Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Īsi pirms "play-off" mačiem Sabatia pamet "Yankees"

Juris Miņins
Juris Miņins

Īsi pirms "play-off" mačiem Sabatia pamet "Yankees"
Karstens Čārlzs Sabatia
Foto: AFP/Scanpix

Īsi pirms Ņujorkas "Yankees" pirmās spēles 2015. gada Augstāko beisbola līgu sezonas izslēgšanas mačos, viens no komandas pieredzējušākajiem spēlētājiem, metējs Sīsī Sabatija ir pametis komandu, lai ārstētos no alkoholisma un tā radītajām problēmām.

35 gadus vecais 2007. gada labākais MLB metējs Karstens Čārlzs Sabatia īsi pirms MLB izslēgšanas spēļu sezonas, kura viņa pārstāvētajai Ņujorkas "Yankees" komandai būs jāsāk "Wild card" kārtā pret Hjūstonas "Astros", ir pametis komandu, lai dotos uz rehabilitācijas centru, kur beisbolists plāno ārstēties no alkohola atkarības.

2009. un 2010. gada sezonas līderis pēc uzvarēto maču skaita šo sezonu sāka ļoti neveiksmīgi, taču uz tās izskaņu saņēmās un septembra mēnesī jau spēja vidēji mačā pieļautu skrējienu skaitu no pieciem "ar astīti" samazināt līdz ļoti pieklājīgajiem 2.17. Sezonas noslēgumā viņa bilance 29 mačos bija izcīnītas sešas uzvaras un piedzīvoti 10 zaudējumi. Vidējais pieļauto skrējienu koeficients – 4.73, kā arī šajā sezonā viņš pieļāva 28 "Home run" sitienus. Kopumā šo sezonu var raksturot kā sliktāko beisbolista MLB karjerā.

Sīsī Sabatiam, ja Ņujorkas "Yankees" izslēgšanas maču pirmajā kārtā pārspētu Hjūstonas komandu, bija paredzēts starts vienā no mačiem pret Amerikas līgas regulārās sezonas labāko komandu, Kanzassitijas "Royals", taču pašlaik šie mači tiks sadalīti starp Luisu Severino, Maiklu Pinjedu un Adamu Vorenu. "Wild card" spēlē pret "Astros" uz metēju kalniņa stāsies Masahiro Tanaka.

Oficiālajā paziņojumā sportists izteicās, ka, protams, viņam nav viegli atstāt komandu šādā brīdī, taču "Yankees" vadība un spēlētāji viņu pilnībā atbalsta. Tāpat Sabatia atzina, ka viņš ir apņēmības pilns, tiekot galā ar savām likstām, jau nākošajā sezonā atgriezties Ņujorkas kluba rindās.

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...