Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Sanfrancisko pārspēj Ņujorku un dodas ceļā pēc čempionu titula

Sanfrancisko pārspēj Ņujorku un dodas ceļā pēc čempionu titula
Madisons Bamgārners saņem Bastera Pouzija apsveikumus.
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, Nacionālās līgas "Wild card" mačā Sanfrancisko "Giants" ar 3:0 uzvarēja Ņujorkas "Mets".

Sanfrancisko "Giants" komanda kā pēdējā no Nacionālās līgas vienībām kvalificējās "play-off" aizsteidzoties priekšā Sentluisas "Cardinals". Pirmajā kārtā gan viņus gaidīja arī ne pats vājākais pretinieks – iepriekšējās sezonas finālisti, Ņujorkas "Mets".

Tāpat kā Amerikas līgas "Wild card" mačs, arī šī spēle izvērtās diezgan dramatiski, precīzāk, spēles uzvarētājs atkal tika noteikts pašā mača izskaņā un atkal ar trīs punktu "Home run" sitienu. Šoreiz veiksmīgāki izrādījās Sanfrancisko beisbolisti, precīzāk, Konors Gilaspī, kurš devītajā iningā, kad divas bāzes jau bija aizņemtas, raidīja bumbiņu ārpus laukuma, nodrošinot savai komandai nepieciešamo panākumu.

Jāpiebilst gan, ka, lai arī pirmie un vienīgie spēles punkti tika gūti vien devītajā iningā, tas nenozīmēja, ka iepriekšējos astoņus ar pusi iningus komandas bija nespējīgas uzbrukumā, gluži pretēji, komandas uzbrukumā bija ļoti aktīvas un agresīvi gāja pēc bumbiņām, taču aizsardzība šajos brīžos spēlēja vēl labāk.

Tāpat, protams, ir jāuzteic abu komandu metēji. Sanfrancisko komandas sastāvā visus deviņus iningus aizvadīja Medisons Bamgārners un nezaudēja ne punktu, pieļaujot vien četrus sitienus, bet divreiz zaudējot sitējiem, kā arī sešas reizes atstājot pretiniekus bez sitiena. Savukārt Ņujorkas komandas sākumsastāva metējs Noā Sindergārds desmit gadījumos pārspēja pretiniekus un tāpat maču aizvadīja bez zaudētiem punktiem, taču viņš spēlēja vien septiņus iningus, kas, kā izrādījās vēlāk, arī bija liktenīgi, Džerijs Familija, kurš regulārajā sezonā bija viens no labākajiem spēļu "saglabātājiem", pieļāva liktenīgo kļūdu.

Interesanti, ka Sanfrancisko komanda, līdz ar šo uzvaru ir nonākusi solīti tuvāk uzvarai Pasaules sērijā, kas, lai arī kādam liekas, ka ir pārsteidzīgs apgalvojums, ļauj atkal spekulēt ar faktu, ka "Giants" ir komanda, kas čempionu titulus izcīna ik pēc sezonas, pāra gados, jo iepriekšējos piecos gados šī sakarība ir nostrādājusi, jo 2014., 2012., un 2010. gadā par čempioniem kļuva tieši Sanfrancisko vienība, bet 2011., 2013. un 2015. gados viņi nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Līdz ar šo maču ir noslēgusies MLB izslēgšanas spēļu pirmā kārta un jau šonakt tiks aizvadīti pirmās divīziju kārtas spēles. Sākumā tiksies Amerikas līgas komandu pāri – Toronto "Blue Jays", tāpat kā pirms gada, cīnīsies ar Teksasas "Rangers", bet Bostonas "Red Sox" stāsies pretī Klīvlendas "Indians". Nacionālās līgas komandas savas spēles sāks dienu vēlāk un Losandželosas "Dodgers" spēlēs ar Vašingtonas "Nationals", bet Sanfrancisko komandai būs jācīnās pret šīs sezonas absolūti labāko komandu – Čikāgas "Cubs".

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...


, 2016-10-06 09:25, pirms 7 gadiem
Mad Bum - pēdējos 30 iningos play-off spēļu laikā pieļāvis 1 run - reāls clutch player!
, 2016-10-06 09:39, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Mad Bum - pēdējos 30 iningos play-off spēļu laikā pieļāvis 1 run - reāls clutch player!
Tā nu tas ir.
Interesanti būs apskatīties viņu sēriju pret "Cubs", jo Čikāga jau ir "vienmēr griboša", kamēr Sanfrancisko zina kā uzvarēt PO spēles un reizi divos gados to arī reāli izdara.
, 2016-10-06 11:48, pirms 7 gadiem
SF šogad gan tāds šaubīgāks pičeru sastāvs, īpaši salīdzinot ar CHC
, 2016-10-06 14:39, pirms 7 gadiem
Patīkami svētki.

Daniel, ar 2014. Gada pitcheru sastaavu šā gada sastāvs ir daudz dziljaaks. Reaali 1.-4. Nr ir konkurētspējīgi, bet 2014. Bija viens pats MadBum. Es vairāk par relieveriem un closeri satraucos. Starting pitcheriem būs jāizliekas ne pa jokam, bet Octobris ir Sanfrancisko laiks.

Go Giants un es ceru uz WS...
Bochy maacees salikt visu pa plauktiem un izshaus atkal spēlētāji, no kuriem to negaida. Gluži kā šajā spēlē Gillespi.
, 2016-10-09 13:00, pirms 7 gadiem
Danielam taisnība - ir šaubīgāks sastāvs... Samardža otrajā spēlē parādīja, ka tā ir.
Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.