Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

MLB atļauj uz mūžu diskvalificētajam Mehijam atgriezties līgā

MLB atļauj uz mūžu diskvalificētajam Mehijam atgriezties līgā
Henrijs Mehija
Foto: USA Today/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) vadība ir atļāvusi atgriezties līgā metējam Henrijam Mehijam, kurš 2016. gadā saņēma mūža diskvalifikāciju par dopinga lietošanu.

Henrijs Mehija 2016. gadā kļuva par pirmo un līdz šim brīdim arī vienīgo MLB spēlētāju, kurš, atbilstoši tā brīža līgas anti-dopinga noteikumiem, saņēma mūža diskvalifikāciju par aizliegto preparātu lietošanu. Tiesa, jāatzīmē, ka runa nav par vienreizēju "iekrišanu" dopinga testā, bet gan par sistemātisku aizliegto preparātu lietošanu, jo, atbilstoši MLB noteikumiem, mūža diskvalifikāciju piešķir pēc tam, kad sportists trešo reizi nespēj veiksmīgi iziet dopinga testu.

Viss sākās 2015. gadā, kad Henrijs Mehija, kas tolaik bija Ņujorkas "Mets" metējs, "iekrita" pārbaudēs, jo viņa organismā tika atrasts stanazolols, par ko beisbolists saņēma 80 maču diskvalifikāciju. Izciešot šo sodu un atgriežoties laukumā, tajā pašā 2015. gada sezonā Mehija vēlreiz tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā, šoreiz uzrādot ne tikai stanazololu, bet arī boldenonu. Par to viņš saņēma vienas sezonas, jeb 162 maču diskvalifikāciju. Ar to gan viņa problēmas nebeidzās, jo pirms 2016. gada sezonas, kurai viņš gatavojās kopā ar "Mets" vienību, viņš trešo reizi uzrādīja pozitīvu rezultātu dopinga testā (boldenons) un par to tad arī tika diskvalificēts uz mūžu.

Šī diskvalifikācija attiecās ne tikai uz MLB čempionātu, bet arī visām zemākajām līgām, kas ietilpst MLB sistēmā.

Tiesa, jau tajā brīdī, kad Dominikānas Republiku pārstāvošais beisbolists saņēma bargo sodu, tika runāts, ka viņš, likumā noteiktajā kārtībā, visdrīzāk, mēģinās atgriezties līgā, lūdzot pārskatīt viņam piespriesto sodu.

Tas arī tika izdarīts un pēc gada, kā to paredz MLB noteikumi, viņš iesniedza līgas komisāram Robam Manfredam apžēlošanas lūgumu. Tas tika izskatīts un līgas vadība lēma, ka Mehija var atgriezties profesionālajā beisbolā, tiesa, atbilstoši noteikumiem, viņam bija jāizlaiž vēl viena sezona, kas nozīmē, ka metējs atkal varēs piedalīties MLB mačos vien 2019. gada sezonā.

Jāpiebilst, ka šī apžēlošana nozīmē arī to, ka Mehija, pēc Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma, drīkstēs atgriezties "Mets" treniņu bāzē un piedalīties individuālajos treniņos, bet augusta vidū viņu drīkstēs iespēlēt zemāko līgu komandās.

Interesanti, ka šajā laikā 28 gadus vecais Henrijs Mehija nav sēdējis rokas klēpī salicis un 2017. gadā bija noslēdzis līgumu ar Venecuēlas ziemas līgas komandu Valensijas "Navegantes del Magellanes", kurā, ar mainīgiem panākumiem, arī aizvadīja sešus mačus.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


, 2018-07-07 11:29, pirms 6 gadiem
Вы бросите курить навечно за одну ночь, если воспользуетесь этим советским методом https://elbo.in/vdoh Не прикладывая никаких волевых усилий я просто забыл о сигаретах и не курю 2 года, а курил 16 лет!
Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.