Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB komisārs: "Vairs neesmu pārliecināts par 2020. gada sezonas norisi"

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB komisārs: "Vairs neesmu pārliecināts par 2020. gada sezonas norisi"
Robs Manfreds
Foto: Reuters/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komisārs Robs Manfreds, kurš iepriekš izteica absolūtu pārliecību par to, ka 2020. gada sezona notiks, nu ir mainījis savas domas un ir bažīgs par sezonas norisi.

Iepriekš jau ziņojām, ka MLB komisārs Robs Manfreds, neskatoties uz sarežģījumiem sarunās par 2020. gada sezonas formātu ar līgas spēlētāju arodbiedrību (MLBPA), izteicās, ka, viņaprāt, sezona notiks un deva tam 100% garantiju. Tiesa, kopš šī paziņojuma MLB vadība spēlētājiem izteica vēl vienu piedāvājumu, kuru beisbolisti noraidīja, jo uzskatīja, ka tas ir tas nav nekas cits kā vecā piedāvājuma "pārfrāzēšana" un uz viņiem tiek izdarīts spiediens, lai sportisti piekristu sezonai uz klubu noteikumiem un tādējādi zaudētu naudu.

Beisbolisti gan atbildi parādā nepalika un pieprasīja, lai MLB, atbilstoši tam par ko abas puses bija vienojušās martā, publicē spēļu kalendāru, kas gan ietvertu tikai ap 50 mačiem, taču spēlētāji par tiem saņemtu pilnu atalgojumu. Šis solis tika sperts ne tikai tāpēc, lai sāktu sezonu, bet arī tāpēc, lai parādītu, ka MLB vadītāji paši nemaz negrib sākt sezonu, tādējādi ietaupot līdzekļus. Tas arī neatbilst tam, ko deklarēja abas puses vēl martā – izdarīt visu, lai 2020. gadā tiktu aizvadīts pēc iespējas vairāk maču.

MLB vadība gan uz šo paziņojumu reaģēja ļoti dīvaini, proti, paziņoja, ka nekādu sezonas spēļu kalendāru nepublicēs kamēr spēlētāji neatteiksies no plāna iesūdzēt līgu tiesā par iepriekš noslēgtās vienošanās nosacījumu nepildīšanu.

"Par sezonas sākumu es vairs neesmu tik pārliecināts," sacīja Manfreds, "pašlaik ir liela nenoteiktība un kamēr sarunās nebūs dialoga, riski neizspēlēt sezonu tikai pieaug." Tāpat komisārs paziņoja, ka klubu vadītāji ir gatavi sākt sezonu, taču spēlētāji, kuri nav piekrituši savu algu samazinājumam par 30-20%, gan rīkojas destruktīvi.

MLBPA pārstāvji gan vēlreiz ir paziņojuši, ka Manfreds un viņa vadītā organizācija ne tikai nav ieinteresēta konstruktīvā sarunā, bet arī regulāri izplata dezinformāciju un viņu darbi neatbilst vārdiem.

Jāpiebilst, ka no visām Ziemeļamerikas sporta lielajām līgām, tikai MLB uz šo brīdi nav pat aptuvena plāna par to kad un kā tiks izspēlēti 2020. gada sezonas mači.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/