 gadiem
Varbūt, ne tas kvalitatīvākais beisbols finalsērijā bija, bet nu, skatītājiem ideāls sezonas noslēgums.
6. spēle(un arī 5. un 4.) ļoti atgādināja NYY vs. DET 5.spēli, kad jeņķiem bija tik pat daudz neizmantotu iespēju kā Cardinals šajās spēlēs.
, 2011-10-29 18:00, pirms 12 gadiem
Marg rakstīja: Mjā, turklāt sestajā spēlē Puhols neko neparādīja
vienīgā spēle kurā viņš uzbrukumā kaut ko parādīja bija 3. spēle. Radās iespaids, ka džeks neko nevar izdarīt svarīgos brīžos, kad komandai ir tik ļoti vajadzīgs līderis.
, 2011-10-30 01:39, pirms 12 gadiem
Tādu sesto maču vajadzēja parādīt pa LTV, lai ieinteresētu latviešu publiku par šo spēli.
Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.