Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Astros" uzvar un aizsūta "Yankees" priekšlaicīgā atvaļinājumā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Astros" uzvar un aizsūta "Yankees" priekšlaicīgā atvaļinājumā
Hjūstonas "Astros"
Foto: AFP/Scanpix

Ar Hjūstonas "Astros" komandas uzvaru noslēdzās pirmā Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas spēļu kārta Amerikas līgā. Viņi ar 3:0 pārspēja Ņujorkas "Yankees".

Augstākajās beisbola līgās izslēgšanas mačiem kvalificējas piecas komandas, katras divīzijas uzvarētāji un divas vienības, kurām ir labākā bilance, bet viņas nav uzvarējušas divīzijā. Tiesa, abām šīm komandām jau pirmajā izslēgšanas maču kārtā ir jātiekas savā starpā, lai noskaidrotu, kura komanda tad spēlēs izslēgšanas spēļu pamatturnīrā, jo šis ir tiktai tā sauktais "Wild card" mačs.

Amerikas līgā šogad divas "labākās no atlikušajām" komandām bija Ņujorkas "Yankees" un Hjūstonas "Astros", kuri sev vietu izslēgšanas mačos nodrošināja vien regulārās sezonas pēdējā dienā. Pirmās kārtas izslēgšanas mača mājas laukuma priekšrocības saņēma ņujorkieši, jo viņu regulārās sezonas bilance bija labāka.

Pašā cīņā MLB titulētākajam klubam tik labi vis neveicās, jo Dalass Kaikels, hjūstoniešu pamatsastāva metējs, neļāva "Yankees" gūt nevienu punktu un to pašu izdarīja arī Tonijs Sips, Vils Hariss un Lūks Gregersons. Savukārt Kolbijs Rasmuss un Karloss Gomezs raidīja bumbiņas ārpus laukuma, kas, kopā ar Hosē Altuves gūto punktu, izrādījās pietiekoši, lai "Astros" svinētu uzvaru un iekļūšanu Amerikas līgas izslēgšanas spēļu divīziju kārtā.

Līdz ar to Hjūstonas "Astros" nākošajā kārtā būs jātiekas ar Kanzassitijas "Royals", kuri pagājušajā sezonā paši izslēgšanas mačus sāka no "Wild card" kārtas, bet noslēdza tos Pasaules sērijas septītajā mačā (kur gan piekāpās Sanfrancisko "Giants").

Nacionālās līgas "Wild card" spēle ir ieplānota šonakt un tajā tiksies divas Centrālās divīzijas komandas – Pitsburgas "Pirates" un Čikāgas "Cubs". Interesanti, ka šī dueļa uzvarētājiem arī divīziju kārtā būs jāsacenšas ar savas divīzijas komandu, proti, Sentluisas "Cardinals".

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...

  +1 [+] [-]

, 2015-10-07 12:39, pirms 9 gadiem
Nav nedaudz absurdi pēc tik garas sezonas aizvadīt tikai 1 spēli, lai noteiktu wild card uzvarētāju?

     [+] [-]

, 2015-10-07 17:00, pirms 9 gadiem
Mixes rakstīja: Nav nedaudz absurdi pēc tik garas sezonas aizvadīt tikai 1 spēli, lai noteiktu wild card uzvarētāju?
Tas ir tik Wild card mačs. PO vietas ir garantētas tikai tām komandām, kas uzvar divīzijā + agrāk bija viena labākā no pārējām. Tagad izdomāja sataisīt šovu, paņemt divas labākās ne-uzvarētājs un savstarpējā mačā noskaidrot labāko, kas jau tālāk tiks "īstajā PO".

Tas ir šovs un tieši tāpēc interesants - viena spēle un vai nu tu esi kings, vai lūzeris, jebšu - pierādi, ka esi cienīgs spēlē PO mačā, "piebeidzot" savu tiešo konkurentu!