Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Blue Jays" atlaiž Tulovitzki, "Phillies" vienojas ar Makačenu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Blue Jays" atlaiž Tulovitzki, "Phillies" vienojas ar Makačenu
Trojs Tulovitzkis
Foto: PA Images/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Toronto "Blue Jays" šodien veica izmaiņas sastāvā, kas pārsteidza daudzus, proti, atlaida šortstopu Troju Tulovitzki.

Vienīgā Augstāko beisbola līgu komanda, kas nebāzējās ASV, bet gan Kanādā, Toronto "Blue Jays" šodien ir veikusi diezgan negaidītu un gana skaļu darījumu, proti, atlaidusi īso aizsargu, jeb šortstopu Troju Tulovitzki. Nu 38 gadus vecais beisbolists ir kļuvis par brīvo aģentu, bet iepriekš noslēgtais līgums viņam būtu devis 38 miljonus ASV dolāru, ko "Blue Jays" viņam izmaksātu divu nākošo sezonu laikā.

Iemesls šādam solim gan ir diezgan vienkāršs, proti, spēlētāja veselība. Tulovitzkis jau ilgāku laiku mokās ar dažādiem savainojumiem, kuru dēļ pēdējās septiņās sezonās ir spiests izlaist vismaz trīsdesmit mačus. Uz šo brīdi viņš nav spēlējis kopš 2017. gada 28. jūlija un pa šo laiku piedzīvojis vairākas kāju operācijas.

Tiesa, lai arī kādreiz dominējošais atsitējs, pieckārtējais "All-Star" maču dalībnieks vairs nav savā labākajā formā un nez vai kādreiz spēs tai pietuvoties, uz 2019. gada sezonas sākumu viņš plāno atgriezties un par profesionālās karjeras beigām nedomā.

Savu labāko spēli Trojs Tulovitzkis demonstrēja laika posmā no 2009. līdz 2011. gadam, kad trīs sezonas pēc kārtas guva vismaz 27 "Home run" un izsita vismaz 92 punktus, atsitot bumbiņu šajā laikā ar vairāk kā 30% lielu precizitāti.

Kā arī...

- Filadelfijas "Phillies", kuri šajā starpsezonā tiek saukti par vieniem no "tērēties gribošākajiem", kā arī bieži tiek saukti par komandu, kurā varētu spēlēt Braiss Hārpers vai Menijs Mačado, ir noslēgusi līgumu ar veterānu, ārējā laukuma aizsargu Endrjū Makačenu, kurš iepriekšējo sezonu sāka Sanfrancisko "Giants", bet noslēdza Ņujorkas "Yankees" rindās. Vienošanās ar 2013. gada Nacionālās līgas MVP ir panākta uz trim sezonām par kopējo summu 50 miljoni ASV dolāru.

- Savukārt Čikāgas "White Sox" no Pitsburgas "Pirates" ir iemainījuši metēju Aivenu Novu. Pretī tika sūtīti mazpieredzējuši beisbolisti un naudas kompensācija.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports