Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Panamas klubs izcīna vēsturisku uzvar Karību sērijā

Panamas klubs izcīna vēsturisku uzvar Karību sērijā
Foto: AFP/Scanpix

Ar Panamas beisbola kluba Ereras "Toros" uzvaru noslēdzās 2019. gada prestižākais Dienvidamerikas un Centrālamerikas klubu turnīrs, Karību sērija. Šī panamiešiem bija pirmā uzvara kopš 1950. gada.

Karību sērija beisbolā ir prestižākais Dienvidamerikas un Centrālamerikas klubu turnīrs, kurā sacenšas spēcīgākās šī reģiona komandas. Ņemot vērā apstākli, ka šis beisbolā ir viens no spēcīgākajiem reģioniem, kura izlases regulāri cīnās par medaļām visos svarīgākajos čempionātos, kā arī daudzi šī reģiona spēlētāji ar lieliskiem panākumiem cīnās Augstākajās beisbola līgās, tad Karību sēriju, līdzās ar MLB un NBP (Japānas līga) čempionātiem, var arī saukt par vienu no nozīmīgākajiem klubu turnīriem pasaulē.

Jāsaka, ka 2019. gada turnīram bija jānotiek Venecuēlā, taču pašlaik valstī notiek nemieri, tamdēļ tika nolemts neriskēt un turnīru pārcēla uz Panamu, pie reizes, lai palielinātu vietējo līdzjutēju interesi, uzaicinot vietējo komandu, Ereras "Toros". Jāpiebilst, ka Panamas komandas Karību sērijā nebija spēlējušas kopš 1960. gada, bet pēdējo uzvaru bija izcīnījuši 1950. gadā, kad uzvarēja komanda, ko veidoja tikai amerikāņu spēlētāji.

2019. gada Karību sērijā piedalījās sešas komandas, kas pārstāvēja Kubu, Meksiku, Venecuēlu, Panamu, Puertoriko un Dominikānas Republiku. Komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, kurās tika aizvadīts divu apļu turnīrs, bet tikai grupas uzvarētājkomanda tika tālāk, t.i., kvalificējās finālam.

Finālā panamiešiem, kuri grupu turnīru noslēdza ar trim uzvarām un vienu zaudējumu, izšķirošajam mačam kvalificējoties vien vairāk izsisto punktu dēļ, stājās pretī Kubas komanda no Lastunas pilsētas, "Lenadores" (2-2). Jāsaka, ka kubiešu beisbols ir ļoti spēcīgs un šīs valsts komandas un izlases vienmēr ir starp favorītiem, taču šoreiz mājnieki nepadevās un uzvarēja ar 3:1.

Jāpiebilst, ka, lai arī Panamas komanda triumfēja šī gada čempionātā, par viņu dalību 2020. gada turnīrā vēl nav skaidrības, jo, atgādināsim, šogad viņi tajā piedalījās kā īpaši uzaicinātā komanda.

Tāpat ir jāatzīmē, ka šis gads Panamas beisbolam ir sācies ļoti veiksmīgi, jo pavisam nesen šīs valsts pārstāvis, metējs Mariano Rivera kļuva par pirmo beisbolistu MLB vēsturē, kuru Slavas zālē uzņēma ar vienbalsīgu lēmumu.

Atgādināsim, ka beisbols ir atgriezies olimpisko spēļu sporta veidu saimē un 2020. gada spēlēs, kas norisināsies Japānas pilsētā Tokijā, pirmo reizi kopš 2004. gada komandas atkal cīnīsies par olimpiskajām medaļām. Pagaidām gan ir zināma tikai viena izlase, kas garantējusi sev vietu šajā turnīrā – Japāna. Pārējās piecas komandas tiks noskaidrotas reģionālajos kvalifikācijas turnīros.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.