Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB sezona sākas ar "Mariners" uzvaru Tokijā

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB sezona sākas ar "Mariners" uzvaru Tokijā
Ičiro Suzuki
Foto: EPA/Scanpix

Šodien ar Sietlas "Mariners" un Oklendas "Athletics" spēli Tokijā tika dots starts Augstāko beisbola līgu (MLB) sezonai. Mačā ar 9:7 pārāki izrādījās "Mariners".

Lai arī beisbola sezonas sākums parasti tiek svinēts aprīļa sākumā, ik pa laikam līga organizē arī tā saukto "starptautisko atklāšanas dienu", kad komandas dodas uz citu valsti, kur aizvada sezonas pirmos mačus. Šogad Sietlas "Mariners" tikās ar Oklendas "Athlerics" un mačs norisinājās vienā no pasaules lielākajiem beisbola tirgiem, Japānas galvaspilsētā Tokijā. Tiesa, šīs sezonas "Opening day", jeb pirmā "īstā" spēļu diena ir ieplānota 28. martā, kas ir visu laiku agrākais sezonas sākums.

Jāpiebilst, ka ne tikai agrais sezonas starts ir tas, kas iezīmē šo sezonu, jo tāpat šogad tiek svinēti profesionālā beisbola 150 gadi, jo tieši 1869. gadā tika dibināta Sinsinati "Reds" komanda, kas bija pirmā pilnībā profesionālā beisbola komanda.

Pievēršoties spēlei, jāsaka, ka "Tokyo Dome" bija labi sagatavojusies sezonas startam, jo klātienē šo spēli noraudzījās vairāk kā 45 tūkstoši skatītāju. Bez paša MLB komandu atbraukšanas fakta, japāņiem bija vēl viens iemesls apmeklēt šo spēli, jo tajā, iespējams, pēdējos izgājienus profesionālā beisbola laukumos piedzīvo viens no valsts izcilākajiem sportistiem, 45 gadus vecias Ičiro Suzuki, kurš arī ir otrs vecākais pozīciju spēlētājs (spēlē laukumā, nevis metēja pozīcijā), kurš ir devies laukumā MLB atklāšanas mačā.

Laukumā notikumi arī bija interesanti, jo jau pirmajā iningā Oklendas komanda guva punktu, kad Stīvens Piskotī raidīja bumbiņu tribīnēs, bet otrajā iningā "Athletics" pārsvaru dubultoja. Tiesa, par mača varoni kļuva dominikānietis Domingo Santana, kurš trešajā iningā guva "Grand Slam Home run", jeb raidīja bumbiņu tribīnēs pie pilnām bāzēm, tādējādi gūstot maksimālo punktu skaitu, ko beisbolā ar vienu sitienu var gūt (četrus). Šis raidījums arī ļāva Sietlas komandai pārņemt vadību, kuru līdz pat mača beigām viņi neatdeva.

Kriss Deiviss, iepriekšējās sezonas labākais "Home run" atsitējs, kurš skatītājiem bumbiņas uzdāvināja 48 reizes, šajā spēlē arī izcēlās ar šīssezonas pirmo sitienu tribīnēs.

Otro maču abas komandas aizvadīs jau rītdien, bet pārējās komandas regulāro sezonu uzsāks 28. martā. Interesanti, ka pēc šiem Japānas mačiem, atgriežoties savās mājās, gan Oklendas, gan Sietlas komandas turpinās gatavošanos sezonai, atkal aizvadot vairākus pārbaudes mačus.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/