Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Puertoriko tiek tālāk, Dominikānu un ASV gaida “būt vai nebūt” mačs

Puertoriko tiek tālāk, Dominikānu un ASV gaida “būt vai nebūt” mačs
Puertoriko izlases spēlētāji
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules beisbola klasika (WBC) turnīrā kā pirmā komanda, kas no F grupas ir garantējusi sev vietu izslēgšanas spēlēs, ir kļuvusi Puertoriko, bet par atlikušo ceļazīmi šovakar cīnīsies ASV un Dominikānas Republikas beisbolisti.

Iepriekš Puertoriko izlase ar 3:1 bija pārspējusi Dominikānas izlasi un to daudzi sauca par pārsteigumu, taču aizvadītajā naktī vēlreiz parādīja, ka viņu mērķis nav tikai piedalīties, bet būt vismaz turpat, kur pirms četriem gadiem, proti, finālā.

Puertoriko izlase cīņā pret ASV jau pirmajā iningā guva četrus punktus, nopietni piesakot savas pretenzijas uz priekšlaicīgu vietas garantēšanu WBC pusfinālā, taču jau līdz piektā ininga vidum amerikāņi rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 4:3. Šajā brīdī puertorikāņi guva vēl divus punktus un ar to bija gana, lai amerikāņi, lai vai kā censtos, pie uzvaras vairs netiktu.

Līdz ar šo uzvaru, lai vai kā noslēgsies Puertoriko pēdējais grupu turnīra mačs, kurā viņiem būs jācīnās pret Venecuēlu, viņi ir garantējuši sev uzvaru grupā un tikuši pie biļetes uz Pasaules beisbola klasikas pusfinālu, kas jau norisināsies Losandželosā.

Savukārt ASV vienību gaida smaga cīņa pret iepriekšējā WBC turnīra uzvarētājiem, Dominikānas Republikas komandu. Abas šīs komandas spēlēja vienā grupā pirmajā turnīra kārtā un savstarpējā cīņā ar 7:5 veiksmīgāki izrādījās dominikānieši. Jāpiebilst, ka WBC turnīrā ASV izlase Dominikānas Republikas komandu vēl ne reizi nav apspēlējusi.

Interesanti, ka ASV izlase, spēlējot pret labākajām pasaules izlasēm WBC turnīros, tikai vienu reizi ir tikusi izslēgšanas mačos, kuros gan pie uzvarām vēl nav tikuši. Viņu augstākais sasniegums ir ceturtā vieta 2009. gadā, bet pirmajā turnīrā amerikāņi palika astotie, iepriekšējā reizē – sestie.

Savukārt Dominikānas Republikas valstsvienība, ko arī var uzskatīt par beisbola grandu, pirmajā Pasaules beisbola klasikā palika ceturtajā vietā, izgāzās 2009. gadā, paliekot devītie, bet 2013. gadā tika izcīnīta uzvara.

Puertoriko izlases pretinieki pusfinālā būs Nīderlandes izlase, bet Dominikānas-ASV mača uzvarētāji pusfinālā stāsies pretī Japānas valstsvienībai.

Izmantotie resursi:
https://www.worldbaseballclassic.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.