Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

“Cubs” pēc 71 gada pārtraukuma spēlēs Pasaules sērijā

Juris Miņins
Juris Miņins

“Cubs” pēc 71 gada pārtraukuma spēlēs Pasaules sērijā
Foto: AFP/Scanpix

Čikāgas “Cubs” aizvadītajā naktī ar 5:0 pārspēja Losandželosas “Dodgers”, pirmo reizi pēdējā 71 gada laikā iekļūstot Augstāko beisbola līgu (MLB) finālā.

Ilgus gadus Čikāgas “Cubs” vienība mocījās ar dažnedažādākajām problēmām, kas noveda pie tā, ka Pasaules sērijā, t.i., MLB finālā, vienība nav spēlējusi jau 71 gadu, bet pēdējo čempionu titulu “Cubs” ir izcīnījuši vēl senāk, proti, pirms 108 gadiem.

Sērijas sestā spēle, kas tika aizvadīta Čikāgā, jau no pirmajiem iningiem piederēja mājniekiem, kad Kriss Braients guva komandas pirmo punktu, bet viņa piemēram sekoja komandas biedri, kas beigu beigās līdz piektajam iningam bija guvuši piecus punktus. Savukārt uz metēju kalniņa lieliski darbojās šīssezonas drošākais metējs Kails Hendrikss, kurš nezaudēja ne punktu 7.1 iningā, bet spēli noslēdza Aroldiss Čepmens.

Interesanti, ka gan pēdējo rezultatīvo uzbrukumu, gan pēdējo autu guva viens un tas pats spēlētājs, proti, Entonijs Rizo.

Sērijas MVP titulu saņēma divi spēlētāji – metējs Džons Lesters un Havjers Baezs, abi pārstāv “Cubs” vienību.

Jāpiebilst, ka vēju pilsētas komandai uzvara šajā sērijā nenāca viegli, jo pēc uzvarētas pirmās spēles, sekoja divi “sausie” zaudējumi, kas pamatīgi sašūpoja ticību šai komandai, taču sērijas turpinājumā šīgada regulārās sezonas labākā komanda parādīja savu spēku, uzvarot ar 4-2.

Čikāgas “Cubs” pretinieki Pasaules sērijā būs Klīvlendas “Indians”. Interesanti, ka šīs divas vienības ir visilgāk bez čempionu tituliem spēlējošās MLB komandas, jo klīvlendieši nav spējuši triumfēt Pasaules sērijā kopš 1948. gada.

MLB izslēgšanas spēles, Līgu finālsērijas

Spēle1.2.3.4.5.6.7.Sērija
Klīvlendas “Indians” - Toronto “Blue Jays”2:04:24:21:53:04-1
Čikāgas “Cubs” - Losandželosas “Dodgers”8:40:10:610:28:45:04-2

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...