Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Japāna pārtrauc Izraēlas sapni, Kubai - fiasko

Japāna pārtrauc Izraēlas sapni, Kubai - fiasko
Foto: AFP/Scanpix

Japānas beisbola izlase pašlaik notiekošajā Pasaules beisbola klasikā (WBC) ar 8:3 pārspēja Izraēlas valstsvienību, liedzot Eiropas izlasei pacīnīties izslēgšanas mačos.

Pasaules beisbola klasikā pašlaik tiek izspēlēta otrā kārta, precīzāk, E grupas komandas jau savas attiecības ir noskaidrojuši, bet F grupā ir aizvadīta vien viena cīņa.

Par E grupas uzvarētājiem kļuva Japānas beisbolisti, kuri pieveica ne tikai Izraēlu, bet arī Nīderlandi un Kubu, bet nīderlandieši tika pie diviem panākumiem un arī kvalificējās izslēgšanas mačiem. Diemžēl, bet pirmās WBC kārtas lielākā pārsteiguma autori Izraēlas komanda, kas pirmos četrus mačus aizvadīja bez zaudējumiem, piekāpās gan japāņiem, gan nīderlandiešiem, tādējādi beidzot savu dalību četrgades prestižākajā beisbola turnīrā bez izslēgšanas mačiem.

Tiesa, ja par Izraēlas izlasi pirms turnīra neviens nedomāja kā par komandu, kas vispār tiks ārā no pirmās grupas, tad pamatīgu izgāšanos 2017. gada WBC piedzīvoja Kuba. Pasaules titulētākā beisbola izlase šajā turnīrā tika vien pie divām uzvarām, pret Austrāliju un Ķīnu, bet otrajā turnīra posmā vispār palika bez panākumiem. 2006. gada Pasaules beisbola klasikas finālistiem, trīskārtējiem olimpiskajiem čempioniem, 25-kārtējiem pasaules čempioniem tas noteikti nebija ieplānots. Tiesa, arī abos iepriekšējos WBC turnīros viņi nespēja iekļūt izslēgšanas mačos, samierinoties ar piekto un sesto vietu.

Līdz ar to, pašlaik ir palicis noskaidrot F grupas komandu vietu sadalījumu. Pašlaik, pēc vienas nospēlētas spēles, pirmajā vietā atrodas Puertoriko, kas ar 3:1 negaidīti pārspēja Dominikānas Republikas komandu. Interesanti, ka pirms četriem gadiem tieši šīs izlases spēlēja WBC finālā (Dominikāna uzvarēja ar 3:0).

Savukārt šodien tiks izspēlēta viena spēle, kurā ASV izlase sacentīsies ar Venecuēlu. Iepriekš jau minējām, ka Venecuēlas komandai šis turnīrs bija mazliet grūtāks, jo, lai iekļūtu otrajā spēļu kārtā, viņiem nācās piedalīties pārspēlēs un cīnīties ar Itālijas izlasi (tika izcīnīta uzvara ar 4:3).

Pēc F grupas maču noslēguma arī būs zināmi pusfinālu pāri un Nīderlandei būs jāsacenšas ar grupas uzvarētājiem, kamēr Japāna mērosies spēkiem ar F grupas otro labāko komandu.

Izmantotie resursi:
https://www.worldbaseballclassic.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.