Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Toronto izvairās no izslēgšanas

Juris Miņins
Juris Miņins

Toronto izvairās no izslēgšanas
Trojs Tulovickis (no kreisās)
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pie uzvaras tika Toronto "Blue Jays", kuri ar 5:1 pārspēja Teksasas "Rangers", tādējādi pagarinot sēriju vēl vismaz uz vienu maču.

Aizvadītajā naktī tika izspēlētas trešās Amerikas līgas izslēgšanas spēļu pirmās kārtas cīņas. Pirms tām Teksasas "Rangers" bija vienas uzvaras attālumā no kvalifikācijas uz Amerikas līgas finālu, tāpēc šis mačs tika gaidīts ar īpašu nepacietību.

Tomēr, arī Toronto komanda nebūt nedomāja padoties un "Blue Jays", pateicoties lieliskajai Troja Tulovicka, kuru kanādieši savās rindās dabūja vien sezonas gaitā, spēlei, svinēja uzvaru ar 5:1. Par mača atslēgas momentu kļuva Tulovicka "Home run" sitiens, kad sestajā iningā viņš uzreiz guva trīs punktus, no 2:0 panākot 5:0, kas arī bija pietiekoši, lai nodrošinātos pret visāda veida īslaicīgām neveiksmēm, bet vēlāk – arī uzvaras izcīnīšanai.
Tāpat Tulovicka kontā vēl viens punkts, kad ceturtajā iningā viņš tika palaists uz pirmo bāzi bez sitiena.

Līdz ar to Toronto "Blue Jays" izglābās un pagarināja savu "play-off" sezonu vēl vismaz par vienu maču, jo divīziju kārtā uzvarētājs tiek noteikts piecu spēļu sērijā, t.i., sērijā līdz vienas komandas trijām uzvarām.

Platu soli pretī nākamajai kārtai ir spēruši arī Hjūstonas "Astros", kuri atkal ir pārspējuši Kanzassitijas "Royals" (4:2). Viņiem jau bija uzvara pirmajā mačā, otro spēli hjūstonieši zaudēja, taču spēja atkopties un nu jau ir vienas uzvaras attālumā no Amerikas līgas fināla.

Šajā spēlē atkal bija lielisks Dalass Keikels, kurš neļāva izvērsties Kanzassitijas sitējiem, bet uzbrukumā "Astros" laimi atrada spēles otrajā pusē, kad no piektā līdz septītajam iningam kopā guva četrus punktus, t.i., izlīdzinot rezultātu un arī izvirzoties vadībā, kuru neatdeva līdz pat devītā ininga vidum, kad spēle arī tika pārtraukta, jo Hjūstonas komanda jau bija nodrošinājusi sev uzvaru.

Atgādināsim, ka Nacionālajā līgā abas sērijas pašlaik ir neizšķirtā stāvoklī, jo uzvaras vienības ir dalījušas uz pusēm.

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...