Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Mariano Rivera kļūst par pirmo vienbalsīgi Slavas zālē ievēlēto beisbolistu

Juris Miņins
Juris Miņins

Mariano Rivera kļūst par pirmo vienbalsīgi Slavas zālē ievēlēto beisbolistu
Mariano Rivera
Foto: AFP/Scanpix

Metējs Mariano Rivera ir kļuvis par pirmo beisbolistu sporta veida vēsturē, kurš vienbalsīgi ir ievēlēts Slavas zālē. Kopā ar viņu vēl tiks uzņemti Edgars Martinezs, Maiks Musina un Rojs Haladejs.

Panamiešu beisbolists Mariano Rivera, kurš visu savu karjeru ir aizvadījis Ņujorkas "Yankees" rindās, vakardien ir kļuvis par pirmo beisbolistu, kurš vienbalsīgi ir ievēlēts Slavas zālē.

Savas karjeras laikā Rivera, kurš spēlēja kā uz maiņu nākošais metējs, piecas reizes ir kļuvis par Pasaules sērijas čempionu, 1999. gadā kļūstot arī par finālsērijas MVP, 13 reizes iekļauts "All-Star" mačā, kā arī saņēmis vēl daudz un dažādus apbalvojumus. Jāpiebilst, ka uz šo brīdi Rivera ir arī visu laiku saglabātajām spēlēm ("saves") bagātākais MLB metējs.

Atgādināsim, ka MLB Slavas zāles iemītniekus izvēlas speciāli atlasītu beisbola ekspertu komiteja, kas beigu beigās balso par katru kandidātu. Iepriekš visu laiku labākais rezultāts šajā balsojumā piederēja Kenam Grifijam junioram, kuru 2016. gadā iebalsoja Slavas zālē ar 99.3% balsu (437 balsis "par" no 440 iespējamajām).

Tāpat šogad biļeti uz Kūperstaunu saņēma Sietlas "Mariners" nozīmētais atsitējs Edgars Martinezs, kurš divreiz savas karjeras laikā bija Amerikas līgas labākais atsitējs, piecas reizes saņēma "Silver Slugger" balvu un septiņas reizes piedalījas "All-Star" mačā.

Arī Oklendas "Athletics" metējs Maiks Musina, pieckārtējais "All-Star" mača dalībnieks un septiņkārtējais "Golden Glove" ieguvējs, papildinās Slavas zāles iemītnieku rindas, bet kvartetu noslēdz Rojs Haladejs, metējs, kurš divreiz ir ieguvis Saja Janga balvu, astoņas reizes spēlējis "All-Star" mačā, kā pratis aizvadīt perfektu spēli regulārajā sezonā un "no-hitter" maču "playoff" turnīrā.

Jāpiebilst, ka Haladejs, kurš karjeru noslēdza 2013. gadā, 2017. gada novembrī gāja bojā aviokatastrofā, kad viņa pilotētā lidmašīna iegāzās Meksikas līcī.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports