Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Pirates" izjauc Hila vēsturisko spēli

Juris Miņins
Juris Miņins

"Pirates" izjauc Hila vēsturisko spēli
Džošs Harisons (centrā) saņem komandas biedru apsveikumus.
Foto: AFP/Scanpix

Pitsburgas "Pirates" aizvadītajā Augstāko beisbola līgu (MLB) spēļu kārtā ar 1:0 pārspēja Losandželosas "Dodgers", sabojājot Riča Hila cerības uz perfektu spēli.

MLB līdervienības Losandželosas "Dodgers" metējs Ričs Hils šajā spēlē bija gandrīz vai perfekts – vienu pēc otra izslēdzot pretiniekus no spēles un neļaujot viņiem veikt kvalitatīvus sitienus. Tiesa, arī viņa komandas biedriem nevedās uzbrukums, tāpēc ar katru iningu spriedze pieauga.

Beigu beigās, devītajā iningā, pitsburgieši, izmantojot Losandželosas komandas kļūdu aizsardzība, tika līdz pirmajai bāzei, liedzot Hilam tikt pie perfektas spēles, taču viņam vēl aizvien bija cerības noformēt sev "no-hitter", jeb spēli bez atsitieniem. Diemžēl, arī šis moments izpalika, jo desmitajā iningā Džošs Harisons raidīja bumbiņu pāri laukumu norobežojošajam žogam un, lai vai kā Kērtiss Grandersons mēģinātu to notvert, viss bija veltīgi.

Tā vietā lai uzvarētu spēli un tiktu pie vēsturiska ieraksta savā CV, Ričam Hilam bija jāsamierinās ar zaudējumu desmitajā iningā. Tas bija viņa pirmais zaudējums pēdējo divu mēnešu laikā, bet kopumā Hils ir ticis pie deviņiem panākumiem, bet piecas reizes laukumu pametis kā zaudētājs.

Jāpaskaidro, ka par perfektu spēli beisbolā sauc maču, kurā metējs, aizvadot visus deviņus iningus, nepieļauj nevienu sitienu un neļauj pretiniekiem sasniegt bāzes. Kopumā MLB vēsturē (141 gada laikā) ir fiksētas 23 perfektas spēles, pēdējā no tām – 2012. gadā, kad to paveica Sietlas "Mariners" metējs Felikss Hernandezs. Nevienam no metējiem nav izdevies aizvadīt divus šādus mačus.

Interesanti, ka jau pieminētajā 2012. gada sezonā MLB tika aizvadītas trīs šādas spēles un bez Hernandeza to paveica Sanfrancisko "Giants" pārstāvis Mets Keins un Čikāgas "White Sox" dalībnieks Filips Humbers.

MLB, 24.08.

ViesiMājniekiRezultāts
PadresCardinals2:6
AthleticsOrioles7:8
BrewersGiants2:4
MarlinsPhillies0:8
Red SoxIndians6:1
YankeesTigers10:2
CubsReds9:3
DiamondbacksMets2:4
Blue JaysRays7:6
MarinersBraves9:6
TwinsWhite Sox3:4
NationalsAstros1:6
RockiesRoyals4:6
RangersAngels7:5

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/