Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Arenado vienojas par 260 miljoniem un paliek "Rockies"

Juris Miņins
Juris Miņins

Arenado vienojas par 260 miljoniem un paliek "Rockies"
Nolans Arenado
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Kolorado "Rockies" ir vienojusies par jaunu līgumu ar Nolanu Arenado, padarot viņu par vienu no apmaksātākajiem līgas spēlētājiem.

Lai arī oficiāli līgums vēl nav parakstīts, var teikt diezgan droši, ka Nolans Arenado paliks Kolorado "Rockies" komandā vēl uz nākošajām astoņām sezonām par ko saņems 260 miljonus ASV dolāru.

Jāpiebilst, ka šis ir otrais lielākais šajā MLB starpsezonā noslēgtais līgums, jo tikai Menijs Mačado pagājušajā nedēļā vienojās par lielāku – 300 miljoniem desmit sezonās. Tiesa, pēc vidējās algas Arenado viņu ir apsteidzi, jo nu saņems 32.5 miljonus gadā. Šī ir arī otra lielākā vidējā alga visā MLB, piekāpjoties vien Arizonas "Diamondbacks" metējam Zakam Grainkī, kurš saņem 34.4 miljonus ASV dolāru par sezonu.

27 gadus vecais Nolans Arenado jau četras reizes ir atzīts par līgas "All-Stars" līmeņa spēlētāju, bet sešas reizes, t.i., katru gadu, ko aizvadījis lielajā līgā, viņš ir saņēmis "Golden Glove" balvu, ko pasniedz labākajiem pozīciju spēlētājiem aizsardzībā. Jāpiebilst arī, ka trīs reizes trešās bāzes aizsarga pozīcijā spēlējošais Arenado ir bijis arī Nacionālās līgas labākais "Home run" atsitējs.

Jāpiebilst, ka par Arenado interesi izrādīja arī citas komandas, taču viņš izvēlējās palikt Kolorado. Tāpat šis līgums nozīmē, ka Losandželosas "Dodgers", kas bija vieni no tiem, kuri mēģināja dabūt ķērāju savās rindās, nu varēs koncentrēties uz Braisa Hārpera nolīgšanu, ar kuru komandas vadība jau bija tikusies. Tiesa, Hārpers vēlas noslēgt ilgtermiņa līgumu, kamēr "Dodgers" daudz ieinteresētāki ir par īstermiņa vienošanos.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports