Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Twins" uz izslēgšanas mačiem paliek bez metēja Pinjedas

"Twins" uz izslēgšanas mačiem paliek bez metēja Pinjedas
Maikls Pinjeda
Foto: USA Today/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Minesotas "Twins" pirms izslēgšanas mačiem ir palikusi bez viena no komandas sākumsastāva metējiem Maikla Pinjedas, kurš ir saņēmis 60 maču diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu.

Minesotas "Twins" komanda pašlaik atrodas Amerikas līgas Centrālās divīzijas pirmajā vietā, apsteidzot tuvākos sekotājus, Klīvlendas "Indians", par 6.5 uzvaru tiesu, kas liek minesotiešus saukt par ļoti reāliem kandidātiem uz izslēgšanas mačiem, tiesa, šajā situācijā ir arī viena "darvas karote", jo vakardien kļuva zināms, ka nedz atlikušajās 20 regulārās sezonas spēlēs, nedz arī izslēgšanas mačos komandai nevarēs palīdzēt Maikls Pinjeda, jo ir saņēmis 60 maču diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu.

Pinjedas nodotajās dopinga analīzēs tika fiksēta diurētiķa, hidrohlortiazīda, klātbūtne. Lai arī pēc būtības tas neuzlabo sportista sniegumu, tas ir iekļauts aizliegto vielu sarakstā, jo ar tā palīdzību var maskēt aizliegto vielu lietošanu, t.i., izmantojot vielas diurētisko (urīndzenošo) efektu, tiek panākta ātrāka citu vielu izvadīšana no organisma.

Aptuveni divus metrus garais un 125 kg smagais metējs sākotnēji tika diskvalificēts uz 80 mačiem, taču viņš iesniedza apelācijas prasību, kurā norādīja, ka diurētiķis netika lietots kā aizliegto vielu maskēšanas preparāts, bet gan atradās kāda "tauku dedzinātāja" sastāvā. Izskatot lietas apstākļus, MLB vadība samazināja spēlētājam piespriesto sodu par ceturto daļu.

Jāpiebilst, ka šajā laikā Pinjeda, kas šosezon ir izcīnījis 11 uzvaras (bilance 11-5) un vidēji mačā (deviņos iningos) zaudējis 4.01 punktu, nesaņems arī algu, tādējādi zaudējot aptuveni vienu miljonu ASV dolāru.

Interesanti, ka šajā MLB spēļu kārtā Minesotas "Twins" tiekoties ar Klīvlendas "Indians" izcīnīja panākumu ar 5:3. Par mača varoni kļuva Mičs Gārvers, kurš divreiz raidīja bumbiņu ārpus laukuma, tajā skaitā "laužot" neizšķirtu, pie rezultāta 2:2, panākot 5:2.

MLB regulārā sezona, 07.09.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsPirates10:1
YankeesRed Sox5:1
DiamondbacksReds2:0
Blue JaysRays3:5
RoyalsMarlins7:2
Rangersorioles9:2
AngelsWhite Sox8:7
CubsBrewers2:3
IndiansTwins3:5
PhilliesMets5:0
MarinersAstros1:2
NationalsBraves4:5
RockiesPadres0:3
TigersAthletics2:10
GiantsDodgers1:0

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.