Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Izraēla turpina uzvarēt, Dominikāna pārsteidz ASV

Izraēla turpina uzvarēt, Dominikāna pārsteidz ASV
Foto: AFP/Scanpix

Šajās dienās pasaules beisbola laukumos tiek aizvadīts nozīmīgākais starptautiskā beisbola turnīrs – Pasaules beisbola klasika (WBC) un tajā par lielāko pārsteigumu ir parūpējusies Izraēlas valstsvienība, kas četros mačos vēl nav zaudējusi.

Pasaules beisbola klasika, tāpat kā līdzīgi šāda formāta turnīri, notiek reizi četros gados un tajā piedalās pasaules labākās beisbola nācijas, kuras uz šiem mačiem deleģē maksimāli labākos sastāvus. Tiesa, tā kā šajā laikā notiek arī Augstāko beisbola līgu (MLB) pirmssezonas nometnes, nereti spēlētāji atsakās no dalības izlašu mačos un izvēlas gatavoties sezonai kluba rindās.

Šobrīd turnīrā ir aizvadīta lielākā daļa pirmās kārtas maču un var teikt, ka bez pārsteigumiem nav izticis un par galveno šī pavasara šoku ir parūpējusies Izraēlas valstsvienība, kura izcīnīja uzvaras visās trijās pirmā posma spēlēs, turklāt viņu pretinieki bija gana jaudīgi – Nīderlande, Dienvidkoreja un Taipeja, kā arī svinēja uzvaru arī pirmajā otrā posma mačā, kur tika pieveikta viena no titulētākajām pasaules izlasēm, Kuba (4:1).

Vēl interesantāku šo Izraēlas panākumu padara fakts, ka vēl pirms dažām sezonām viņi spēlēja Eiropas čempionāta C grupā un cīnījās ar Latvijas valstsvienību. Tiesa, te ir jāpiebilst, ka šai izlasei nav nekāda sakara ar to komandu, jo Izraēlas izlase ir nokomplektēta ar amerikāņiem, kuriem ir kādas ebreju saknes un, ko atzīmē daudzi eksperti, lielākā daļa komandas nemaz nav bijusi valstī, kuru pārstāv.

No citiem rezultātiem ir jāizceļ vakardienas mačs starp ASV un Dominikānas Republikas izlasēm. Sestā ininga vidū amerikāņi atradās vadībā ar 5:0, taču jau šī paša ininga otrajā daļā dominikānieši sāka savu atspēlēšanās akciju, kas beidzās pie rezultāta 7:5 par labu Dominikānas izlasei. Uzvarētāju komandas rindās trīs punktus guva Nelsons Kruzs.

Uz šo brīdi WBC pirmajā kārtā ir palikuši vairs tikai četri mači, kuri tiks izspēlēti šodien. Dominikānas Republikas komandai būs jācīnās ar Kolumbiju, bet ASV un Kanādas duelis noslēgs C grupas mačus. Savukārt D grupā Itālija tiksies ar Puertoriko, bet Meksika – ar Venecuēlu.

Pasaules beisbola klasika, 1. kārta

A grupa

#KomandaBilance
1.Izraēla3-0
2.Nīderlande2-1
3.Dienvidkoreja1-2
4.Ķīnas Taipeja0-3

