Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Arieta iznīcina "Pirates"

Juris Miņins
Juris Miņins

Arieta iznīcina "Pirates"
Džeiks Arieta
Foto: AFP/Scanpix

Džeiks Arieta neļāva Pitsburgas "Pirates" gūt nevienu punktu, palīdzot savai Čikāgas "Cubs" komandai uzvarēt MLB Nacionālās līgas izslēgšanas spēļu "Wild card" posmā ar 4:0.

Džeiks Arieta bija lielisks, jo aizvadīja visus deviņus iningus pieļaujot tikai četrus sitienus, 11 reizes atstājot spēlētājus bez rezultāta un kopumā Pitsburgas komandu atstājot "uz nullītes". Ar to bija pietiekoši, lai Čikāgas "Cubs" izcīnītu savu pirmo uzvaru šīs sezonas Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas mačos un apklusinātu skeptiķus par to, ka viņi vēl nav gatavi šādiem mačiem.

Par uzbrukuma izcilnieku kļuva Kails Švārbers, kurš guva trīs punktus, tajā skaitā arī raidīja bumbiņu ārpus laukuma. Runājot par bumbiņām, nevar nepieminēt, ka, tā kā Nacionālajā līgā arī metējiem ir jāiet atsist bumbiņas, tad Džeiks Arieta bija pakļauts zināmam riskam, jo viņam varēja apzināti iemest ar bumbiņu, lai veiksmīgo metēju izslēgtu no spēles. Tieši tas arī notika un šāds "Pirates" komandas gājiens uzreiz tika arī novērtēts, jo uz laukuma, aizstāvēt savu līderi, devās visa "Cubs" komanda, izraisot īslaicīgas nekārtības. Tiesa, kā redzams, pašam Arietam tas neko daudz nemainīja un viņš maču aizvadīja līdz galam.

Jāpiebilst, ka gan Amerikas, gan Nacionālajā līgā pirmajā izslēgšanas maču kārtā nosacītie favorīti piedzīvoja zaudējumus, turklāt abos gadījumos – sausos zaudējumus (Ņujorkas "Yankees" piekāpās Hjūstonas "Astros" ar 0:3).

Līdz ar to ir kļuvuši zināmi visi MLB izslēgšanas spēļu divīziju kārtas sēriju dalībnieki. Amerikas līgā Kanzassitijas "Royals" tiksies ar Hjūstonas "Astros", bet Toronto "Blue Jays" mērosies spēkiem ar Teksasas "Rangers". Nacionālajā līgā "Cubs" būs jācīnās ar šīs sezonas labāko MLB komandu Sentluisas "Cardinals", bet otrā pārī attiecības skaidros Ņujorkas "Mets" un Losandželosas "Dodgers".

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...

     [+] [-]

, 2015-10-08 10:43, pirms 9 gadiem
Hit-by-pitch video šeit https://www.youtube.com/watch?v=q5d...

  +1 [+] [-]

, 2015-10-08 10:59, pirms 9 gadiem
PIT - 162 spēļu maratona regulārās sezonas visa MLB 2.vieta! - pēc vienas spēles izlido jau pirms nopietnā play-off - MLB izslēgšanas spēļu īpatnība!