Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Rays" mazliet pietrūkst līdz perfektai spēlei

Juris Miņins
Juris Miņins

"Rays" mazliet pietrūkst līdz perfektai spēlei
Raiens Jarbo
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Tampabejas "Rays" mačā pret Baltimoras "Orioles" bija tuvu tam, lai noformētu pirmo kombinēto perfekto spēli līgas vēsturē, taču devītajā iningā viņi, tomēr, izlaida šo iespēju no rokām.

Tampabejas "Rays" komanda aizvadītajā naktī varēja paveikt ko tādu, kas nebija izdevies nevienam citam, proti, aizvadīt kombinētu perfekto spēli. Par "pefektu spēli" beisbolā sauc maču, kurā neviens no pretinieku komandas spēlētājiem nesasniedz nevienu no bāzēm, kā ar atsitienu tā ar brīvgājienu.

Lai arī sākotnēji, iespējams, tas liekas diezgan viegls uzdevums, Ziemeļamerikas augstākā līmeņa profesionālajā beisbolā, kas pašlaik ir pārstāvēts ar MLB, bet kopumā tiek spēlēts jau 144 gadus, ir aizvadītas vien 23 perfektās spēles (pēdējā no tām – 2012. gadā, kad to paveica Felikss Hernandezs), bet Japānas profesionālajā beisbola līgā tikai 16 reizes ir fiksēts šāds sasniegums 69 gadu laikā.

Savukārt Tampabejas komanda varēja paveikt ko tādu, kas līdz šim MLB vēl nebija izdevies nevienai citai komandai, proti, vakardienas spēlē pret Baltimoras "Orioles" noformēt kombinēto perfekto spēli, t.i., laukumā laižot vairākus metējus.

"Rays" pēdējā laikā ir ieviesuši gana interesantu metēju rotācijas sistēmu, pretēji ierastajam, kad sākumsastāva metējs, ja vien viņa sniegums ir atbilstošs, aizvada lielāko daļu mača un tad laukumā nāk rezervisti, Floridas komanda no sākuma izlaiž metēju, kurš aizvada pāris iningus un tad vārds tiek dots metējam, kuram tad arī jāizspēlē lielākā daļa mača.

Vispirms laukumā divus iningus pavadīja Rains Staneks, kurš izcēlās ar diviem straikautiem, bet tad uz metēju kalniņa viņu nomainīja Raiens Jarbo, kurš līdz pat devītajam iningam spēja saglabāt cerības uz perfekto spēli, taču baltimorietis Hansers Albero, izmantojot tampabejiešu pārkārtojumus aizsardzībā, tomēr, veica sitienu un dzēsa visas "Rays" un viņu atbalstītāju cerības uz vēsturisko sasniegumu.

Spēle gan tāpat noslēdzās ar Tampabejas "Rays" pārākumu – 4:1.

MLB regulārā sezona, 14.07.

ViesiMājniekiRezultāts
Blue JaysYankees2:4
RaysOrioles4:1
NationalsPhillies3:4
Twinsindians3:4
MetsMarlins6:2
GiantsBrewers8:3
DiamondbacksCardinals2:5
TigersRoyals12:8
PiratesCubs3:8
AstrosRangers12:4
RedsRockies9:10
MarinersAngels3:6
White SoxAthletics2:3
BravesPadres4:1
DodgersRed Sox7:4

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/