Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Praiss, Hernandezs atsakās piedalīties 2020. gada MLB sezonā

Juris Miņins
Juris Miņins

Praiss, Hernandezs atsakās piedalīties 2020. gada MLB sezonā
Deivids Praiss
Foto: ZUMA/Scanpix

Losandželosas "Dodgers" metējs Deivids Praiss un viņa amata brālis Felikss Hernandezs, kurš pārstāv Atlantas "Braves" komandu, Covid-19 pandēmijas dēļ ir atteikušies piedalīties 2020. gada Augstāko beisbola līgu (MLB) sezonā.

Lai arī Augstāko beisbola līgu vadība un spēlētāju asociācija smagās sarunās vienojās par 2020. gada sezonas norisi, kā izskatās pašlaik, ne visi spēlētāji ir priecīgi par šādu lēmumu, jo teju katru dienu tiek ziņots par beisbolistu atteikumiem doties palīgā savām komandām.

Vakar jau ziņojām, ka pirmajā spēlētāju testēšanas pozitīvi rezultāti tika konstatēti 31 beisbolistam un, lai arī MLB oficiāli nesniedza ziņas par saslimušajiem, ir noskaidrots, ka viņu vidū ir Atlantas "Braves" zvaigzne Fredijs Frīmens un vēl četri komandas spēlētāji, Minesotas "Twins" spēlētājs Migels Sano, Kanzassitijas "Royals" ķērājs Salvadors Perezs, Ņujorkas "Yankees" spēlētājs Dīdžejs Lemejū un citi.

Iespējams, šie pārbaužu rezultāti arī bija pie vainas, taču vakar par savu nepiedalīšanos 2020. gada sezonā paziņoja divi metēji. Vispirms par izlaisto sezonu informēja Losandželosas "Dodgers" metējs Deivids Praiss, bet pēc tam arī Atlantas "Braves" pārstāvis Felikss Hernandezs. Jāpiebilst, ka abi divi sākumsastāva metēji savām komandām pievienojās tikai šajā starpsezonā. Praiss tika iemainīts no Bostonas "Red Sox", bet ilggadējais Sietlas "Mariners" pārstāvis Hernandezs "Braves" komandai pievienojās kā brīvais aģents.

Deivids Praiss ir viens no apmaksātākajiem līgas metējiem, jo pēc līguma kopējās summas, 217 miljoniem ASV dolāru, viņš ir trešais visdāsnāk novērtētais savas pozīcijas spēlētājs visā MLB. Veterāns Felikss Hernandezs, kurš ir viens no nedaudzajiem MLB metējiem, kam karjeras laikā ir izdevies aizvadīt "perfekto spēli" (aizvadīt visus deviņus iningus un neļaut pretinieku atsitējiem tikt līdz bāzēm), gan, pēc sešiem "treknajiem gadiem", kad "Mariners" viņam maksāja vairāk kā 20 miljonus sezonā, "Braves" komandai ir pievienojies uz ļoti demokrātiskiem noteikumiem un bija gatavs spēlēt par vienu miljonu ASV dolāru.

Jāsaka, ka šaubas par dalību jaunajā sezonā ir daudzām citām līgas zvaigznēm. Iepriekš ziņojām par trīskārtējā Amerikas līgas MVP Maika Trauta bažām, bet vakar līdzīgas pārdomas izteicas Sanfrancisko "Giants" ķērājs Basters Pouzijs.

Savukārt Pouzija komandas biedrs Džefs Samardzija savos izteikumos bija vēl atklātāks un tiešāks: "Komandu īpašniekus interesē tikai nauda. Tieši tāpēc mēs spēlēsim un, domāju, drīz vien tribīnēs būs arī skatītāji. Viņiem nav bail riskēt, sevišķi, ja tas risks skar viņu ienākumus."

Izmantotie resursi:
https://www.thescore.com/