Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Red Sox" pārspēj "Yankees" un iekļūst nākamājā kārtā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Red Sox" pārspēj "Yankees" un iekļūst nākamājā kārtā
Foto: USA Today/Scanpix

Bostonas "Red Sox" šonakt notikušajā Augstāko beisbola līgu Amerikas līgas Divīziju kārtas ceturtajā sērijas spēlē ar 4:3 pārspēja Ņujorkas "Yankees", tādējādi garantējot sev iekļūšanu nākošajā kārtā.

Ņujorkas un Bostonas komandu sāncensība ir viens no lielākajiem derbijiem ne tikai MLB, bet visā Ziemeļamerikas profesionālajā sportā, tāpēc šo izslēgšanas maču sēriju daudzi gaidīja ar īpašu interesi. Šodien var teikt, ka šīs cerības, vismaz daļai beisbola fanu, bija veltīgas, jo Bostonas "Red Sox" pārliecinoši pārspēja ņujorkiešus.

Sērijas ceturtajā spēlē viņiem gan nācās pamatīgi pasvīst. "Red Sox" maču sāka diezgan pārliecinoši, jo Sīsī Sabatija nespēja apturēt spēcīgo bostoniešu atsitēju komandu, trijos iningos zaudējot piecus atsitienus trīs punktus. Pēcāk viņš to skaidros ar vājo tiesnešu darbu (kam daļēji var piekrist, jo šajā sērijā vairāki tiesnešu lēmumi pēc video atkārtojuma noskatīšanās tika atcelti), taču lietas būtību tas nemainīja, jo trešajā iningā Bostonas komanda atradās vadībā ar 3:0, bet pēc Sabatijas maiņas "Red Sox" panāca arī 4:0.

Rikam Porselo spēle gan izvērtās veiksmīgāk, jo lai arī bostoniešu metējs zaudēja četrus sitienus, "Yankees" punktos tos pārvērst nespēja un guva tikai vienu skrējienu.

Tiesa, kā jau labā spriedzes filmā, arī šajā mačā sižeta saasinājums un arī atrisinājums tika atlikts uz pēdējo brīdi, proti, devīto iningu, kurā "Yankees" guva divus punktus, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Pēdējo autu bostonieši guva pēc Gleibera Toresa pa zemi atsitās bumbiņas.

Spēle noslēdzās pie rezultāta 4:3, kas Ņujorkas "Yankees" komandai bija pēdējais mačs šajā sezonā. Sezonā, kuru viņi sāka kā lieli favorīti uz Pasaules sērijas uzvarētāju godu.

Līdz ar to nu ir zināmas visas četras komandas, kas cīnīsies par iekļūšanu Pasaules sērijā. Amerikas līgas finālā regulārās sezonas uzvarētāji Bostonas "Red Sox" tiksies ar 2017. gada čempioniem, Hjūstonas "Astros", bet Nacionālajā līgā spēkiem mērosies iepriekšējās sezonas finālisti Losandželosas "Dodgers" un Milvokī "Brewers", kuriem šis ir ne tikai pirmais līgas fināls, bet arī pirmās izslēgšanas spēles kopš 2011. gada sezonas.

MLB izslēgšanas mači, Divīziju kārta

Komandas1. sp.2. sp.3. sp.4. sp.5. sp.Sērijā
Rockies2000
Brewers3463
Dodgers63563
Braves00621
Indians2130
Astros73113
Red Sox521643
Yankees46131

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/