B grupa

#KomandaBilance
1.Japāna3-0
2.Kuba2-1
3.Austrālija1-2
4.Ķīna0-3

C grupa

#KomandaBilance
1.Dominikānas Rep.2-0
2.ASV1-1
3.Kolumbija1-1
4.Kanāda0-2

D grupa

#KomandaBilance
1.Puertoriko2-0
2.Venecuēla1-1
3.Itālija1-1
4.Meksika0-2

Pasaules beisbola klasika, 2. kārta

E grupa

#KomandaBilance
1.Izraēla1-0
2.Japāna0-0
3.Nīderlande0-0
4.Kuba0-1


, 2017-03-12 10:41, pirms 7 gadiem
garlaicīgs sportaveids
, 2017-03-12 10:51, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: garlaicīgs sportaveids
Ticēsim tev, kā beisbola pazinējam, uz vārda!
, 2017-03-12 12:13, pirms 7 gadiem
Ka žīdi beisbolā piesit Kubu, lai vai kādi komplektētos sastāvos, nezinu - brīnīties vai smieties
, 2017-03-12 13:24, pirms 7 gadiem
Fullback rakstīja: Ticēsim tev, kā beisbola pazinējam, uz vārda!
visi amerikāņi paši to saka, tāpēc pārgāja uz amīšu futbolu, kas ir kaut nedaudz, bet interesantāks ;D
, 2017-03-12 13:41, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: visi amerikāņi paši to saka, tāpēc pārgāja uz amīšu futbolu, kas ir kaut nedaudz, bet interesantāks ;D
Sportacentrs ir unikāla vieta, jo te ir eksperti no visām jomām, arī ASV sociologi-antropologi.
, 2017-03-12 13:48, pirms 7 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Ka žīdi beisbolā piesit Kubu, lai vai kādi komplektētos sastāvos, nezinu - brīnīties vai smieties
Viņiem izlasē visi ir amerikāņi un pārsvarā visi ir ar MLB sistēmu pierakstu.
Nezinu kāds ir Kubas izlases sastāvs, jo viņu čempionāts man ir tumša bilde, taču nav jābrīnās, ka vieni profesionālie beisbolisti sasit citus.

Kubas beisbols pēdējos gados iet uz leju, precīzāk, WBC formātā viņiem tikai pirmajā sezonā izdevās tikt līdz finālam, iepriekšējos divos turnīros bija kaut kas ap 5. vietu.
, 2017-03-12 14:09, pirms 7 gadiem
Fullback rakstīja: Sportacentrs ir unikāla vieta, jo te ir eksperti no visām jomām, arī ASV sociologi-antropologi.
nu tas bija vairāk kā joks no dažiem amerikāņiem, kurus interneta vidē esmu sastapis un kuri visi kā viens bija žēlojušies par to cik beisbols neinteresants salīdzinot ar futbolu (amerikāņu). Bet arī ja mēs statistiski skatāmies, tad beisbola ziedu laiki bija droši vien līdz kādiem 60tajiem gadiem, kad amerikāņu futbols nostiprinājās kā nr. 1 Amerikā. Mums arī vēl 50-60tajos futbols Latvijā bija sporta karalis, cilvēku gaume mainās...
, 2017-03-12 14:32, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: nu tas bija vairāk kā joks no dažiem amerikāņiem, kurus interneta vidē esmu sastapis un kuri visi kā viens bija žēlojušies par to cik beisbols neinteresants salīdzinot ar futbolu (amerikāņu). Bet arī ja mēs statistiski skatāmies, tad beisbola ziedu laiki bija droši vien līdz kādiem 60tajiem gadiem, kad amerikāņu futbols nostiprinājās kā nr. 1 Amerikā. Mums arī vēl 50-60tajos futbols Latvijā bija sporta karalis, cilvēku gaume mainās...
MLB spēļu apmeklētība stadionos pēdējo sezonu laikā ir viena no augstākajām visā līgas pastāvēšanas vēsturē.
MLB TV reitingi, kad tos noliek H2H pret NFL ir augstāki.

Tas, ka kāds sports ir modē un kāds savas pozīcijas zaudē, nenozīmē, ka tas ir garlaicīgs vai neinteresants. Šobrīd beisbolā nav spēlētāju un nav arī stāstu, kam sekot līdzi, kamēr NFL tādus piedāvā lielā daudzumā.

Tas, ka kādu brīdi Latvijā hokeju skatās vairāk, kādu brīdi - basketbolu, nenozīmē, ka sporta veidiem ir kāda globāla krīze.
Starp citu, kas šobrīd ir Latvijas vadošais sporta veids?
, 2017-03-12 15:02, pirms 7 gadiem
Fullback rakstīja: MLB spēļu apmeklētība stadionos pēdējo sezonu laikā ir viena no augstākajām visā līgas pastāvēšanas vēsturē.
MLB TV reitingi, kad tos noliek H2H pret NFL ir augstāki.

Tas, ka kāds sports ir modē un kāds savas pozīcijas zaudē, nenozīmē, ka tas ir garlaicīgs vai neinteresants. Šobrīd beisbolā nav spēlētāju un nav arī stāstu, kam sekot līdzi, kamēr NFL tādus piedāvā lielā daudzumā.

Tas, ka kādu brīdi Latvijā hokeju skatās vairāk, kādu brīdi - basketbolu, nenozīmē, ka sporta veidiem ir kāda globāla krīze.
Starp citu, kas šobrīd ir Latvijas vadošais sporta veids?
skeletons
Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.