Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Hilam treneris nozog perfekto spēli, "Dodgers" pārspēj "Marlins"

Hilam treneris nozog perfekto spēli, "Dodgers" pārspēj "Marlins"
Ričs Hils
Foto: AFP/Scanpix

Ričam Hilam šajā naktī bija lieliska iespēja aizvadīt savu pirmo perfekto spēli MLB karjerā, taču viņš tika nomainīts pēc septiņiem iningiem. Tas gan nekādā veidā neietekmēja Losandželosas "Dodgers", kuri ar 5:0 pārspēja Maiami "Marlins".

Par perfektu spēli beisbolā sauc tādu maču, kurā vienas komandas metējs neļauj pretiniekiem sasniegt bāzi, t.i., nepieļauj ne sitienu, ne gājienu, netrāpa atsitējam ar bumbiņu, īsāk sakot – visas 27 reizes atstāj pretiniekus bez virzības uz priekšu. Lai arī kādam var likties, ka tas nav nemaz tik grūti, taču visā 140 gadus ilgajā MLB vēsturē tikai 23 reizes ir fiksētas šādas perfektās spēles, izslēgšanas mačos - vien reizi.

Pēdējo reizi MLB kas tāds arī ir fiksēts jau pirms laba laika, precīzāk, pirms četriem gadiem, kad perfektu maču aizvadīja Sietlas "Mariners" metējs Felikss Hernandezs. Tieši 2012. gadā arī bija neliela uguņošana šajā ziņā, jo sezonas laikā trim metējiem padevās aizvadīt perfektu maču, bet 21. gadsimtā tikai septiņiem metējiem ir izdevies šādā veidā ierakstīt savu vārdu vēsturē.

Teorētiski, arī Ričs Hils varēja pievienoties šai izcilnieku kompānijai jau šajā vakarā, taču viņam to neļāva Losandželosas "Dodgers" komandas menedžeris (treneris – aut.) Deivs Robertss, kurš pēc septiņiem iningiem nomainīja augustā uz vienību atnākušo metēju, kuram šis bija tikai otrais starts savas jaunās vienības sastāvā.

Atlikušajos divos iningos Maiami komandas sitēji tomēr guva divus sitienus, taču punktos tos pārvērst viņiem neizdevās un Losandželosa svinēja pārliecinošu uzvaru ar 5:0. Interesanti, ka visi punkti tika gūti periodā no piektā līdz septītajam iningam, turklāt visi – raidot bumbiņu ārpus laukuma.

MLB regulārā sezona, 10.09.

ViesiMājniekiRezultāts
BrewersCardinals1:5
Red SoxBlue Jays2:3
CubsAstros1:2
MarinersAthletics14:3
RaysYankees1:5
PhilliesNationals0:3
RedsPirates8:7
RoyalsWhite Sox6:5
OriolesTigers11:3
IndiansTwins1:2
MetsBraves3:4
DodgersMarlins5:0
GiantsDiamondbacks11:3
RockiesPadres3:6
RangersAngels8:5

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...


, 2016-09-11 13:38, pirms 8 gadiem
Pēc komentāru daudzuma var spriest, ka Latvijā visus šis sporta veids ļoti aizrauj. Un kāpēc tas tiek klasificēts ar pieciem olimpiskajiem apļiem? Vai tā ir kāda savdabīga olimpiāde?
, 2016-09-11 13:55, pirms 8 gadiem
zanessa rakstīja: Pēc komentāru daudzuma var spriest, ka Latvijā visus šis sporta veids ļoti aizrauj. Un kāpēc tas tiek klasificēts ar pieciem olimpiskajiem apļiem? Vai tā ir kāda savdabīga olimpiāde?
Komentāru skaits nav objektīvs rādītājs par interesi, jo komentētāji ir tikai maza daļa no lasītājiem (attiecas uz pilnīgi jebkuru rakstu, t.i., tos rakstus, ko komentē daudzi, var sarēķināt cik izlasa, attiecība varētu būt 1:10).

Par logo - beisbols ir olimpiskais sporta veids.
, 2016-09-11 14:51, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Komentāru skaits nav objektīvs rādītājs par interesi, jo komentētāji ir tikai maza daļa no lasītājiem (attiecas uz pilnīgi jebkuru rakstu, t.i., tos rakstus, ko komentē daudzi, var sarēķināt cik izlasa, attiecība varētu būt 1:10).

