Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB draftā ar pirmo numuru izvēlas Svansonu

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB draftā ar pirmo numuru izvēlas Svansonu
Densbijs Svansons
Foto: drafttottheshow.com

Aizvadītajā naktī norisinājās Augstāko beisbola līgu (MLB) jauno spēlētāju izvēles ceremonija, kurā Arizonas "Diamondbacks" ar kopējo pirmo numuru izvēlējās Vanderbiltas koledžas komandas šortstopu Densbiju Svansonu.

Densbijs Svansons, pēc daudzu ekspertu domām, ir šīs sezonas labākais spēlētājs Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) beisbola turnīrā, tāpēc viņa kopējā pirmā vieta draftā nebūt nebija pārsteigums. Vēl jo vairāk tāpēc, ka viņš dažas stundas pirms paša drafta ieveda savu koledžas komandu NCAA "Pasaules sērijā" (un tieši tāpēc viņš nevarēja ierasties drafta ceremonijā).
Savukārt Arizonas "Diamondbacks", kuri jau vairākus gadus kūļājas pa turnīra tabulas lejasgalu, šortstopa pozīcijas "aizpildīšana" jau vairākus gauds ir bijusi problēma.

Jāpiebilst, ka 2015. gada drafts ir ierakstīts vēsturē ar kādu īpašu notikumu, jo pirmo reizi visā MLB vēsturē kā pirmie trīs spēlētāji ir izvēlēti šortstopi. Hjūstonas "Astros" izvēlējās LSU spēlētāju Aleksu Bergmanu, bet Kolorado "Rockies" tika pie vidusskolnieka no Floridas Brendana Rodžersa.
Jāpiebilst, ka pirmajā kārtā kopumā tika izvēlēti astoņi šortstopi, kas ir visu laiku labākā pozīcijas rādītāja atkārtojums.

Ar ceturto numuru tika izvēlēts Santabarbaras metējs Dilons Teits (Teksasas "Rangers"), bet pirmo piecinieku noslēdza vēl viena Hjūstonas "Astros" izvēle, ārējās malas spēlētājs Kails Takers.
Hjūstonas komanda, kura šogad rāda pārsteidzoši labu spēli, otro izvēli TOP-5 (ar kopējo otro numuru) ieguva pateicoties tam, ka pirms gada ar kopējo pirmo numuru draftētais Breidijs Aikens neparakstīja ar viņiem līgumu, tāpēc "Astros" saņēma šāda veida kompensāciju. Jāpiebilst, ka šogad Aikenu draftēja atkārtoti un nu jau ar 17. numuru savā sistēmā viņu aizrunāja Klīvlendas "Indians".

Tāpat daudziem varētu likties interesanti, ka Hjūstonas "Astros" bija tā komanda, kas nemainīgi izvēlējās kā pirmie iepriekšējās trijās sezonās un bez Aikena tāpat tika pie Marka Epela un Karlosa Koreas. Zīmīgi, ka Korea savu debiju lielajās līgās piedzīvoja tieši šodien (pret Čikāgas "White Sox").

Interesanti, ka Arizonas komandai iepriekšējā reize, kad viņi varēja izvēlēties kā pirmie MLB draftā bija pirms 11 gadiem, 2005. gadā. Toreiz viņi izvēlējās autfīlderi Džastinu Aptonu, kurš nu jau ir divkārtējs "All-Stars" spēļu dalībnieks, divas reizes kļuvis par "Silver Slugger" balvas ieguvēju un nu jau paspējis divas reizes nomainīt komandas, jo aizejot no Arizonas viņš pārstāvēja Atlantas "Braves", bet nu aizstāv Sandjego "Padres" krāsas.

Izmantotie resursi:
MLB.com: The Official Site of Major League...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports