Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Royals" Pasaules sēriju sāk ar uzvaru rekordgarā mačā

"Royals" Pasaules sēriju sāk ar uzvaru rekordgarā mačā
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika dots starts 2015. gada Augstāko beisbola līgu (MLB) Pasaules sērijai, kurā tiekas Kanzassitijas "Royals" un Ņujorkas "Mets". 14 iningus ilgā maratonā uzvaru ar 5:4 svinēja Kanzassitijas komanda.

Šīs sezonas MLB finālspēle ieies noteikti ieies vēsturē, jo tā bija ne tikai visu laiku ilgākā Pasaules sērijas spēle, bet tās laikā tika fiksēti dažādi notikumi un incidenti, kas neļaus šo maču tik ātri aizmirst.

Jāsāk ar to, ka spēles laikā, ceturtajā iningā, pārtrūka TV translācija, jo telekompānijas FOX raidstacijai tika pārtraukta elektrības padeve. Savukārt uz laukuma brīžiem notika neizprotamas lietas – Alsidesam Eskobaram izdevās apskriet visu spēles laukumu nemaz neraidot bumbiņu ārpus laukuma, izmantojot ņujorkiešu nesaprašanos aizsardzībā. Tāpat dažāda veida un rakstura neprecizinātes aizsardzībā vajāja abas komandas visa mača garumā.

Diemžēl, bet šis mačs vēsturē ieies arī ar vēl vienu lietu, proti, pirms finālsērijas pirmās spēles, pēc komplikācijām, kas radās sirds slimību rezultātā, nomira "Royals" sākumsastāva metēja Edisona Volkeza tēvs. Tiesa, lai arī šī sēru vēsts bija zināma vēl pirms mača, pašam beisbolistam to pavēstīja jau pēc spēles.

Ja runājam par spēles gaitu kopumā, tad visā tās garumā abas komandas cīnījās ļoti sīvi u Kanzassitijas komandai tikai devītajā iningā, pateicoties Aleksa Gordona "Home run" sitienam, izdevās izlīdzināt rezultātu un novest spēli līdz papildiningiem. Arī mača pagarinājumā komandas ilgu laiku nespēja izšķirt rezultātu un tikai 14. iningā, pēc Erika Hosmera sitiena, jau pieminētais Eskobars sasniedza mājas bāzi.

Sērijas otrā spēle norisināsies jau šonakt, kad uz metēju kalniņa stāsies Džonijs Kueto Kanzassitijai un Džeikobs de Groms Ņujorkai.

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.