Par logo - beisbols ir olimpiskais sporta veids.
Jau 2 olimpiādes kā vairs nav Olimpiskais sporta veids, kas starp citu ir ļoti loģiski. Uz vienas rokas var saskaitīt valstis, kur šis sporta veids ir populārs un tiek normālā līmenī piekopts.
, 2016-09-11 15:09, pirms 8 gadiem
makgaivers rakstīja: Jau 2 olimpiādes kā vairs nav Olimpiskais sporta veids, kas starp citu ir ļoti loģiski. Uz vienas rokas var saskaitīt valstis, kur šis sporta veids ir populārs un tiek normālā līmenī piekopts.
, 2016-09-11 16:49, pirms 8 gadiem
makgaivers rakstīja: Jau 2 olimpiādes kā vairs nav Olimpiskais sporta veids, kas starp citu ir ļoti loģiski. Uz vienas rokas var saskaitīt valstis, kur šis sporta veids ir populārs un tiek normālā līmenī piekopts.
TIK NEPAREIZ KOMENTĀRS, kādu reti kad izdodas redzēt.

Es nesākšu salīdzināt neko, jo tad var nākties piedzīvot nelielu izbrīnu vai pat šoku, taču tikai par beisbolu.

Beisbols ir uzņemts atpakaļ olimpisko sporta veidu saimē un 2020. gadā tiks spēlēts, tāpat kā softbols.

Izslēdza beisbolu nevis zemās konkurences dēļ, bet tāpēc, ka IBAF/IBSC, kas ir beisbola federācija starptautiskā līmenī, nespēja panākt to, lai olimpiādē piedalās labākie beisbolisti-profesionāļi. Savukārt zemā konkurence bija softbolā, t.i., sieviešu beisbola paveidā.

Uz šo brīdi IBSC ir 145 biedri. Labi, bez salīdzināšanas neiztikt, jo citādāk nevar saprast cik tas ir - IIHF, kas ir ledus hokeja federācija, ir 78 biedri.

Par to normālo līmeni runājot, katram tas normālais līmenis ir savs, tāpēc pateikt konkrētu skaitu komandu, kas ir līmenī nav iespējams, taču beisbols ir patiešām pasaules sporta veids un, tā klasiskā norāde, ka to spēlē tikai ASV ir muļķīga, jo starptautiskajā līmenī ASV nav parādījusi tikpat kā NEKO, vadošās ir pilnīgi citas valstis.

Tāpat MLB, kas ir vadošais čempionāts beisbolā, salīdzinot ar NBA, NHL un NFL ir pats starptautiskākais, jo tajā spēlē 23 dažādu valstu pārstāvji (nu, jā, to var saukt par to normālo līmeni, t.i., ja jau valstī ir MLB spēlētāji, ja vien tā nav Lietuva, kur vienu potenciālo MLBistu siltumnīcas apstākļos izaudzina tēvs. Kaut gan, lietuvieši ar ir labi, priekš sava reģiona). Arī ārzemnieku procents tur ir vislielākais starp visām līgām.

Un tagad vēl lielāks šoks - Latvijā ir sava beisbola federācija, ir sava izlase un ir arī nacionālais čempionāts. Jā, šogad tas netiek aizvadīts, jo beisbola ļaudis veic restrukturizāciju pēc nelielas lejupslīdes, taču labākajos gados Latvijas čempionāts tika rīkots pat DIVĀS LĪGĀS + labākie klubi spēlēja starptautiskos turnīros.

Jā, vēl no sen aizgājušajiem laikiem ir daudziem tā iezīme stāstīt, ka amerikāņu futbols, beisbols, tie jau tādi jeņķu sporti, mums tādi nav vajadzīgi un arī nekur citur tos nespēlē. Tā ir ļoti primitīva un šaura domāšana. Patiesībā viss ir... mazliet savādāk.
, 2016-09-11 20:27, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Komentāru skaits nav objektīvs rādītājs par interesi, jo komentētāji ir tikai maza daļa no lasītājiem (attiecas uz pilnīgi jebkuru rakstu, t.i., tos rakstus, ko komentē daudzi, var sarēķināt cik izlasa, attiecība varētu būt 1:10).

Par logo - beisbols ir olimpiskais sporta veids.
Atvainojiet, bet tad jau arī basketbolam, hokejam, volejbolam ir jāliek klāt olimpiskie apļi. Jūsu motivācija ir brīnišķīga.
, 2016-09-11 21:15, pirms 8 gadiem
zanessa rakstīja: Atvainojiet, bet tad jau arī basketbolam, hokejam, volejbolam ir jāliek klāt olimpiskie apļi. Jūsu motivācija ir brīnišķīga.
Jautājumi portāla tehniskā risinājuma piedāvātājiem. Manuāli nekāds logo netiek likts.
Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.