Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Ozunam "Grand Slam", Sentluisa atkārtoti pārspēj Čikāgu

Juris Miņins
Juris Miņins

Ozunam "Grand Slam", Sentluisa atkārtoti pārspēj Čikāgu
Hosē Kvintana tika nomainīts pēc trim iningiem
Foto: USA Today/Scanpix

Pateicoties Marcela Ozunas četru punktu "Home run" sietienam, Sentluisas "Cardinals" aizvadītajā naktī izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas pār Augstāko beisbola līgu (MLB) Nacionālās līgas līdervienību, Čikāgas "Cubs".

Lai arī Čikāgas komanda šobrīd atrodas Nacionālās līgas vadībā, bet Sentluisa pagaidām pat īsti nepretendē uz izslēgšanas mačiem, savstarpējās šo komandu cīņas, kā jau vienmēr, ir interesantas, kā arī gana sīvas un principiālas. Jāpiebilst, ka par aizvadītās nakts spēli Sentluisā interese bija kā ne par kuru citu šajā sezonā, jo "Busch Stadium" arēnā ieradās vairāk kā 47.5 tūkstoši skatītāju.

Jāsaka, ka "Cardinals" laiku netērēja un jau pirmajā iningā guva sešus punktus, četri no kuriem viņu kontā tika ieskaitīti pēc Marcela Ozunas "Grand Slam" sitiena, kurš viņam bija otrais četru punktu atsitiens šajā sezonā un piektais karjerā.

Protams, ka pēc šāda snieguma visi skati ir vērsti pretinieku komandas metēja, šoreiz – Hosē Kvinatanas virzienā un jāatzīst, ka viņš patiešām aizvadīja ļoti vāju spēli, jo bez tā, ka pirmajā iningā uzreiz zaudēja sešus punktus, viņam bija nepieciešami 33 metieni, lai gūtu pirmo autu un 51 metiens, lai noslēgtu pirmo iningu, kas ir ārkārtīgi liels rādītājs (par ierastu praksi tiek uzskatīts nomainīt sākumsastāva metēju pēc 100 izdarītiem metieniem, kas parasti notiek 6-7 iningu laikā).

Jāpiebilst, ka šīssezonas sērijā Čikāgas "Cubs" zaudē Sentluisas "Cardinals" ar 6:9. Tiesa, līdz regulārā čempionāta beigām vēl ir palikuši četri mači un rādējādi čikāgieši saglabā reālas iespējas atspēlēties un izraut uzvaru.

Čikāgiešu neveiksmes, kas ir seši zaudējumi pēdējās desmit spēlēs un četras neveiksmes pēdējos sešos mačos, ir izmantojusi gan Milvokī "Brewers", gan Losandželosas "Dodgers" komanda, pietuvojoties čikāgiešiem Nacionālās līgas kopvērtējumā.

"Brewers" vakar, jau ar nesen iemainīto Maiku Mustakasu sastāvā, ar 7:1 pārspēja Sanfrancisko "Giants" un nu Nacionālās līgas, kā arī Centrālās divīzijas ieskaitē atpaliek no Čikāgas vien par 0.5 uzvaru. Savukārt Losandželosas "Dodgers" vakarnakt pārspēja Atlantas "Braves" ar 5:1 un nu viņus no pirmās vietas šķir 1.5 panākumi.

Tāpat jāizceļ Losandželosas "Angels" debitanta Fransisko Arsijas sniegums, jo 28 gadus vecais venecuēlietis pirmajos divos mačos nu ir izsitis 10 punktus, kas ir jauns MLB rekords. Viņa sniegums arī palīdzēja losandželosiešiem tikt pie panākuma pār Sietlas "Mariners" ar 11:5.

MLB regulārā sezona, 28.07.

ViesiMājniekiRezultāts
RoyalsYankees10:5
CubsCardinals2:6
IndiansTigers1:2
PhilliesReds2:6
RaysOrioles2:11
MetsPirates0:5
RoyalsYankees4:5
TwinsRed Sox4:10
Blue JaysWhite Sox5:9
DodgersBraves5:1
RangersAstros7:3
NationalsMarlins1:2
AthleticsRockies1:4
DiamondbacksPadres9:4
BrewersGiants7:1
MarinersAngels5:11

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/