Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB ievieš noteikumu izmaiņas, lai paātrinātu spēli

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB ievieš noteikumu izmaiņas, lai paātrinātu spēli
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) vadība ir paziņojusi, ka no 2018. gada sezonas tiks ieviesti jauni noteikumi, kas vērsti uz to, lai tiktu paātrināts beisbola spēļu ritms.

Augstāko beisbola līgu (MLB) vadība regulāri ir saņēmusi sūdzības par to, ka MLB mači ir pārāk gari, jo, piemēram, pagājušajā sezonā vienas spēles vidējais ilgums bija trīs stundas, piecas minūtes un 45 sekundes, kas, ņemot vērā spēles specifiku, ir pārāk ilgi un līdzjutējiem nogurdinoši. Turklāt, pēdējo divu gadu laikā vidējais spēles ilgums ir palielinājies par aptuveni desmit minūtēm.

Iepriekšējās sezonās līgas vadība jau ieviesa dažādas izmaiņas noteikumos, kas bija vērstas uz spēles tempa kāpināšanu, taču, kā izskatās, šogad un arī nākamgad tiks sperti jau daudz konkrētāki un radikālāki soļi situācijas uzlabošanai.

Pirmās izmaiņas ir skārušas metēju komunikāciju ar komandas biedriem un treneriem, proti, no 2018. gada sezonas ir ierobežots raižu skaits, cik bieži vienas spēles laikā pie metēja var nākt spēlētāji vai treneri, neveicot metēja maiņu, lai konsultētu viņu par tālākajām darbībām. Nu tā varēs darīt vien sešas reizes. Tiesa, noteikumos ir atrunāts, ka mājas bāzes tiesnesis var ļaut metējam un ķērājam īsā formā pārrunāt sadarbību, ja ir acīmredzami, ka viņi viens otru nesaprot.

Tiesa, pagaidām gan vēl nav pieņemtas citas izmaiņas noteikumos, kas tika piedāvātas jau šogad un būtu daudz radikālākas, proti, MLB vēlējās ieviest laika atskaiti starp metēja izdarītajiem metieniem un pieprasīt, lai starp tiem nav lielākas pauzes kā 20 sekundes. Šis jaunievedums, kā arī ierobežots atsitēju maiņas laiks, varētu sagaidīt savu ieviešanu 2019. gada sezonā.

Augstāko beisbola līgu vadība arī neizslēdz citas noteikumu izmaiņas, lai padarītu spēli līdzjutējiem pievilcīgāku.

Interesanti, ka vidējais Nacionālās futbola līgas (NFL) spēles ilgums ir tās pašas trīs stundas un piecas minūtes, bet Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) un Nacionālajā hokeja līgā (NHL) viens mačs ilgst aptuveni divas stundas un piecpadsmit minūtes.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +1 [+] [-]

, 2018-02-19 23:20, pirms 6 gadiem
Vajaga vēl un vēl paātrināt spēli, baigā gumijas vilkšana tur notiek...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-20 13:22, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Vajaga vēl un vēl paātrināt spēli, baigā gumijas vilkšana tur notiek...
Kaut kad mēģināju skatīties tiešraidē! Sapratu, ka beisbolu pie TV skatīties ir neiespējami. Vismaz es to nespēju Klātienē vērot spēli būtu noteikti tikpat garlaicīgi!