Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Cubs" un Dārvišs vienojas par MLB starpsezonas lielāko līgumu

"Cubs" un Dārvišs vienojas par MLB starpsezonas lielāko līgumu
Jū Dārvišs
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Čikāgas "Cubs" īsi pirms pavasara treniņnometnes sākuma, ir parakstījuši līgumu ar vienu no šīs starpsezonas "karstākajiem" brīvajiem aģentiem, metēju Jū Dārvišu.

Čikāgas "Cubs", kas ir 2016. gada MLB čempioni un 2017. gada Pasaules sērijas dalībnieks Losandželosas "Dodgers" rindās, metējs Jū Dārvišs ir vienojušies par sadarbību nākošo sešu sezonu garumā, kas ir novērtēta ar 126 miljoniem ASV dolāru, jeb 21 miljonu ASV dolāru vidēji ik gadu. Tiesa, līgumā, kas sevī ietver dažādas iebildes, ir paredzēti bonusi, kas spēlētājam var ļaut nopelnīt līdz pat 150 miljoniem.

Šis darījums teju dubulto Japānas beisbola "dūža" iksezonas ienākumus, jo 2017. gadā viņš no Teksasas "Rangers", kurā viņš sezonu sāka, un "Dodgers", kurā viņš sezonu noslēdza, komandām kopā saņēma ap 11 miljoniem ASV dolāru.

Tāpat ir jāatzīmē, ka šis 126 miljonu līgums ir lielākais kāds šajā starpsezonā ir parakstīts gan pēc kopējās summas, gan vidējās algas, gan arī paredzamā darba attiecību ilguma. Otrajā vietā pēc kopējās summas ierindojas Lorenzo Keina un Milvokī "Brewers" vienošanās par piecu gadu sadarbību par 80 miljoniem, bet trešajā vietā ir Karloss Santana un Filadelfijas "Phillies", kuri lika parakstus uz trīs gadu līguma par 60 miljoniem ASV dolāru un viņa vidējā alga (20 miljoni) ir otra lielākā starp šajā starpsezonā noslēgtajiem līgumiem.

Tiesa, ko atzīmē kā žurnālisti, tā arī spēlētāju aģenti, šī starpsezona MLB ir ļoti neaktīva, jo komandas nesteidzas piedāvāt līgumus nedz parastiem spēlētājiem, nedz arī līgas zvaigznēm. Tā pašlaik bez līguma ir bijušais "Cubs" metējs Džeiks Arieta, produktīvais atsitējs Džeidī Martinezs, kurš iepriekš pārstāvēja Arizonas "Diamondbacks", arī Kanzassitijas "Royals" trio, Eriks Hosmers, Maiks Mustakass un Melkijs Kabrera, no kuriem pirmie divi bija vienības sastāvā abās Pasaules sērijas dalības sezonās, ir bez līgumiem.

Atgriežoties pie Dārviša darījuma, tas ir ceturtais "Cubs" komandas piešķirtais 100 vai vairāk miljonu līgums un tas viņus nostāda otrajā vietā šajā rādītājā, jo vairāk šādus līgumus (sešus) komandas pastāvēšanas laikā ir noslēgusi vien Ņujorkas "Yankees".

Japānas metējs Jū Dārvišs, par kuru savulaik cīnījās vairākas komandas, MLB līmenī sevi ir pieteicis kā viens no elites grupas metējiem (viņa vidējais deviņu iningu straikautu rādītājs ir 11 un tas ir visu laiku labākais visā MLB vēsturē) un ir nopelnījis apzīmējumu "dūzis", tiesa 2017. gada Pasaules sērijā viņš nospēlēja diezgan vāji un viņa nepārliecinošā spēle bija viens no "Dodgers" zadējuma iemesliem sērijas septītajā mačā pret Hjūstonas "Astros".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.