Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Kanādas valdība aizliedz "Blue Jays" aizvadīt MLB mačus Toronto

Juris Miņins
Juris Miņins

Kanādas valdība aizliedz "Blue Jays" aizvadīt MLB mačus Toronto
"Rogers Centre" arēna
Foto: USA Today/Scanpix

Kanādas valdība ir aizliegusi Augstāko beisbola līgu (MLB) komandai Toronto "Blue Jays" 2020. gada sezonas mājas spēles aizvadīt vienības mājas arēnā, "Rogers Centre" arēnā.

Neilgi pirms 2020. gada Augstāko beisbola līgu (MLB) sezonas sākuma vienīgā ārpus ASV bāzētā līgas komanda, Toronto "Blue Jays" ir palikusi bez mājas arēnas. Šāda situācija ir izveidojusies, jo Kanādas valdība ir aizliegusi komandai aizvadīt mačus Kanādas teritorijā un šo aizliegumu pamato ar sabiedrības veselības riskiem. Atgādināsim, ka vismaz sezonas sākumā skatītāji MLB spēļu arēnās tāpat netiks ielaisti, taču komandas, kuras ieradīsies no ASV, kā arī paši "Blue Jays" spēlētāji, gan var "atvest" Covid-19 vīrusu.

Komandas vadība pašlaik ir atzinusi, ka, lai arī iespēja, ka viņi savas mājas spēles Toronto nevarēs aizvadīt pastāvēja visu laiku, konkrētu risinājumu viņiem pagaidām nav. Iepriekš tika runāts, ka "Blue Jays" varētu savas spēles aizvadīt Floridā, kur ik gadu notiek viņu pavasara treniņi un gatavošanās sezonai, taču tā kā Floridā pašlaik ir Covid-19 uzliesmojums, tad arī šis variants ir noraidīts.

Uz šo brīdi reālākais šķiet variants, ka Toronto "Blue Jays" nevajadzēs braukt nekur tālu, jo savas mājas spēles aizvadīs Bufalo pilsētā, kas atrodas 160 km attālumā no ierastās mājvietas. Šajā pilsētā savus mačus aizvada Toronto vienības fārmklubs, Bufalo "Bisons", taču, tā kā Covid-19 dēļ visas zemāko beisbola līgu spēles šogad ir atceltas, viņu mājas stadions, kurš beisbola konfigurācijā spēj uzņemt vairāk kā 21 tūkstoti skatītāju, ir tukšs.

Interesanti, ka, ja Toronto komanda patiešām spēlēs Bufalo, tad tā būs pirmā reize kopš 1885. gada, kad pilsētā bāzējas kāda MLB vienība.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/