Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

NFL apmaksātākais spēlētājs nopērk daļu MLB kluba

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL apmaksātākais spēlētājs nopērk daļu MLB kluba
Patriks Mahoumss
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) apmaksātākais spēlētājs Patriks Mahoumss, kurš ar Kanzassitijas "Chiefs" nesen noslēdza 450 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu, ir iegādājies daļu no šīs pašas pilsētas Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas, "Royals".

Nacionālās futbola līgas 2018. gada MVP, 2019. gada "Super Bowl" čempions un finālspēles MVP Patriks Mahoumss šajā starpsezonā kļuva par apmaksātāko sportistu pasaulē, jo Kanzassitijas "Chiefs" viņam piešķīra 450 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu, no kuriem mazliet vairāk kā 141 miljons ir garantētā summa.

Sportists ilgi gan nepriecājas par lielo līgumu, bet ir nolēmis to ieguldīt tālāk un kā viens no pirmajiem lielajiem pirkumiem ir daļa no Augstāko beisbola līgu (MLB) kluba Kanzassitijas "Royals". Tiesa, pagaidām netiek atklāts cik lielu summu Mahoumss ir iztērējis un kāda ir viņa daļa klubā.

Jāpiebilst, ka Patrika tēvs, Pets Mahoumss, bija MLB beisbolists, kurš spēlēja metēja pozīcijā. Lielajā līgā spēlējot no 1992. līdz 2003. gadam (ar pārtraukumu no 1997. līdz 1998. gadam), bet pēdējos mačus kā zemāko līgu metējs aizvadot 2009. gadā.

Interesanti, ka pēdējo 25 gadu laikā "Royals" tikai divas reizes tika līdz izslēgšanas mačiem, 2014. un 2015. gadā, abas reizes tiekot līdz "Pasaules sērijai", jeb MLB finālmačiem, tiesa līdz titulam viņi tika vien ar otro piegājienu. Interesanti arī, ka pēdējās trīs reizes, kad komanda ir spēlējusi izslēgšanas mačos, tā vienmēr ir tikusi līdz finālsērijai.

Runājot par komandas finansiālajiem rādītājiem, ikgadējā MLB komandu apskatā, ko respektablais biznesa žurnāls "Forbes" ir publicējis arī pirms šīs sezonas, Kanzassitijas "Royals" vērtība ir noteikta 1.025 miljardu ASV dolāru apmērā, kas ir otrā mazākā vērtība starp visām līgas komandām.

Kā arī…

- Vēl četriem Maiami "Marlins" spēlētājiem ir konstatēts koronvīruss un nu komandā kopumā ir 17 pozitīvi Covid-19 testi. Atgādināsim, ka jau ir atceltas "Marlins" spēles pret Baltimoras "Ravens", bet Vašingtonas "Nationals" spēlētāji jau ir nobalsojuši pret došanos uz Maiami, taču par šo sēriju vēl lems MLB.

- Čikāgas "White Sox" menedžeris, jeb galvenais treneris, Riks Renteria savu komandu nevadīs šodienas mačos pret Minesotas "Twins", jo viņam ir konstatēti Covid-19 raksturīgie simptomi.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/