Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Indians" un "Diamondbacks" turpina uzvaru sērijas

"Indians" un "Diamondbacks" turpina uzvaru sērijas
Hosē Ramirezs
Foto: AFP/Scanpix

Savas nu jau kārtējās uzvaras Augstāko beisbola līgu (MLB) čempionātā izcīnīja Klīvlendas "Indians" un Arizonas "Diamondbacks", kuriem tas bija, attiecīgi, 13. un 12. panākums pēc kārtas.

Klīvlendas "Indians" aizvadītajā naktī ar 9:4 pārspēja Čikāgas "White Sox" un par šo panākumu viņiem visvairāk ir jāpateicas Hosē Ramirezam, kurš divas reizes raidīja bumbiņu tribīnēs, bet Jans Gomezs ar vienu sitienu guva trīs punktus, kas arī bija noteicošais faktors klīvlendiešu panākumā.

Tiesa, jāpiebilst, ka lielāko punktu daļu abas vienības guva pirmajā iningā, kad vispirms "Indians" izvirzījās vadībā ar 3:0, bet pēc tam "White Sox", galvenokārt, pateicoties Meta Deividsona pūlēm, panāca 4:3. Pēc šāda Čikāgas komandas spēles sākuma no metēju kalniņa jau pēc 0.2 nospēlētiem iningiem tika noņemts sākumsastāva metējs Denijs Salazārs.

Atlikušajā mača daļā gan tāda uguņošana vairs netika piedzīvota, jo Klīvlendas komanda lēnām, bet pārliecinoši atspēlējās un beigu beigās arī tika pie panākuma.

Jāpiebilst, ka tas bija 13. panākums "Indians" komandai pēc kārtas un tā ir šīs sezonas garākā uzvaru sērija.

Tiesa, viņi šajā skrējienā pēc sezonas garākās uzvaru sērijas nav vieni un teju katru viņu neveiksmi gaida Nacionālās līgas pārstāve, Arizonas "Cardinals", kuri aizvadītajā naktī izcīnīja nu jau kārtējo uzvaru pret pamatīgā bedrē esošo Losandželosas "Dodgers".

Pēc tam kā losandželosieši cieta sagrāvi ar 0:13, šoreiz Arizonas komandai gan tik pārliecinoši uzvarēt neizdevās, jo mača pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 1:1, taču desmitajā iningā Brendons Drūrijs, izmantojot oponentu kļūdu, guva divus punktus, tādējādi izcīnot komandas 12. uzvaru pēc kārtas.

Protams, ka šādā spēlē, kur pamatlaiks noslēdzas ar neizšķirtu rezultātu, ir jāuzteic metēji un par šīs spēles labāko pozīcijas spēlētāju kļuva Arizonas "Diamnodbacks" pārstāvis Zaks Grankī, kurš septiņos iningos pieļāva vienu skrējienu un izpildīja sešus straikautus. Viņa oponents, Hjuns-Džin Rū spēlēja par vienu iningu mazāk pieļāva par vienu atsitienu mazāk (trīs), bet arī uz soliņa atpakaļ aizsūtīja par vienu atsitēju mazāk.

Tomēr, lai vai kādi būtu abu iepriekšminēto komandu panākumi un uzvaru sērijas, par šīs nakts episkāko cīņu parūpējās Bostonas "Red Sox" un Toronto "Blue Jays", kuri uzvarētāju nevarēja noskaidrot 19 iningu, jeb sešu stundu un vienas minūtes garumā.

Jāsaka, ka vēl pirms pēdējā pamatlaika ininga, kā saka tautā, nekas nenorādīja uz nelaimi, jo Toronto beisbolisti atradās vadībā ar 2:0, taču pēc diviem veiksmīgiem sitieniem, ko izpildīja Henlijs Ramirezs un Mičs Morlends, kļuva skaidrs, ka būs jāspēlē papildlaiks.

Šis papildlaiks gan izvērtās vēl garāks nekā pati spēle, proti, tikai papildlaika 10. iningā, kad bija nospēlētas jau sešas stundas, Ramirezs atsita bumbiņu pēc kuras Mūkijs Betss, kurš pats pirms tam bija ticis līdz otrajai bāzei, spēja sasniegt mājas bāzi un pielikt punktu šim "Bostonas maratonam".

MLB, 05.09.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsPadres8:4
CubsPirates3:4
Blue JaysRed Sox2:3
RoyalsTigers2:13
BrewersReds3:9
PhilliesMets9:1
NationalsMarlins2:1
TwinsRays1:2
RangersBravesPārc.
IndiansWhite Sox9:4
GiantsRockies6:9
YankeesOrioles6:7
AngelsAthletics8:7
AstrosMariners3:1
DiamondbacksDodgers3:1

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.