Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Ičiro atlaiž, taču spēlētājs neizslēdz karjeras turpinājumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Ičiro atlaiž, taču spēlētājs neizslēdz karjeras turpinājumu
Ičiro Suzuki
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Sietlas "Mariners" ir paziņojusi, ka savu leģendāro spēlētāju Ičiro Suzuki no spēlētāja posteņa pārceļ uz darbu komandas vadībā, taču neizslēdz, ka viņš vēl varētu atgriezties laukumā.

44 gadus vecais Japānas beisbolists Ičiro Suzuki, kurš šajā starpsezonā atgriezās Sietlas "Mariners" rindās, vakardien pārsteidzoši no spēlētāja kļuva par komandas administrācijas darbinieku, par to "Mariners" paziņoja vien dažas stundas pirms ieplānotā mača pret Oklendas "Athletics". Jāpiebilst, ka pats Ičiro, bet ASV viņš ir pazīstams tieši pēc sava vārda, šai spēlei gatavojās kā laukuma spēlētājs.

No šī brīža Ičiro Suzuki ir Sietlas komandas valdes padomnieks. Lai arī amats vairāk ir saistāms ar darbu ofisā, patiesībā viņa darbs īsti nemainīsies un viņš tāpat piedalīsies treniņos un primsspēles iesildīšanās procesā, esot kas līdzīgs spēlējošajam trenerim, tikai ar piebildi, ka spēlēt viņš nevarēs.

Lai arī šāds komandas solis daudziem liek domāt par to, ka Ičiro karjera MLB ir noslēgusies, ne "Mariners" paziņojumā, ne arī spēlētāja aģenta komentārā netiek minēts vārdi "karjeras noslēgšana", jo kā komanda, tā arī spēlētājs neizslēdz varbūtību, ka vai nu šīs vai nākošās sezonas laikā viņš vēl varētu atgriezties lielajā līgā.

Patiesībā, lai arī no malas tas, iespējams, izskatās kā cēls komandas žests un pateicība vienības leģendārajam spēlētājam, šis solis ir sperts tāpēc, ka "Mariners" no zemākajām līgām ir pasaukusi metēju Eriku Godelu un lauzusi līgumu ar Ičiro Suzuki, lai tādā veidā atbrīvotu vietu komandā.

Ičiro Suzuki ir viens no mūsdienu beisbola veiksmīgākajiem spēlētājiem, kurš savas karjeras laikā ir uzstādījis profesionālā beisbola atsitienu rekordu, šobrīd apstājoties pie 4367 atisitieniem, kas ir gūti kā Japānas profesionālajā beisbola līgā (NPB), tā arī MLB. Viņš ir arī Amerikas līgas 2001. labākais debitants un vienlaicīgi arī šīs līgas MVP, desmit reizes iekļūstot MLB "All-Stars" spēlē, bet septiņa – NPB visu zvaigžņu mačā. Tāpat viņš divas reizes ar Japānas izlasi ir triumfējis prestižākajā izlašu beisbola turnīrā, Pasaules beisbola klasikā.

Šosezon Ičiro ir piedalījies 15 mačos, kuros uz atsišanu gāja 47 reizes, taču tika vien pie deviņiem atsitieniem, bet trīs reizes ir ticis pie brīvgājieniem. Puntkus šajā sezonā japānis nav izsitis, bet no citu atsitieniem pats ir guvis piecus punktus.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports