Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Red Sox" un Martinezs pārsit Dārviša rekordalgu

"Red Sox" un Martinezs pārsit Dārviša rekordalgu
Hulio Martinezs
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Bostonas "Red Sox" ir vienojusies ar Hulio Martinezu par sadarbību uz piecām sezonām, kuru laikā viņš vidēji saņems 22 miljonus ASV dolāru.

Iepriekš ziņojām, ka Čikāgas "Cubs" un metējs Jū Dārvišs ir noslēdzis šīs starpsezonas rekordlīgumu, taču, kā izskatās, Bostonas "Red Sox" un Džeidī Martinezs (J.D. Martinez - angliskais saīsinājums no Hulio Daniels Martinezs, aut.) vismaz vienā no aspektiem ir pārspējuši iepriekšējos rekordistus.

Proti, Bostonas komanda ar vienu no MLB labākajiem atsitējiem iepriekšējā sezonā ir vienojusies par piecu gadu līgumu, kura kopējā summa ir 110 miljoni ASV dolāru, kas vidēji dod 22 miljonu algu ik sezonu. Šajā rādītāja Martinezu pagaidām nav apsteidzis neviens cits MLB spēlētājs, kurš šosezon ir ticis pie jauna līguma.

Jāsaka, ka Hulio Martinezs gan ir pelnījis šādu līgumu, jo iepriekšējā sezonā, ko viņš sāka Detroitas "Tigers", bet noslēdza Arizonas "Diamondbacks" rindās, ārējās līnijas aizsargs veica 45 "Home run" sitienus un guva 104 punktus, atsitot 30.3% pretinieku metienu.

Tiesa, jāatzīst, ka, lai arī 22 mijoni sezonā ir gana labs atalgojums, šobrīd MLB spēlētāju algu reitingā tā ir vien 22. labākā alga, jo līderis šajā ziņā ir Martineza bijušais komandas biedrs, metējs Zaks Grainkī, kurš par sezonu saņem vairāk kā 34 miljonus. Tāpat jāpiebilst, ka Hulio nav arī visbagātāk atalgotais "Red Sox" spēlētājs, jo metējs Deivids Praiss 2018. gadā saņems 31 miljonu ASV dolāru un Martinezs bostoniešu dāsnāko atalgojumu sarakstā ieņem dalīto otro vietu, jo tāds pats atalgojums ir arī Henlijam Ramirezam.

Šobrīd, kad līdz MLB pavasara pārbaudes spēļu atklāšanai ir palikusi vairs tikai viena diennakts, bez līgumiem ir virkne ar ļoti labiem spēlētājiem, kuru vienas sezonas alga noteikti varētu pārsniegt 15 līdz 20 miljonu atzīmi. Tādi ir metēji Džeiks Arieta, Alekss Kobs, Lenss Lins. Tāpat bez līgumiem ir Maiks Mustakass, Melkijs Kabrera, Kamerons Meibins, Džonatans Lukrojs kā arī veterāni Brendons Filipss un Džeisons Verts.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.