Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Nationals" padodas un sāk izpārdot pamatsastāva spēlētājus

Juris Miņins
Juris Miņins

"Nationals" padodas un sāk izpārdot pamatsastāva spēlētājus
Daniels Mērfijs
Foto: USA Today/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Vašingtonas "Nationals", kurai 2018. gada sezona ir izvērtusies pavisam citādāk kā tas bija gaidīts, kā izskatās, nu ir padevusies, jo ir aizmainījusi divus pamatsastāva spēlētājus.

Pirms sezonas Vašingtonas "Nationals" tika saukta par vienu no tām komandām, kurai bija jāiekļūst izslēgšanas mačos un jācīnās par Pasaules sērijas čempionu titulu. Par iemeslu tam kalpoja gan apstāklis, ka "Nationals" iepriekšējās divās sezonās bija uzvarējuši savā divīzijā, kas komandas vadībai likās par maz un, lai uzlabotu rezultātus, viņi atlaida bijušo menedžeri (treneri) Dastiju Beikeru un nolīga Deivu Martinezu. Tāpat arī nevar aizmirst, ka Vašingtonā spēlē arī divi mūsu laiku vieni no labākajiem beisbolistiem – Makss Šerzers un Braiss Hārpers.

Uz šo brīdi "Nationals", sezonai tuvojoties uz beigām, ir uzvarējusi 62 MLB sezonas mačos, taču piedzīvojusi par vienu neveiksmi vairāk. Tas viņiem Amerikas līgā dod trešo vietu, 7.5 uzvaras aiz līderiem, Atlantas "Braves".

Saprotot, ka sadeldēt šādu deficītu būs grūti, "Nationals", kuriem šajā sezonā ir lielas problēmas ar metēju veselību, jo uz šo brīdi astoņiem metējiem, ieskaitot Stīvenu Strasbūru, kā arī Šonu Dūlitlu un citus vadošos relīverus, ir savainojumi, kamdēļ spēlētāji ir ievietoti savainoto spēlētāju sarakstā, ir sākusi sastāva "izpārdošanu".

Šodien uz Čikāgas "Cubs" ir aizsūtīts otrās bāzes spēlētājs Daniels Mērfijs, bet uz Sentluisas "Cardinals" – Mets Adamss, kurš spēlē pirmajā bāzē. Interesanti, ka "Cubs" komandai jau ir ļoti labs spēlētājs pirmajā bāzē, Havjers Baezs, kurš šogad varētu būt kandidāts uz MVP balvu, taču Čikāgas komandai pašlaik nav pamatsastāva līmeņa trešās bāzes spēlētāja Krisa Braienta, kuru, iespējams, Mērfijam būs jāaizstāj, jo viņš ir spēlējis arī šajā pozīcijā. Savukārt Adamsam šī būs atgriešanās Sentluisā, jo viņš "Cardinals" krāsas bija jau pārstāvējis no 2012. līdz 2017. gada sezonai. Šosezon viņš ir bijis pamatsastāva pirmās bāzes spēlētājs, taču augustā Adamsam ir bijusi ieilgusi neveiksmju sērija, kamdēļ viņš ir atdevis savu vietu Raienam Zimermanam.

Tiesa, kā ir izteikusies Vašingtonas komandas vadība viņi vēl aizvien tic esošajam sastāvam un abi spēlētāji ir aizmainīti, lai dotu komandai vairāk brīvu resursu uz 2019. gada sezonu. Jāpiebilst, ka no šī darījuma, kas veikts trīs nedēļas pēc oficiālā "dedlaina", Vašingtonas "Nationals" neko daudz nav ieguvusi – 50 tūkstošus dolāru par Metu Adamsu un zemāko līgu spēlētāju Endruvu Monasterio par Danielu Mērfiju, kurš ir trīskārtējs MLB "All-Stars" maču dalībnieks un 2015. gada Amerikas līgas finālsērijas MVP.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2018-08-21 23:09, pirms 6 gadiem
Laikam ļoti niansēta situācija:

1) atpalicība nav liela, līdz sezonas beigām 37 spēles, priekšā esošie ATL & PHI nav nekādi stiprinieki, vēl buksēs - būtu reāli panākt nedaudz uzlabojot spēli.

2) jocīgi, ja 1 neveiksmīgas sezonas dēļ sāk ilgi veidota sastāva izpārdošanu. būtu visas iespējas jau nākošsezon tāpat būt starp galvenajiem favorītiem. bet abi aizmainītie gan nav svarīgākie līderi.

3) MLB laikam vislielākās iespējas sastāvu maiņām arī pēc it kā "trade dead line" - specifiskāki tie nosacījumi ..

     [+] [-]

, 2018-08-21 23:41, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: Laikam ļoti niansēta situācija:

1) atpalicība nav liela, līdz sezonas beigām 37 spēles, priekšā esošie ATL & PHI nav nekādi stiprinieki, vēl buksēs - būtu reāli panākt nedaudz uzlabojot spēli.

2) jocīgi, ja 1 neveiksmīgas sezonas dēļ sāk ilgi veidota sastāva izpārdošanu. būtu visas iespējas jau nākošsezon tāpat būt starp galvenajiem favorītiem. bet abi aizmainītie gan nav svarīgākie līderi.

3) MLB laikam vislielākās iespējas sastāvu maiņām arī pēc it kā "trade dead line" - specifiskāki tie nosacījumi ..
Nu Adamss šajā starpsezonā tik pievienots, Mērfijs gan mazliet senāk, pēc MVP situācijas.

Par to situāciju - nav zināms ko kopumā WSH plāno, jo šosezon, pēc trenera nomaiņas, viņi reāli nav WSH, kas spēlētu PO. Kā saka, no laba labu nemeklē... šeit ir piemērs kāpēc.

Par kontraktu lietām - virtuāli komanda ir atbrīvojusi vietu 21.5 miljonu apmērā nākamajai sezonai + šo to dabūjusi atpakaļ. Jā, abi spēlētāji tāpat būtu UFA un, gan jau, "Nats" viņus nepaturētu, taču te nedaudz naudiņas ieguva un minorlīgu spēlētāju. Cita lieta - mainot viņus vēl jūlijā atdeve būtu lielāka.

Savukārt par atspēlēšanos - beisbola sezona tiešām ir gara un visas komandas buksē, taču tā pati Atlanta ir ar labāko uzbrukumu NL un pēc aizvadītām 124 regsezonas spēlēm var gana droši teikt, ka tas "pēkšņi" nekur nepazudīs.
Filadelfijai, iespējams, ir labāki metēji.

Beigu beigās, regulārās sezonas lielākajā daļā WSH bija nu tādi, viduvēji. Viņiem, ar vidēji labu uzbrukumu, absolūti "sasistu" metēju korpusu un, pat gana labu aizsardzību, nav nekā tāda, kas dotu pārsvaru pār ATL. Pār Filiju, varbūt, jo kopumā viņi šosezon nav spīdekļi, bet arī - vēl ir baigi, baigi par to jāpacīnās.

Īsāk sakot - uz šo brīdi WSH pēc reālā snieguma nav ne ar ko labāki pār PHI, bet statistiski sliktāki (un gan jau, ka zini ne sliktāk par mani, ka statistika beisbolā parāda daudz, daudz, daudz, vairāk kā jebkurā citā komandu sporta veidā) visos lielajos spēles aspektos, par ATL.