Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Cubs" nonāk viena soļa attālumā no Pasaules sērijas

Juris Miņins
Juris Miņins

"Cubs" nonāk viena soļa attālumā no Pasaules sērijas
Foto: AFP/Scanpix

Čikāgas "Cubs" aizvadītajā naktī ar 8:4 pārspēja Losandželosas "Dodgers", pārņemot vadību Augstāko beisbola līgu (MLB) Nacionālās līgas finālsērijā, nonākot vienas uzvaras attālumā no dalības Pasaules sērijā.

Vakar ziņojām, ka Amerikas līgas finālā ir triumfējuši Klīvlendas "Indians", kuri ar 4-1 pārspēja Toronto "Blue Jays". Amerikas līgā gan viss ir daudz sarežģītāk un komandu cīņa par tiesībām spēlēt visu MLB finālā ir daudz sīvāka.

Čikāgas "Cubs" uzvarēja sērijas pirmajā mačā, taču nākamās divas spēles savā kontā ierakstīja Losandželosas "Dodgers", turklāt viņi šajos mačos neatstāja nekādas cerības oponentiem, atstājot viņus "sausā" abos gadījumos, tomēr vēju pilsētas komanda nepadevās un nu viņiem ir divas uzvaras, turklāt ar kopējo rezultātu 18:6.

Pēdējā no šīm uzvarā, kas, turklāt, pietauvoja čikāgiešus pie pirmās Pasaules sērijas pēdējā 71 gada laikā, tika izcīnīta šonakt, kad Losandželosas vienība tika sakauta ar 8:4.

Jāsaka, ka par šīs spēles likteni un uzvarētāju nebija nekādu šaubu, jo Čikāgas komanda, gūdami savu pirmo punktu jau pirmajā iningā, ko gad losandželosieši atspēlēja, taču jau spēles vidū un otrajā pusē uzsāktā un pabeigtā ofensīva uz tablo lika iedegties ļoti pārliecinošajiem 8:1. Mača izskaņā "Dodgers" gan trīs punktus atguva, taču tas viņiem neko nemainīja.

Par mača rezultatīvāko spēlētāju ar trim gūtajiem punktiem kļuva Havjers Baezs, bet Džons Lesters, Čikāgas metējs, kurš nāca laukumā mača sākumā, aizvadīja septiņus lieliskus iningus, neļaujot diži izvērsties pretiniekiem. Tik labi negāja "Dodgers" sākumsastāva metējam, japānim Kentam Maedam, kurš aizvadīja tikai 3.2 iningus pirms tika nomainīts.

Sērijas sestā spēle tiks aizvadīta 22. oktobrī, kad uz metēju kalniņa sacentīsies pagājušās sezonas labākais Amerikas līgas metējs Kleitons Keršovs no Losandželosas un šīs sezonas drošākais (pēc ERA rādītāja) metējs Kails Hendrikss no Čikāgas.

MLB izslēgšanas spēles, Līgu finālsērijas

Spēle1.2.3.4.5.6.7.Sērija
Klīvlendas “Indians” - Toronto “Blue Jays”2:04:24:21:53:04-1
Čikāgas “Cubs” - Losandželosas “Dodgers”8:40:10:610:28:43-2

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...